jump over navigation bar
Embassy Seal
AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ(ANKARA TÜRKİYE)- Home flag graphic
Elçilik Haberleri
 
  Büyükelçi Konsolosluklar Basın Ofisi Basın Bildirileri Konuşma metinleri Makaleler Washington File Etkinlikler İnsan Kaynakları Bize Ulaşın Tatil Günleri

BASIN BİLDİRİLERİ

Basın Açıklaması

Theodore Roosevelt Marmaris’i ziyaret ediyor

Ankara, 16 Şubat 2006

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait uçak gemisi USS Theodore Roosevelt beraberinde yaklaşık 5300 denizcisiyle, 16 Şubat 2006 Perşembe günü liman ziyaretinde bulunmak üzere Marmaris’e geldi. 

Theodore Roosevelt, dört aydır Körfez bölgesinde yürüttüğü Deniz Güvenlik Operasyonları ve Irak’a Özgürlük Operasyonu görevlerinin ardından, kısa bir süre önce Akdeniz sularına indi.

“Theodore Roosevelt ekibindeki denizciler, Marmaris ziyaretini gerçekten iple çekiyor.  Çoğu daha önce burada bulundu ve Türkiye’nin güzelliği ve konukseverliğini biliyor” diyen USS Theodore Roosevelt’in komutanı Kaptan Yüzbaşı J.R. Haley, “Zengin tarihi, güzel restoranları ve geniş alışveriş seçenekleri, eve dönüş yolunda burayı mükemmel bir durak haline getiriyor” şeklinde konuştu.

Boyu 23 katın üzerinde, uzunluğu yaklaşık 335 metre olan USS Roosevelt gemisi, ortalama 70 uçak taşıyor ve saatte 56 kilometrenin üzerinde hız yapma kapasitesine sahip.  

USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin Mart ayı ortalarında ABD Norfolk limanına dönmesi bekleniyor.

Başa dön ^

Sayfa Araçları:

Printer_icon.gif Yazıcıya Gönder



 

    Bu site Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir. Site dışına verilen bağlantıları ve bunların gizlilik haklarını kapsamaz.
    Bağlantı verilen diğer Internet sitelerinde belirtilen görüşlerin onaylandığı veya kabul edildiği şekilde yorumlanmamalıdır.


AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ