Vă aflaţi la: > Harta activităţilor > Lista activităţilor
 Pagina principală 
 Despre noi 
 Programe 
 Noutăţi şi evenimente 
 Publicaţii 
 Realizări 
 Întrebări şi răspunsuri 
 Harta site-ului 

Harta activităţilor

Go to USAID Washington, DC USAID Moldova
Programe
   Moldova    Ucraina
   Belarus

Harta activităţilor

Accesaţi harta activităţilor>>>

Calendarul evenimentelor

februarie 2009
L 2916
Ma 31017
Mi 41118
J 51219
V 61320
S 71421
D181522
<<ianuarie

Centru

Dezvoltarea Antreprenoriatului Privat

Dezvoltarea Antreprenoriatului Privat

Inițiativa Acces la Credite
Implementer:The Pragma Corporation
Date: 09.30.2006 - 02.08.2009

Inițiativa Acces la Credite consolidează sectorul financiar din Moldova prin facilitarea mobilizării resurselor creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii, viitorii proprietari de locuințe și fermieri, persoane fizice și companii. Activitățile includ promovarea și asigurarea unui cadru legislativ; consolidarea capacităților regulatorilor instituțiilor financiare bancare și nebancare; oferirea asistenței tehnice și programelor de instruire pentru bănci, companiile de leasing și companiile financiare nebancare; dezvoltarea instituțiilor de infrastructură relevante și elaborarea produselor financiare adecvate, cum sunt obligațiunile corporative.


Proiectul de dezvoltare a agrobusiness-ului (PDA)
Implementer:Citizens Network for Foreign Affairs (CNFA)
Date: 06.30.2004 - 06.30.2009

Proiectul de Dezvoltare a Agrobusiness-ului activează în vederea sporirii veniturilor și posibilităților de angajare în mediul rural prin îmbunătățirea competitivității pe plan internațional și, în consecință, a performanței în sfera comerțului a sectorului agrar din Moldova. Principalul obiectiv al programului constă în impulsionarea sectorului agricol de valoare adăugată din Moldova, acesta fiind un mecanism strategic, capabil de a relansa întreaga economie agrară. Programul, de asemenea, dezvoltă capacitățile fermierilor și întreprinderilor agricole și pune la dispoziția lor noi surse de informare pentru a le permite să-și diversifice activitatea și să penetreze noi piețe de export.


Proiectul de Politici Agrare
Implementer:Abt Associates Inc.
Date: 08.30.2006 - 09.30.2009

Proiectul de Politici Agrare lucrează cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în vederea consolidării și restructurării Ministerului în așa mod, ca acesta să poată susține efectiv dezvoltarea în Moldova a unui sector agro-industrial bazat pe piață. Activitățile proiectului includ elaborarea și implementarea planului de restructurare organizațională bazat pe bunele practici internaționale, la fel ca și facilitarea informării populației și discuțiilor publice.


Oportunități mai bune pentru tinerii și femeiile din Moldova
Implementer:PNUD
Date: 10.01.2004 - 03.30.2009

Proiectul Oportunități Mai Bune pentru Tinerii și Femeile din Moldova activează în vederea creării pe întreg teritoriul Moldovei a unei rețele de centre de asistență pentru femeile și tinerii în situație de risc, care vor oferi cazare temporară și oportunități de instruire și vor funcționa în regim de auto-gestiune. Prin intermediul rețelei date proiectul reduce vulnerabilitatea în fața traficării a absolvenților orfelinatelor și școlilor-internat și a victimelor traficului întoarse acasă, oferindu-le un mediu sigur de locuit și de instruire supervizată fără plată, cu acces la formarea deprinderilor de viață necesare, instruire profesională, servicii medicale și consiliere, experiență de muncă reală care-i va pregăti pentru angajarea reușită în câmpul muncii, ducând spre o (re)integrare de succes în comunitate.


Proiectul Reglementarea Activității de Întreprinzător și Administrarea Fisc
Implementer:DAI/NATHAN Group
Date: 09.01.2007 - 09.01.2010

Proiectul Reglementarea Activității de Întreprinzător și Administrarea Fiscală are ca scop îmbunătățirea mediului de afaceri din Moldova prin implementarea reformelor în sectorul de afaceri și cel fiscal. În vederea atingerii acestui obiectiv proiectul lucrează împreună cu Guvernul Republicii Moldova asupra reducerii barierelor administrative în activitatea de antreprenoriat, optimizarea sistemului fiscal, reducerea oportunităților pentru corupție, îmbunătățirea accesului la informație și fortificarea dialogului dintre sectorul public și cel privat.


Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED)
Implementer:Chemonics International, Inc.
Date: 09.30.2005 - 09.30.2010

Proiectul Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor are drept obiectiv creșterea competitivității întreprinderilor moldovenești în trei ramuri industriale: 1) tehnologii informaționale; 2) textile și confecții; 3) vinificație. Proiectul realizează acest obiectiv prin stimularea îmbunătățirii deprinderilor de marketing și vânzări ale întreprinderilor, mărirea productivității și perfecționarea procesului de producție și practicilor de management financiar prin intermediul asistenței tehnice focalizate. Proiectul, de asemenea, mărește accesul la finanțare cu scopul de a permite întreprinderilor să facă investiții capitate, să obțină capital circulant și să se extindă. Cu timpul proiectul va ajuta întreprinderile să se ocupe de planificarea strategică și să formeze asociații de colaborare în vederea dezvoltării unor clustere industriale durabile.


Programul de extindere a creditării
Implementer:Moldova-Agroindbank, Banca Socială, Corporația Finanțare Rurală, Fincombank, Moldindconbank, Mobiasbanca, Victoriabank
Date: 10.01.2003 - 09.30.2009

Facilitatea de garantare a portofoliului de împrumuturi a Programului de Credite pentru Dezvoltare stimulează băncile moldovenești să acorde credite fermierilor și întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM), facilitându le accesul la capital, la piețe de tranzacții în numerar și la cunoștințe tehnice. Programul de Credite pentru Dezvoltare creează un mecanism de oferire a soluțiilor alternative privind distribuirea riscului și de depășire a obstacolelor majore, cum sunt lipsa finanțării pentru împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung acordate fermierilor și întreprinderilor mici și mijlocii.


Programul „De la fermier la fermier”
Implementer:Citizens Network for Foreign Affairs (CNFA)
Date: 09.20.1999 - 06.15.2009

Programul „De la fermier la fermier” mobilizează voluntari cu experiență pentru a acorda asistență fermierilor și cooperativelor de fermieri în inițiative cu caracter comunitar ce impulsionează dezvoltarea antreprenoriatului agricol. Anual programul găzduiește aproximativ 35 de voluntari din Statele Unite, majoritatea având o experiență de peste 20 de ani în agricultură și antreprenoriat. Voluntarii lucrează împreună cu fermierii locali asupra unor sarcini care ajută comunitățile agrare locale în următoarele domenii: marketing strategic, crearea cooperativelor de fermieri, asistență în elaborarea bugetelor și a planurilor de lucru și instruirea instructorilor locali în gestionare financiară și ducerea evidenței. Programul lucrează în strânsă colaborare cu Federația Americană a Fermierilor și cu Comitetul Femeilor al acestei organizații în vederea consolidării statutului și posibilităților femeilor în activitatea agricolă și în antreprenoriatului agricol.


Western NIS Enterprise Fund
Implementer:Western NIS Enterprise Fund
Date: 06.01.1995 - 06.01.2009

Instituit de Congresul Statelor Unite ale Americii, „Western NIS Enterprise Fund” este un fond regional de acțiuni private care investește în întreprinderi mici și mijlocii cu scopul de a forma lideri pe piața competitivă care să atragă capital privat suplimentar în Moldova și Ucraina. Prin aplicarea bunelor practici internaționale, standardelor de guvernare corporativă și metodelor de protecție a mediului „Western NIS Enterprise Fund” servește drept catalizator pentru dezvoltarea companiilor locale. De la întemeierea sa, fondul a investit aproximativ 120 milioane dolari SUA într-o serie de ramuri industriale cu concentrare asupra bunurilor de larg consum de mare circulație, materialelor de construcție, serviciilor financiare, de ambalare și comerțului cu amănuntul.

<< Accesati lista activităţilor

Pagina principală | Despre noi | Programe | Noutăţi şi evenimente | Realizări | Publicaţii | Link-uri | Întrebări şi răspunsuri | Harta site-ului
Posturi vacante | Informaţii pentru implementatori | Contacte


Site creat şi menţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, Kiev, Ucraina
Ultima actualizare în decembrie 2008