jump over navigation bar
Embassy SealUS Department of State
Embassy of the United States Samoa - Home flag graphic
Visas to the U.S.
 
  Non-Immigrant Visas Visa Classifications Criminal Records Additional information Visas for Officials Do I need a Visa? How to Apply 0900 US Visa What to Bring Photo Standards Types of Visas Visa Renewal Visa Forms Visa Fees Immigrant Visas

How to Apply - Samoan Translation

U.S. Embassy Samoa 

Talosaga mo se Visa i le Iunaite Setete i Samoa

Ua mafai nei e tagata i Samoa ona talosaga mo se visa i le ofisa o le Amepasa a le Iunaite Setete i Apia, nai lo le tau malaga atu i Aukilani. E taitolu masina ma malaga mai i Apia se sui konesula mai le Ofisa Aoao o le Konesula a le I.S. i Aukilani e faatalanoa tagata talosaga. E tatau i tagata talosaga ona faatumu le pepa talosaga o loo i le meliuila [online], i luga o le komepiuta, ona faatulaga lea o se avanoa i luga lava o le meliuila mo se faatalanoaga, ma totogi le tau masani e 314.40 Tala po o le US$131.00, i le ofisa o le Amepasa i le aso o le faatalanoaga. E faatapulaa faatalanoaga o visa e mafai ona faataunuuina e le sui konesula i malaga taitasi. O le aofai o tagata talosaga e sailia ni faatalanoaga e ono sili atu nai lo le aofai faatulagaina o a matou faatalanoaga, o le mea lea, atonu o le a le mafai ai ona matou faatalanoaina tagata talosaga uma i lena lava taimi.

NB:

O le a tatalaina le on-line calendar mo avanoa e saili ai visa tafao e le ofisa a le Amepasa o Amerika i le 2:00 i le aoauli, Aso Lua, Aperila 28, 2009 mo le vaiaso o faatalatalanoaga o visa ua faatatau mo le vaiaso o Iuni 8 – 12, 2009.

Mo e ua mautinoa avanoa mo le faatalatalanoaina o le visa e tatau ona aumai i le ofisa latou pepa talosaga, tusi folau, ma le ata tusifolau 2 X 2 inisi ae lei o’o i le Aso Faraile, Me 15, 2009 i le ta o le 3:30 afiafi (taimi i Apia). O le le tauaaoina mai pepa i le aso faatupulaaina o le a faaleagaina ai lou avanoa, ma o le a toe tatala le avanoa mo isi tagata talosaga.

Afai e le’i manuia i le sailiga o se avanoa mo faatalanoaga i le taimi muamua, o le a toe tatala le kalena i le Aso Lua, Me 19, 2009 i le 10:00 i le taeao. Mo e ua maua avanoa i lea aso, o le a faamuta le taliaina o pepa talosaga, ata tusifolau, lau tusifolau/kopi o le laupepa muamua o lau tusifolau e tauaao mai i le Ofisa a le Amepasa ae lei oo i le Aso Faraile, Me 29, 2009 i le 3:30 i le afiafi. O le le tauaaoina mai o pepa i le aso faatupulaaina o le a faaleagaina ai lou avanoa, ma muta ai foi lea avanoa mo isi.

FAAMOLEMOLE afai o le a faatumu lau pepa talosaga e se isi, o lau galuega (tagata talosaga) o le tuuina atu o faamatalaga uma mo le faatumuina. O lau matafaioi o le tuuina o faamatalaga sao ma le faamoni, aemaise faamatalaga i malaga muamua i Amerika, feeseeseaiga i malaevalele  i Amerika, faafitauli tau faaletulafono, mmf. O lou le tuuina mai o ia faamatalaga, o loo faaalia mai ai lau taumafai e taufaasese, ma e iu I le le faamanuia ai lou talosaga (le mafai ona faafoi tupe totogi) ma lou agavaa isi faatalanoaga i le lumanai. Aua le tuuina mai faimatalaga sese. Ua tele taimi ua faaleaogaina ai talosaga a nisi ina ua tuuina mai le-mafaufauina faamatalaga le moni. Faamolemole toe taga’ai tasi i lau tusi talosaga.

O faiga o avanoa o faatalatalanoaga o visa e faaaoga ai metotia komepiuta e resitara ai. I le taimi e tumu ai avanoa o faatalatalanoaga o visa, e le mafai ona toe resitara se isi. Faamolemole aua le resitara pe afai e te le mautonu pe auai i lou avanoa o faatalatalanoaga o visa. Afai foi o le a le mafai ona e auai mai, faamolemole valaau mai le ofisa ina ia mafai ona tatala le avanoa mo isi tagata. O lou sootauau mai i galuega a le ofisa o le a mautinoa ai le vave.

Mo faamatalaga i auala e talosaga ai se visa mo lea vaiaso, faamolemole alu I le tuatusi lenei:http://samoa.usembassy.gov/how_to_apply_sm.html

Laasaga 1:  Faatumu le Fomu Eletonika mo se Visa [Electronic Visa Application Form (EVAF)]

Alu i le Initoneti i le tuatusi o loo taua i lalo:
http://evisaforms.state.gov/

Faatumu le pepa talosaga DS-156 i luga o le komepiuta e ala i le faatumuina i faamatalaga o loo talosagaina. Ia lolomi mai lenei fomu pe a maea ona e faatumuina i luga o le komepiuta, ma sainia loa. E tatau i se matua ona saini mo se tamaitiiti e i lalo ifo o le 14 tausaga. Ia faapipii ai se ata lanu aupito lata mai e 5 x 5 cm o foliga o le tagata talosaga, o le pito i luma o foliga atoa, i se vaaiga lanutasi pito i tua.

Faamolemole aua le lolomiina le fomu ona tusitusi ai lea e faatumu ai. Afai e te faia [tusitusi i luga o le fomu], o le a le taliaina oe mo se faatalanoaga.

O le isi vaega e sosoo ai, afai o oe o se alii o le vaitausaga 16-45, faaaoga le pepa talosaga faaopoopo DS-157PDF Document size: 205Kb PDF). O le fomu lenei, e na o alii o le vaitausaga 16-45 e faatumuina. Faatumu le fomu lenei i luga o lau komepiuta. Ona lolomi lea [o le fomu na faatumuina].

Tauaao mai fomu uma e lua i le faatalanoaga.

E mafai ona e maua i lalo ifo le faaliliuga faaSamoa o pepa talosaga. O [fomu] ua faaliliuina e mo na o lou silafia. E le mafai ona faaaogaina [fomu] nei o ni fomu aloaia:

Laasaga 2:  Fuafua se Avanoa mo se Faatalanoaga

Alu i le Initoneti i le tuatusi lenei: Schedule an Appointment mo se fomu talosaga mo se faatalanoaga.

O loo i ai se fuainumera faamauina [bar code] i le itulau lona tolu o lau pepa talosaga mo se visa. O lalo ifo o le fuainumera faamauina o loo i ai se numera. O le numera lenei e tau o le EVAF. Tuu le numera lenei i luga o le fomu talosaga mo se faatalanoaga.

Filifili se taimi ma se aso e te susū atu ai i le ofisa o le Amepasa ma tuu i ai isi faamatalaga o loo talosagaina.

Lolomi se kopi o le faamaoniga o le avanoa mo se faatalanoaga.

Laasaga 3 : Tauaao mai lau Pepa Talosaga i le ofisa Amepasa ae lei o’o i le vaiaso o faatalatalanoaga o visa

O lenei laasaga e le faamalosia ae e taua tele. E tatau ona e sūsū mai i le Ofisa Amepasa ae lei oo i le vaiaso o faatalatalanoaga o visa mo le faamauina ia matou komepiuta o lau talosaga mo le visa. O le faia o lea tulaga o le a faigofie ma vave ai le faatalatalanoaga o visa e le gata mo oe le talosaga ae mo le mamalu lautele. O le faia foi o lea tulaga o le a faaitiitia ai le taimi e te faatalitali ai i le aso o le faatalatalanoaga o lou visa.

Laasaga 4:  Susū mai i le Faatalanoaga

Faamolemole ia tauaao mai le talosaga mo se visa, o le faamaoniga o le avanoa mo se faatalanoaga, ma le $314.40 Tala po o le US$131.00, tino i tupe po o se siaki a le faletupe (E LE taliaina siaki a le tagata lava ia) i le ofisa o le Amepasa a le Iunaite Sitete a Amerika i Apia:

Amepasa I Apia
Fogafale 5,
Ofisa o Taui o Faalavelave Faafuasei,
Matafele, Apia,
Samoa

Faamolemole ia susū mai i le taimi ma le aso o loo i luga o le faamaoniga o lou avanoa mo se faatalanoaga. Afai e te misia lou taimi faatulagaina, o le a le mafai ona matou faatalanoaina oe.

Laasaga 5:  Piki atu Lou Visa mai le Ofisa o le Amepasa

Afai e taliaina le talosaga, o le a matou auina atu lou tusifolau i Aukilani, lolomi ai lou visa, tuu i totonu o lou tusifolau, ma toe auina mai lou tusifolau i le ofisa o le Amepasa i Apia. O le tele lava o tulaga, o le a saunia le visa mo le pikiina atu i Apia i le lua i le tolu vaiaso talu ona maea lou faatalanoaga. O nisi mataupu e fai si faigata, o le a fai si umi atu. O le a faamalamalama atu e le tagata e faia le faatalanoaga lenei tulaga pe a alagatatau ai.

Click here to go back to the English translation of this page

back to top ^

Page Tools:

Printer_icon.gif Print this article



 

    This site is managed by the U.S. Department of State.
    External links to other Internet sites should not be construed as an endorsement of the views or privacy policies contained therein.


Embassy of the United States