jump over navigation bar
Embassy Seal
AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ(ANKARA TÜRKİYE)- Home flag graphic
Elçilik Haberleri
 
  Büyükelçi Konsolosluklar Basın Ofisi Basın Bildirileri Konuşma metinleri Makaleler Washington File Etkinlikler İnsan Kaynakları Bize Ulaşın Tatil Günleri

BASIN BİLDİRİLERİ

ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener Göreve Başladı

22 Ağustos 2007, Ankara

 

Wiener, güven mektubunu İstanbul Valisi Muammer Güler’e sundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni İstanbul Başkonsolosu, Sharon Anderholm Wiener, 16 Ağustos 2007’de görevine başladı.  Wiener 20 Ağustos’ta Valilik’te bir toplantıda güven mektubunu İstanbul Valisi Muammer Güler’e sundu.

 

 

 

Başkonsolos Wiener’in Özgeçmişi

Sharon Anderholm Wiener ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kıdemli Müşavir ünvanına sahip üst düzey bir mensubudur.  29 yıllık diplomatik kariyeri süresince Washington’da ve Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika’daki büyükelçiliklerde idari ve dış siyasetle ilgili konularda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Bn. Wiener en son olarak Dışişleri Bakanlığı'nın Ekonomi, Enerji ve Ticari İşler Bürosu’nda başdanışman olarak çalışmıştır.  2004-2006 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda üye ve Tayin ve Atamalar Kurulu’nda Başkan olarak görev yapmıştır. 

En son yurtdışı görevinde Bn. Wiener, Paris’te Siyasi İşlerden Sorumlu Kıdemli Müşavir olarak bulunmuştur (2000-2004).  Bu görevinden önce ise Yakındoğu İşleri Bürosu’nda Ürdün, Suriye ve Lübnan Ofisi Direktörü olarak çalışmıştır.  1997 ile 1998 arasında Bayan Wiener, üst düzey ulusal güvenlik görevlileri için açılan kurumlararası bir idari program olan Kıdemliler Semineri’ne katılmıştır.  1995-1997 yıllarında ise Dışişleri Bakanlığı Operasyon Merkezi Direktörü olarak görev yapmıştır.

Bn. Wiener’in yurtdışı görevleri arasında Kahire’de Siyasi Müşavir Yardımcılığı (1993-1995) ve Moskova’da Silahlanma Kontrol Uygulama Birimi Şef Yardımcılığı (1990-1992) bulunmaktadır.  Bu görevlerinden önce ise Dışişleri Bakanlığı Libya Masası’nda çalışmış ve İstihbarat ve Araştırma Bürosu’nda Meksika ve Karayipler’den sorumlu analist olarak görev yapmıştır.  Bn. Wiener Dışişleri Bakanlığı’ndaki ilk görevinde Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bulunmuş (1979-81), daha sonra Paris’te görev yapmıştır (1981-85).  Beş kez Üstün Hizmet Madalyası alan Bn. Wiener, Türkçe, Fransızca, Arapça, Rusça ve İspanyolca bilmektedir.

Dışişleri Bakanlığı’na katılmadan önce Maryland Üniversitesi Yurtdışı Bölümü bünyesinde Adana ve Ankara’da dersler vermiştir (1975-78).  Üniversite lisans diplomasını Ohio Wesleyan Üniversitesi’nde almış, bunun bir yılını Lübnan’daki Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde geçirmiştir.  Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Duke Üniversitesi’nden almıştır.

Minnesota eyaleti doğumlu olan Bn. Wiener, Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevinden kısa bir süre önce emekli olan kıdemli diplomat Howard C. (Kerry) Wiener ile evlidir.  Eric (27) ve Kristin (21) isimli iki çocukları bulunmaktadır.

Başa dön ^

Sayfa Araçları:

Printer_icon.gif Yazıcıya Gönder



 

    Bu site Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir. Site dışına verilen bağlantıları ve bunların gizlilik haklarını kapsamaz.
    Bağlantı verilen diğer Internet sitelerinde belirtilen görüşlerin onaylandığı veya kabul edildiği şekilde yorumlanmamalıdır.


AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ