jump over navigation bar
znak velvyslanectvíMinisterstvo zahraničí USA
Praha, Česká republika - Home vlajka
Víza do USA
 
  Bezvízový program Nepřistěhovalecká víza Obecné informace Typy víz Jak zařídit pohovor K pohovoru Poplatky Co dělat, bylo-li vám odmítnuto vízum? Naléhavé případy Léčebný pobyt Často kladené dotazy - Cestování s vízem SEVIS Přistěhovalecká víza

nepřistěhovalecká víza

Kroky k získání víza

Upozornění: Podrobné informace o požadovaných dokladech, formulářích a fotografiích najdete na odkazu „Den pohovoru“.

Zaprvé

Vyplňte formulář DS 156 a odfaxujte jeho první stranu na 900 389 062 (38 CZK/min.). Toto číslo můžete používat 24 hodin denně. Po odfaxování první strany přilepte na formulář žádosti svou fotografii.

Zadruhé

Po 24 hodinách, které jsou vyhrazeny na zpracování vaší žádosti, zavolejte Visa Center na žlutou linku 900 389 042 (38 CZK/min.). Pokud je nutné tuto 24 hodinovou čekací lhůtu zkrátit, můžete volat naše operátory jednu hodinu po odfaxování své žádosti. Naši operátoři potvrdí přijetí vašeho faxu, zkontrolují, že uvedené údaje jsou dostatečné a naplánují váš pohovor (připravte si proto prosím pas i žádost).

Pohovory se sjednávají na pondělí až čtvrtek v dopoledních hodinách (mimo státní svátky USA a ČR). Datum a hodina pohovoru jsou závazné. Pokud byste se na pohovor v dojednaném čase nemohli dostavit, volejte prosím 900 389 042 a přeobjednejte se.

Zatřetí

V den vašeho pohovoru konzul rozhodne, zda vízum dostanete. Pokud ano, musíte ponechat svůj pas na velvyslanectví. Bude vám zaslán i s vízem prostřednictvím kurýrní služby během několika dní. Pokud vízum vydáno není, dostanete pas zpět okamžitě a můžete volat kurýrní službu 222 518 818 a požádat o vrácení poplatku za kurýrní službu. 

nahoru ^

Tisk stránky:

Printer_icon.gif vytiskni



 

     Tyto stránky spravuje Ministerstvo zahraničí USA.
     Odkazy na externí zdroje nemusí představovat podporu názorům a pravidlům ochrany osobních údajů tam obsaženým.

Velvyslanectví Spojených Států Amerických