jump over navigation bar
Embassy SealJAV Valstybės departamentas
Jungtinių Valstijų ambasada Vilnius, Lithuania - Į pradžią flag graphic
Vizos

kaip kreiptis dėl vizos

1. Sumokėkite konsulinį mokestį.

Kiekvieno besikreipiančio dėl vizos asmens vardu, įskaitant mažamečius vaikus ir pensininkus, turi būti sumokėtas negrąžinamas konsulinis mokestis. Vasario mėnesį mokestis yra 346 Lt. Šis mokestis galioja tiems, kurie moka jį nuo 2009 m. vasario 2 d. Mokestį reikia sumokėti ARBA grynais bet kuriame SEB banko filiale, arba pavedimu. Sąskaitos numeris yra LT647044060001489739.  Privalote turėti mokesčio kvitą. Sumokėjus mokestį grynais, kvitą išduoda bankas, o sumokėję pavedimu, kvitą turite atspausdinti patys.  Jame turi būti nurodyta besikreipiančiojo dėl vizos vardas ir pavardė. Mokėdami už vaikus, nurodykite vaiko, ne savo, vardą ir pavardę.

Norėdami daugiau sužinoti apie konsulinį mokestį, spauskite čia.

2. Užpildykite anketas DS-156 ir DS-157.

Asmenys, besikreipiantys dėl JAV vizų, internetiniame puslapyje turi užpildyti elektroninio formato anketą DS-156 (Electronic Visa Application Form - EVAF). Šią anketą rasite internetiniame puslapyje http://evisaforms.state.gov/ .   Anketa DS-156 turi būti pildoma anglų kalba.  Lietuvių kalba anketos nėra. EVAF susideda iš 3 lapų.  Trečiajame puslapyje turi būti brūkšninis kodas.

Norėdami daugiau sužinoti apie elektroninio formato anketos DS-156 pildymą, spauskite čia.

Žemiau pateiktas teisingai atspausdinto EVAF brūkšninio kodo pavyzdys:
Pavyzdys ( Dokumentas PDF formate*)

Asmenys, vyresni nei 16 metų, taip pat turi užpildyti anketą DS-157. Ją galima pildyti anglų arba lietuvių kalba pasirinktinai. Norėdami pildyti angliškai, spauskite čia. Norėdami pildyti lietuviškai, spauskite čia.

3. Užsiregistruokite pokalbiui.

Vizai gauti būtina registracija internetu. Norėdami užsiregistruoti, spauskite čia.

Norėdami daugiau sužinoti apie registraciją pokalbiui, spauskite čia.

4. Atvykite į pokalbį su JAV konsulu.

Asmenys, planuojantys kelionę į Jungtines Amerikos Valstijas, turi kreiptis dėl vizos ir asmeniškai atvykti į pokalbį su konsulu. Su savimi turėkite visus reikiamus dokumentus.

Priklausomai nuo besikreipiančių dėl vizų skaičiaus tą dieną, ambasadoje galite užtrukti iki 2 valandų.

Vaikams iki 14 metų į pokalbį su konsulu atvykti nereikia. Dėl vaiko vizos turi kreiptis vienas iš tėvų, pateikdamas: abiejų tėvų pasus, SoDros išrašus, vaiko pasą, vaiko gimimo liudijimą, banko kvitą ir anketą DS-156 su nuotrauka.

Tik JAV konsulas sprendžia, ar viza gali būti išduota.

Norėdami daugiau sužinoti apie dokumentus, kuriuos turite atsinešti į pokalbį, spauskite čia.

Įsinešti mobiliųjų telefonų arba nešiojamųjų kompiuterių į JAV ambasados teritoriją negalima.  Telefonus galima palikti apsaugos poste prie įėjimo.  Deja, neturime pakankamai vietos kompiuterių saugojimui.

Kai kuriais atvejais, prieš priimant sprendimą, konsulas gali paprašyti atvykti dar kartą ir pateikti papildomus dokumentus. Tuomet konsulas duoda paaiškinimą raštu apie esamą situaciją ir informuoja, kokius dokumentus reikės atsinešti. Besikreipiantis dėl vizos gali sugrįžti su papildomais dokumentais ir išduotu konsulo paaiškinimu bet kurią darbo dieną vizų valandomis. Mokėti naujo konsulinio mokesčio ir užsirašyti į pokalbį tokiais atvejais nereikia.

5. Jei viza išduodama, atsiimkite pasą.

Paprastai sprendimas dėl vizos išdavimo priimamas pokalbio dieną, tačiau pasai su vizomis grąžinami tik kitą darbo dieną.  Pasai yra grąžinami per Lietuvos pašto kurjerį, tačiau Jūs taip pat galite atsiimti pasą ambasados pasų išdavimo punkte kitą darbo dieną.

H, L, O, P ir Q vizų (kurioms gauti reikalingos peticijos) išdavimas gali užtrukti ilgiau.  Paprastai šių kategorijų vizos išduodamos per tris darbo dienas.

F, M ir J vizų kategorijų išdavimas taip pat gali užtrukti ilgiau.

Norėdami daugiau sužinoti apie pasų išdavimą ir kurjerio paslaugas, spauskite čia

Papildoma informacija besikreipiantiems dėl JAV vizų

*PDF files can be viewed with Adobe Acrobat Reader.  If you do not have Adobe Reader, download the latest version from here.

 


    Šią svetainę palaiko JAV Valstybės departamentas.
    Nuorodos į kitas Interneto svetaines neturi būti vertinamos kaip pritarimas jose pateiktoms pažiūroms ar privatumo politikai.


Jungtinių Valstijų ambasada