Library of Congress September 11 Web Archive Collection This is an archived Web site from the Library of Congress. maximize
Back to previous page http://ad.nl/
Archived: Oct 08, 2001 at 23:59:24
Note: External links, forms and search boxes may not function within this collection
«« First « Previous # 1 of 14 Next » Last »»
10/08/2001   12/18/2001
Dinsdag
9 oktober 2001
Meer buien dan gisteren, stevige wind.... meer weer
Maak dit uw startpagina K R A N T M A G A Z I N E W E B S I T E

 Home
 Actueel
 Sport
 Economie
 Uw Goed Recht
 Diagnose
 Reizen
 Mobiel
   
 Boekrecensies
 Abonnee worden
 AD's Handige 100
 Webdiensten/mail
 Webshop
 Lezersservice
Zoek in het AD
Site
Archief
site jumper


Aanval op Taliban verhevigd
Mariniers van de USS Enterprise rijden een nieuwe raket naar een van de gevechtsvliegtuigen die worden ingezet bij de aanvallen op Afghanistan/ Foto AP New York/Londen - Vergeldingsacties tegen terroristen als Osama bin Laden zullen mogelijk niet beperkt blijven tot Afghanistan. De Verenigde Staten hebben de VN-Veiligheidsraad gisteravond in een brief laten weten ook andere landen en andere organisaties op het oog te hebben. ,,Dit kan noodzakelijk blijken in het kader van onze zelfverdediging'', aldus VS-gezant bij de VN Negroponte.
lees verder
Nederlandse politie staat op scherp
Rotterdam - In alle delen van het land is de politie alert op eventuele vergeldingsacties na de bombardementen op Afghanistan. Ambassades en andere mogelijke doelen krijgen extra bewaking.
lees verder
Huizenisolatie Schiphol 500 miljoen extra
Den Haag - Voor de geluidsisolatie van woningen rond Schiphol is 500 miljoen gulden meer nodig dan eerder berekend. Dat zei minister Netelenbos (Verkeer) gisteren in het Kamerdebat over de nieuwe Luchtvaartwet, die de uitbreiding van de nationale luchthaven regelt.
lees verder
Vergissing oorzaak vliegramp
De brokstukken van hete SAS-vliegtuig worden geborgen. Foto Reuters Rome - Een niet functionerende grondradar is vermoedelijk de voornaamste oorzaak van de ramp waarbij gisterenochtend op de Milanese luchthaven Linate ten minste 121 mensen om het leven kwamen.
lees verder



Koeien als uitlaatklep
Marathonschaatser Henk Angenent bij één van zijn 35 roodbonte melkkoeien, die hem buiten de ijsbaan de nodige afleiding bezorgen/ Foto Pim Ras In Alkmaar wordt morgenavond het seizoen van de marathonschaatsers geopend. Henk Angenent, winnaar van de laatste Elfstedentocht (1997), komt aan de start als een van de kopmannen van de nieuwe TVM-ploeg. Maar hij is geen fullprof.
lees verder
KNVB: uitsluitsel voor 1 januari
Zeist - De KNVB verlangt dat bondscoach Louis van Gaal voor 1 januari duidelijkheid schept over zijn toekomst bij Oranje. In de afgelopen week liet Van Gaal doorschemeren dat hij een vertrek bij de bond serieus overweegt nu het Nederlands elftal er niet in is geslaagd zich te plaatsen voor het WK in Japan en Zuid-Korea.
lees verder



Wrak Koersk op weg naar dok
Moermansk - De sneeuw valt met bakken uit de lucht als het wrak van de atoomonderzeeër Koersk, bijna 14 maanden na te zijn vergaan, eindelijk de oppervlakte van de Barentszzee bereikt. Bevestigd onder de enorme ponton Giant4 begint de Koersk aan zijn laatste reis, naar het dok in de marinehaven van Rosljakovo.
lees verder
Een poldermodel voor het Britse spoor
Renationalisering mag het van de Labour-regering absoluut niet worden genoemd, maar volgens alle deskundigen komt het daar wel op neer. Vijf jaar na de privatisering wordt het Britse Railtrack omgevormd tot een trust, waarbij veiligheid, dienstverlening en investeringen belangrijker zijn dan aandeelhouders.
lees verder



Leve het spiraaltje
Ruim 40 procent van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd slikt de pil, terwijl slechts twee procent voor het spiraaltje kiest. Reden: veel vrouwen denken dat dit voorbehoedmiddel tot buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en onvruchtbaarheid kan leiden. Onzin, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. ,,Het zijn allemaal mythen,'' zegt de Amsterdamse gynaecoloog Johan Hamerlynck.
lees verder
Zorg voor de geest kost het meest
Niet kanker of hartziekten zijn de grootste kostenpost, maar de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidseconoom Johan Polder. ,,Bij bezuinigingen is de zorg voor chronisch zieken het kwetsbaarst.''
lees verder
Gek van het werk
Werkstress In 55 landen wordt woensdag de Nationale Dag voor de Geestelijke Volksgezondheid gehouden. Ook Nederland doet mee. Dit jaar is het thema: stress, burnout en andere psychische klachten die op het werk kunnen ontstaan. Diagnose werpt een blik op de anti-stresscursussen. ,,Het moeilijkste is een andere kijk op het werk te krijgen.''
lees verder



Manhattan na de klap
Brooklyn Bridge Het Empire State Building is alleen in de weekends toegankelijk, Lady Liberty staat eenzaam op haar eiland, de Queen Elizabeth wijkt uit naar Boston. Maar New York is als Broadway: de shows gaan door, al is het met minder publiek. De Big Apple probeert zijn draai te vinden na De Klap.
lees verder
Plezier als het plenst
Wat nou als het straks in de herfstvakantie giet van de regen en de kinderen willen wat dóen. Geen probleem, ze kunnen hun lol op in overdekt Nederland. Over speeltuinen, doe-centra en kindermusea.
lees verder



Geflitst!
Vorig jaar werden 5.834.399 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Dit jaar zullen dat er naar schatting meer dan 6,2 miljoen zijn. Het einde is nog niet in zicht, want onlangs plaatste justitie bij Gatsometer BV opnieuw een order van 18 miljoen. Deze betreft 152 vaste radarposten, 120 roodlicht- en snelheidscamera's en 40 stuks radar/camera-apparatuur.
lees verder
Beperkingen met stijl
Rover 75 Tourer 2.0 CDT Club De Rover 75 Tourer is een stijlvolle stationwagon met goede rij-eigenschappen en een fijne, van BMW afkomstige dieselmotor. De bagageruimte valt tegen, het zitcomfort op de achterbank is matig en de automaat zou soepeler moeten schakelen.
lees verder



Meer keus mobiele bellers
Mobiele bellers krijgen meer keus doordat prijsbrekers op het vaste telefoonnet hun terrein verbreden. Door de komst van Tele2 Mobiel is het aantal aanbieders van mobiele telefonie gestegen tot zes. Onetel/Scarlet wordt mogelijk de zevende. Uit een vergelijking van de tarieven blijkt dat de verschillen groter worden.
lees verder
Het slimste huis
De ‘ijskoning' legt patat en pizza's in het diepvriesvak naast de voordeur. Als de film begint in de huisbioscoop, sluiten de gordijnen zich automatisch en wordt het licht gedimd. En er is in de woning zelfs een plasroute. In het slimste huis van Nederland is alles mogelijk.
lees verder


Actuele Links
OV wereldwijd in de problemen
1.NS Internationaal
2.Transavia
3.KLM
4.Railtrack
5.Swissair

Terreur

Wachtlijsthulp

TV Jubileum

Verlovingstour

Voetbal Bijlage

Euro

Teammaster

Aanmelden Nieuwsbrief Economie
Puzzel

AD-OMBUDSMAN
Heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van krant, magazine of website?
Wilt u reageren op een artikel?

Laat het de AD-ombudsman weten.

AD-webdiensten
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Niet geregistreerd?