jump over navigation bar
A Nagykövetség címereUS Department of State
Az Egyesült Államok Nagykövetsége Budapest, Magyarország USA zászló
Vízumok
 
  Vízumok Nem-bevándorló vízumok Vízummentességi Program Időpont-egyeztetés vízuminterjúra A vízumkérelem folyamata Vízumkérő űrlapok Fénykép Vízuminterjú Turista/látogató vízum Tanuló vízum Külföldi média képviselői Csereprogramok résztvevői Nyári diákmunka Munkavállalói vízum Hajó legénysége, légiforgalmi személyzet vízuma Tranzit vízum Gyakran feltett kérdések Vízumkérelem ismételt benyújtása I-94-es nyomtatványok Bevándorló vízumok Konzulátusi hírek Honlapok, melyekre érdemes ellátogatni

Nem-bevándorló vízumok

Időpont-egyeztetés vízuminterjúra

Kinek szükséges időpontot egyeztetnie?

Néhány kivételtől eltekintve, a nem-bevándorló vízumot kérelmezőknek 14 és 79 év között személyes meghallgatáson kell részt venniük az Egyesült Államok konzuli képviselőjével.

Személyes megjelenés nem szükséges, ha a vízumkérelmező:

  • 80 éves, vagy annál idősebb; kérelmét megbízott is benyújthatja; vagy
  • 13 éves, vagy annál fiatalabb, de vízumügyét csak szülő intézheti.

Ügyintézési idő

Javasoljuk, hogy minden jelentkező jóval a tervezett utazás előtt egyeztessen időpontot vízuminterjúra. Az időpont-kérés és a tervezett utazás között célszerű legalább két hét időtartamot hagyni az ügyintézés miatt.

Kérjük, mindig vegye figyelembe az aktuális várakozási időt, amit megtalál a Várakozási idők oldalunkon. A vízumkérelem jóváhagyása után további 2-3 napot vesz igénybe, amíg a futárszolgálat kiszállítja az útlevelet a kész vízummal.

Az időpont-egyeztetés folyamata

Vízuminterjúra kétféleképpen lehet jelentkezni:

1. Időpont-kérés alapján

Magyar állampolgárok és magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok megbeszélnek egy időpontot a 06-90-603-703-es számon, mely hétfőtől péntekig 8:00 és 18:00 között hívható. A hívás díja 400.-Ft/perc plusz ÁFA.

Ha munkavállalói vízum (beleértve az egyházi munkavállalói vízumot is) igényléséhez kér időpontot, kérjük, adja meg az I-797-es nyomtatványon szereplő ügyirat-számát (case number). (Ez csak a munkavállalói engedéllyel rendelkező vízumigénylőre vonatkozik, családtagjaira nem.)

Ha sürgős az utazás, akár üzleti akár személyes okok miatt, lehetőség van felgyorsított ügyintézés igénybevételére. Ilyen esetekre plusz időpontok állnak a kérelmezők rendelkezésére, de csak korlátozott számban. A többi esetben minden kérelmezőnek időben, jóval a tervezett utazás előtt szükséges időpontot egyeztetnie a szokásos módon.

2. Időpont-kérés nélkül, az un. "Walk-In" rendszeren keresztül

A 65 év feletti vízumkérelmezők (illetve házaspárok, ha legalább egyikük 65 éve feletti) jogosultak időpont-kérés nélkül vízumért folyamodni hétfőtől csütörtökig 10:00 és 11:00 óra között.


Utolsó frissítés: 2008-12-05  

Vissza a lap tetejére ^

Segédeszközök az oldalhoz:

Printer_icon.gif Nyomtatható változat

- Fontos információ -

Általános információ- és időpont-kérés:   06-90-603-703
(hétköznap 8:00 és 18:00 óra között, díja: 400.- Ft/perc plusz ÁFA.)
A fenti szám csak Magyar-országról hívható, vezetékes telefonról, illetve mind a három mobilhálózatról (Vodafone, Pannon és T-Mobile).

Vízumkezelési díj: 2009 február hóban a 131 USA dollár vízumkezelési díj 26.855 Forint.

Várakozási idők
(A vízumkérelem beadásához szükséges időpontra, ill. az ügyintézésre.)  


- Angol nyelven -

This document is also available in English:
Scheduling a Visa Interview

Ez a dokumentum olvasható:
Angol nyelven




 

    Ezt az oldalt a budapesti Amerikai Nagykövetség Sajtó- és Kulturális Osztálya hozta létre és gondozza.
    Más Internet oldalhoz adott link nem jelenti azt, hogy az oldalon található nézetekkel egyetértünk.


Az Egyesült Államok Nagykövetsége