Skip to Nav bar and further on to content
Department Of State
Embassy of The United States to Bucharest, Romania D
 
Visa information
You Are In:   Home > Vize > Vize Temporare > Vizele religioase

Vize temporare

Vizele religioase

- ANUNT IMPORTANT -

Nerespectarea termenilor vizei, fie prin depasirea perioadei maxime de sedere, fie prin munca ilegala în SUA poate conduce la imposibilitatea obtinerii unei alte vize temporare sau unei vize de imigrare în viitor.

Viza tip R se acorda cetatenilor straini care intra în Statele Unite pentru a lucra ca si conducatori religiosi ori pentru a se angaja în ocupatii cu vocatie religioasa pentru organizatii religioase non-profit. Organizatia religioasa trebuie sa fie prezenta atât în Statele Unite cât si în România, trebuie sa beneficieze în SUA de statutul 501(c) - scutita de taxe si trebuie sa dispuna de suficiente fonduri pentru a sustine financiar solicitantul de viza si oricare dependent al acestuia. Beneficiarul trebuie sa fi fost în ultimii doi ani înainte de solicitarea vizei un membru de buna credinta al aceleiasi organizatii religioase. Posesorii de viza R nu au dreptul sa se angajeze în alte activitati decât cele prestate pentru organizatia religioasa care îi sponsorizeaza.

Pentru mai multe informatii despre viza pentru lucratori religiosi va rugam sa vizitati pagina Lucrator Religios Temporar.

Solicitantii care au petrecut deja 5 ani în SUA cu viza R trebuie sa locuiasca cel putin un an în afara Statelor Unite înainte de a cere o alta viza religioasa. Solicitantii de viza R nu au nevoie de o petitie aprobata de catre Serviciul de Imigrari (USCIS)

Pentru viza de lucrator religios, solicitantii trebuie sa aduca în plus:

  • Scrisoare de invitatie în original de la organizatia religioasa din SUA;
  • Un contract cu organizatia religioasa care sa includa numele solicitantului, salariul lunar pe care îl va primi, precum si o descriere detaliata a sarcinilor de serviciu si a activitatilor zilnice care trebuiesc efectuate;
  • Confirmare de la IRS pentru scutirea de taxe conform 501(c)(3);
  • Dovada diplomei de bacalaureat daca solicitantul este lucrator religios de profesie;
  • O scrisoare în original de la filiala din România a organizatiei religioase prin care se atesta cât timp a fost solicitantul de viza membru activ al acelei organizatii si care a fost contributia sa; si
  • Dovada ca organizatia religioasa din SUA îsi poate permite sa plateasca solicitantului un salariu suficient pe perioada cât este în Statele Unite.

Membrii familiei

Sotul/sotia si copiii minori celibatari ai solicitantului principal de viza pot cere vize de însotitori. Fiecare membru de familie trebuie sa îndeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, incluzând dovezi ca au suficiente fonduri pentru a se întretine în SUA si, daca e cazul, dovezi ca vor parasi Statele Unite atunci când perioada autorizata de lucru a solicitantului principal se încheie. Sotul/sotia si copiii detinatorului vizei de lucru nu au dreptul sa lucreze. Copiii minori de vârsta scolara pot fi înscrisi la scoli publice pe perioada cât au statut de dependenti si trebuie sa mearga la scoala atât timp cât au rezidenta în SUA.

Apasati aici pentru a consulta lista cu formulare si documente pe care trebuie sa le aduca solicitantul de viza.

Pentru orice întrebari legate de vize care nu si-au gasit raspunsul pe pagina de internet a Sectiei Consulare va rugam sa consultati Lista Subiecte A-Z sau sa trimiteti un mesaj la adresa de email: VisasBucharest@state.gov. De regula, raspunsul la mesaje vine în cel mult 3 zile lucratoare.

back to top ^






This site is produced and maintained by the Public Diplomacy Office of the United States Embassy in Romania.
Links to other internet sites should not be construed as an endorsement of the views contained therein.