jump over navigation bar
Embassy SealUS Department of State
Embassy of the United States, Serbia flag graphic
 
Embassy News

ACDI/VOCA & USAID Logos

SAOPŠTENJE ZA NOVINARE

NOVA DELATNOST JKP MLADENOVAC

Partnerstvom u okviru programa “Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju" (CRDA) nabavljena mašina za preradu PET ambalaže

Mladenovac, 08. maj – Mladenovačkom Javnom komunalnom preduzeću isporučena je mašna za recikliranje PET ambalaže. Projekat se realizuje u okviru programa "Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju" (CRDA), donacijom građana Sjedinjenih Američkih Država, posredstvom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i sredstvima JKP Mladenovac.

Inicijativu za realizaciju ovog projekta pokrenuli su Mladenovčani kroz Savet građana CRDA programa za područje opštine Mladenovac. Predlog je podržan od lokalnih vlasti i institucija, pa je shodno tome podnet zahtev za odobrenje potrebnih finansijskih sredstava, koja je u okviru CRDA programa obezbedila Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

" Za samo godinu dana na teritoriji opštine Mladenovac baci se oko sedam miliona plastičnih flaša. Reciklažom ovog otpada postajemo proizvođači sirovine za dalju proizvodnju plastične ambalaže i na taj način naše preduzeće stvara profit.", kaže Olivera Maksimović, direktor JKP Mladenovac.

Pored mašine za preradu PET ambalaže, u Mladenovac je stiglo i sedamdesetak mrežastih kontejnera za odlaganje plastične ambalaže.

" Uklanjanjem plastične ambalaže poboljšaćemo ekološku sliku našeg grada i time kvalitet života svih stanovnika opštine Mladenovac.", kaže Gordana Ruščuklić, predsedavajući Saveta građana. Ona podseća i da je gomilanje platične ambalaže veliki problem, ne samo kod nas, već i u celom svetu.

Firme "Brzan plast" iz Batočine i "3. oktobar" iz Novog Miloševa, izabrane su za dobavljače na osnovu najbolje poude na tenderu koji je sprovela ACDI/VOCA, američka nevladina organizacija koja realizuje program CRDA na području centralne Srbije.

Za realizaciju ovog projekta ukupne vrednosti više od 2,3 miliona dinara, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obezbedila je skoro 2 miliona, dok je JKP Mladenovac izdvoljilo oko 325.000 dinara.

Za dodatne informacije kontaktirajte:


Gordana Ruščuklić
Predsedavajući Saveta građana
011/8230-191

Ivan Erić
Služba za informisanje ACDI/VOCA
063/ 638-606


This press release is issued by

ACDI/VOCA Logo which is solely responsible for its content.


 

back to top ^