Skip to Nav bar and further on to content
Department Of State
Embassy of The United States to Bucharest, Romania D
 
You Are In:   Home > U.S. Policy & Issues > Embassy Press Releases

Joint Task Force-East Press Release

Fortele armate ale SUA coopereaza cu aliatii din cadrul NATO pentru a forma JTF East

MIHAIL KOGALNICEANU, Romania - Militari ai Fortelor Terestre, Aeriene si Navale ale SUA conlucreaza cu omologii lor din Romania pentru a pregati Exercitiul Proof of Principle al JTF East.

Exercitiul Proof of Principle se desfasoara pentru a legitima conceptul unitatilor U.S. Army la nivel de brigada care se vor instrui prin rotatie in Romania si Bulgaria si care vor avea ocazia de a se instrui si cu armatele altor state europene.

Exercitiul va incepe in mod oficial cu o ceremonie de deschidere pe 17 august si se va incheia cu o ceremonie de inchidere pe 22 octombrie.

Aproximativ 1000 de militari si personal civil american vor participa la acest exercitiu care va intari interoperabilitatea si relatiile noastre militare cu Romania si Bulgaria - state membre NATO - si va testa capacitatile de comanda si control necesare viitoarelor dislocari de trupe la nivel de brigada in cadrul JTF East.

Exercitiul va verifica si valida de asemenea functiile, misiunile si personalul sediului JTF East, precum si infrastructura din Romania si Bulgaria.

„Suntem foarte onorati sa ne aflam aici impreuna cu partenerii nostri din NATO”, a declarat colonelul Peri Anest, U.S. Army, comandantul JTF East. „Aceasta misiune importanta ne va oferi o ocazie unica de a conlucra si de a ne instrui impreuna cu aliatii nostri, precum si de a castiga impreuna o experienta valoroasa. Este de asemenea o sansa extraordinara de a cunoaste aceasta tara frumoasa si de a intra in contact cu populatia locala”, a continuat Anest. „Oamenii sunt extrem de calzi, de receptivi si lucreaza cu multa daruire”.

Forta de lupta intrunita creeaza multe locuri de munca pentru comunitatea locala si are acum aproximativ 550 de angajati romani pentru Exercitiul Proof of Principle, care pot ajunge la 600 de angajati romani atunci cand exercitiul va deveni operational in august.

Militari de la sediul Fortelor Terestre ale SUA din Europa de la Heidelberg si ai Diviziei 1 Blindate de la Baumholder din Germania, precum si ai Fortei Intrunite din Europa de Sud cu baza la Vicenza in Italia, vor face parte dintr-un sediu intrunit. Comandamentul va include si personal al Fortelor Aeriene si Navale ale SUA si al Fortelor Armate Romane.

Militarii vor lua parte la diverse tipuri de instructie, de la sedinte de tragere cu armamentul individual la sedinte de tragere la nivel de grupa, exercitii de instructie pentru diferite situatii tactice, prim ajutor si alte tipuri de exercitii individuale cu militari romani si bulgari.

Reprezentantii presei vor fi invitati sa participe la mai multe evenimente pana in luna octombrie la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu, Baza de Instructie Babadag, ca si la evenimente programate in Bulgaria.

Reprezentantii presei care sunt interesati sa relateze desfasurarea Exercitiului Proof of Principle al JTF East sau care au intrebari se pot adresa domnului Troy Darr, ofiter pentru relatii publice al JTF East, la tel. +40-241-606-288, sau la adresa de e-mail troy.darr@us.army.mil.

back to top ^



This site is produced and maintained by the Public Diplomacy Office of the United States Embassy in Romania.
Links to other internet sites should not be construed as an endorsement of the views contained therein.