jump over navigation bar
Embassy SealJAV Valstybės departamentas
Jungtinių Valstijų ambasada Vilnius, Lithuania - Į pradžią flag graphic
Vizos
 
  Kelionių į JAV supaprastinimo programa Neimigracinės Vizos Žalios kortelės loterija Imigracinės vizos Elektroninė anketos forma Kontaktai ir darbo valandos Naudingos nuorodos

Vizos  

2010 METŲ IMIGRACINIŲ VIZŲ LOTERIJOS (DV-2010) INSTRUKCIJOS

Pagal imigracinių vizų programą kiekvienais metais 50 000 asmenų, atitinkančių imigracinių vizų programos reikalavimus, gauna imigracines vizas į Jungtines Amerikos Valstijas.  Laimėjusieji yra atrenkami kompiuteriu, ir viską lemia atsitiktinumas.  Imigracinės vizos yra paskirstomos šešiems geografiniams regionams.  Daugiau imigracinių vizų tenka tiems regionams, iš kurių mažiausiai žmonių imigruoja į Jungtines Valstijas, o regionams, iš kurių į JAV atvyksta daug imigrantų, šių vizų yra skiriama mažiau.  Imigracinių vizų visai neskiriama toms šalims, iš kurių paskutinių penkerių metų laikotarpiu atvyko daugiau nei 50 000 imigrantų.  DV-2010 programoje negali dalyvauti asmenys, gimę šiose šalyse: Brazilijoje, Kanadoje, Kinijoje, Kolumbijoje, Dominikos Respublikoje, Ekvadore, El Salvadore, Gvatemaloje, Haityje, Indijoje, Jamaikoje, Lenkijoje, Meksikoje, Peru, Filipinuose, Pietų Korėjoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje (išskyrus Šiaurės Airiją) ir jai priklausančiose teritorijose, Pakistane ir Vietname. Asmenys, norintys dalyvauti loterijoje, turi registruotis  internetu  nuo šių metų spalio 2 dienos iki šių metų gruodžio 1 dienos.  Nuo šių metų spalio 2 dienos registracijos formą galima bus rasti internete adresu: http://www.dvlottery.state.gov/

Registracija vyks tik  internetu, jokie laiškai paštu nebus priimami. 

REIKALAVIMAI: Loterijoje gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie nėra gimę aukščiau išvardintose šalyse, ir tik tie, kurie atitinka  išsilavinimo reikalavimus.Jeigu esate gimęs vienoje iš šalių, kurios neturi teisės dalyvauti imigracinių vizų loterijoje, o Jūsų sutuoktinis (-ė) yra gimęs (-usi) šalyje, iš kurios imigrantai yra priimami, galite dalyvauti loterijoje pagal savo sutuoktinio (-ės) gimimo vietą.  Be to,  jeigu Jūs esate gimęs vienoje iš aukščiau nurodytų šalių, tačiau nei vienas iš Jūsų tėvų ten nėra gimęs ir negyveno pastoviai toje šalyje, galite dalyvauti programoje pagal vieno iš tėvų gimimo vietą.

NORINTYS DALYVAUTI LOTERIJOJE PRIVALO ATITIKTI IŠSILAVINIMO REIKALAVIMUS:

Pagal imigracinių vizų programos reikalavimus, asmenys, norintys dalyvauti loterijoje:

  • privalo turėti vidurinės mokyklos (12 klasių) išsilavinimą arba ekvivalentų išsilavinimą

arba

  • per pastaruosius penkerius metus turi būti dirbę bent dvejus metus pagal profesiją, kuriai įgyti reikalingas bent dvejų metų pasiruošimas ar praktika.

Asmenys, neatitinkantys šių reikalavimų, negali  dalyvauti loterijoje.

INSTRUKCIJOS, KAIP PATEIKTI INFORMACIJĄ APIE SAVE IMIGRACINIŲ VIZŲ PROGRAMAI

  • Jungtinių Valstijų Valstybės Departamentas priims registracijos formas tik internetu. Registracija vyks 60 dienų, adresu: http://www.dvlottery.state.gov/
  • Teisingai užsiregistravusieji ekrane matys patvirtinimą, kad jų registracija yra priimta. Šiame patvirtinime bus nurodyta užsiregistravusio asmens pavardė, vardas, gimimo data, šalis, pagal kurią dalyvaujama loterijoje, ir registracijos data. Patvirtinimą galima atsispausdint.Jokie laiškai paštu nepriimami.
  • Registracija negalios, jei nebus pateiktos visos reikalingos nuotraukos. Kartu su registracijos forma kiekvienas asmuo turi siųsti atskiras savo, sutuoktinio, visų savo nevedusių vaikų iki 21 metų (taip pat įvaikintų vaikų ar povaikių) nuotraukas. Nuotraukas reikia siųsti visų nevedusių vaikų iki 21 metų, net jeigu jie ir negyvena kartu ar neketina imigruoti į JAV pagal loterijos programą. Šis reikalavimas negalioja tik tuomet, kai vaikai jau yra JAV piliečiai arba nuolatiniai JAV gyventojai, turintys Žaliąsias korteles. Grupinės ar šeimos nuotraukos viename plane nepriimamos. Su kiekviena registracijos forma reikia siųsti skaitmenines nuotraukas arba nuskenuotas nuotraukas. Jeigu nuotraukos neatitiks žemiau išvardintų reikalavimų, sistema automatiškai atmes registraciją, apie tai informuodama siuntėją.Galimi du būdai nuotraukos pateikimui: 1.padaromas naujas skaitmeninis įvaizdis ir perkeliamas iš foto aparato 2.nuskenuojama esama foto. Fotografijos ypatumai: Fotografuojantis žiūrėti tiesiai. Asmens galva negali buti pakelta, nuleista arba pasukta sonu; Asmens galva turi užimti maždaug 50 procentų nuotraukos ploto. Fotografuotis be galvos apdangalų ir be tamsių akinių. (Galvos apdangalai leidziami tik tokiu atveju jei to reikalauja religija, bet jie neturetu paslėpti veido); Fotografuojamas žmogus turi buti neutraliame arba šviesiame vienspalviame fone; Fotografija turi buti sufokusuota; Fotografija gali buti nuskaitoma tiesiai nuo skaitmeninio foto aparato, arba nuskenuota. Nuotraukos turi būti spalvotos. Spalvos gylis turi būti 24 bitai. Juodai baltos arba pilkos nuotraukos netinka. Nuotraukos turi būti JPEG (Joint Photographic Experts Group) formato. Nuotrauka turi būti ne didesnė kaip 240 kilobaitų (240 KB). Skenavimo rezoliucija turi būti 150 taškų į colį (DPI), t.y. nuotraukos išmatavimai - 600 X 600 taškų.

REGISTRACIJOS FORMA Registracijos formą 2010 metų loterijai bus galima rasti tik internete http://www.dvlottery.state.gov/

Neteisingai ir nepilnai užpildytos registracijos formos bus pripažintos negaliojančiomis.  Kiekvienas asmuo turės pateikti šią informaciją:

1.  FULL NAME  - PAVARDĖ, VARDAS

2.  DATE OF BIRTH -  GIMIMO DATA (diena, mėnuo, metai)

3.  GENDER  (MALE - FEMALE) -  LYTIS (vyras - moteris)

4.  CITY/TOWN OF BIRTH - MIESTAS, KURIAME GIMĖTE

5.  COUNTRY OF BIRTH - ŠALIS, KURIOJE GIMĖTE

6.  COUNTRY OF ELIGIBILITY IF THE APPLICANT'S NATIVE COUNTRY IS DIFFERENT FROM COUNTRY OF BIRTH - ŠALIS, PAGAL KURIĄ  DALYVAUJATE LOTERIJOJE (jeigu dalyvaujate ne pagal savo gimimo šalį, o pagal sutuoktinio ar tėvų)

7.  APPLICANT PHOTOGRAPH - ASMENS NUOTRAUKA (žr. reikalavimus 1-ame lape)

8.  MAILING ADDRESS - ASMENS ADRESAS (gatvė, namo ir buto Nr., miestas, indeksas, šalis)

9. COUNTRY WHERE YOU LIVE TODAY - ŠALIS KURIOJE JŪS GYVENATE

10.  PHONE NUMBER (optional) - TELEFONO NUMERIS (nebūtinas)

11. E-MAIL ADRESS (optional) - elektroninis paštas (nebūtinas)

12. WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIEVED, AS OF TODAY? -  TURITE NURODYTI KURIS AUKŠČIAUSIO LAIPSNIO IŠSILAVINIMAS JUMS ATITINKA: (1) VIDURINIS, (2) AUKŠTASIS NEBAIGTAS, (3) AUKŠTASIS, (4) PROFESINIS, (5) UNIVERSITETINĖS STUDIJOS (NEBAIGTAS UNIVERSITETINIS), (6) UNIVERSITETINIS, (7) AUKŠTESNĖS PAKOPOS UNIVERSITETINĖS (NEBAIGTOS STUDIJOS), (8) MAGISTRO LAIPSNIS, (9) DOKTORANTŪROS (NEBAIGTOS STUDIJOS), (10)DAKTARO LAIPSNIS.

13.  MARITAL STATUS (Unmarried, Married, Divorced, Widowed, Legally Separated) - ŠEIMYNINĖ PADĖTIS (vedęs/ištekėjusi, nevedęs/netekėjusi, išsiskyręs (-usi), našlys (-e), neoficialiai išsiskyręs (-usi)

14.  NUMBER OF CHILDREN - SKAIČIUS VISŲ VAIKŲ, KURIE YRA NEVEDĘ IR IKI 21 METŲ. 

PASTABA: Registracijos formose turi būti nurodyti sutuoktinio duomenys bei visų nevedusių vaikų iki 21 metų, taip pat įvaikintų vaikų ar povaikių duomenys.  Nuotraukas reikia siųsti visų nevedusių vaikų iki 21 metų, net jeigu jie ir negyvena kartu  ar neketina imigruoti į JAV pagal loterijos programą. Šis reikalavimas negalioja tik tuomet, kai vaikai jau yra JAV piliečiai arba nuolatiniai JAV gyventojai, turintys Žaliąsias korteles.

15.  SPOUSE INFORMATION - INFORMACIJA APIE  SUTUOKTINĮ (pavardė, vardas, gimimo data, lytis, miestas bei šalis,  kurioje gimė, nuotrauka)

16. CHILDREN INFORMATION - INFORMACIJA APIE VAIKUS (pavardė, vardas, gimimo data, lytis, miestas bei šalis, kurioje gimė, nuotrauka)

Laimėjusieji loterijoje bus atrenkami kompiuteriu visiškai atsitiktinai.  Laimėjusieji bus informuojami paštu 2009 metų gegužės-liepos mėnesiais ir gaus visą informaciją apie tai, ką jie toliau turi daryti, o taip pat ir informaciją apie imigracinės vizos mokestį.  Tie asmenys, kurie nelaimės loterijoje, apie tai informuojami nebus.  Jungtinių Amerikos Valstijų Ambasados ar Konsulatai taip pat neturės ir negalės pateikti informacijos apie tai, ar asmuo laimėjo loterijoje ar ne.  Laimėjusiojo sutuoktinis (-ė) ir nevedę 21 metų neturintys vaikai turi teisę kreiptis dėl imigracinių vizų vykti kartu arba prisijungti prie laimėjusiojo loterijoje.  DV-2010 loterijos vizos bus išduodamos nuo 2009 m. spalio 1 d.  iki 2010 m. rugsėjo 30 d.Imigracines vizas gali gauti tik tie asmenys, kurie atitinka visus JAV imigracijos įstatymo reikalavimus.

Laimėjusieji loterijoje privalo susitvarkyti visus dokumentus ir gauti imigracines vizas ne vėliau kaip iki 2010 metų rugsėjo 30 dienos.  Šeimos nariai, nesikreipę dėl vizų iki šios datos, negalės išvykti į Jungtines Valstijas.

DALYVAVIMAS DV-2010 LOTERIJOJE YRA NEMOKAMAS.  Tinkamai užpildytos elektroninės anketos turi lygias galimybes būti atrinktos elektroniniu budu Kentukio Konsuliniame Centre. Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybė nei vienoje šalyje nėra įsteigusi ar įgaliojusi jokių konsultacinių ar privačių firmų, kurios padėtų dalyvauti imigracinių vizų loterijoje.  Bet kokie tarpininkai ar konsultantai, siūlantys savo pagalbą, tai daro be JAV Vyriausybės žinios bei įgaliojimų.

 

Puslapio įrankiai :

 Spausdinti



 
 

    Šią svetainę palaiko JAV Valstybės departamentas.
    Nuorodos į kitas Interneto svetaines neturi būti vertinamos kaip pritarimas jose pateiktoms pažiūroms ar privatumo politikai.


Jungtinių Valstijų ambasada