The Hospitality Club
…povezujemo ljude!
Prvi put si ovde? Imaš pitanja? Razgovaraj odmah sa članovima i volonterima!
EnglishEnglish Arabicعربي BulgarianБългарски Chinese中文 Chinese simplified中文 CzechČesky GermanDeutsch EstonianEesti SpanishEspañol EsperantoEsperanto FrenchFrançais hebrewעברית ItalianItaliano HungarianMagyar DutchNederlands PolishPolski PortuguesePortuguês BrasilianPortuguês (bra) RomanianRomână RussianРусский slovenianSlovenščina FinnishSuomi SwedishSvenska TurkishTürkçe ukrainianУкраїнська Prijavi se     Učlani se!

Najčešće postavljana pitanja

 Informacije
Početna strana
Najčešća pitanja
Obilazak sajta
Države
Iskustva
Ambasadori
Primer profila
Pravila
Mediji
O nama
Forum
Chat
Linkovi
Mapa sajta


 Specijalno
AFS
AIESEC
Attac
Eco
Freeloaders
Hitchhikers
Indigenous
Mensa
NGOs
Onenightstay
Peace
Servas
Unitas
YFU
Zellidja

 Prednosti
- besplatan smeštaj širom sveta
- upoznaj druželjubive ljude
- bez ikakvih troškova
- međukulturno razumevanje
- bez obaveza
- sigurnosne mere
- nekomercionalno
...priključi se!

 Statistika
number of Hospitality Club members

Ovde su odgovori na neka od pitanja koja se najčešće postavljaju. Ako među njima nema odgovora na tvoje pitanje molim te pošalji poruku na info@hospitalityclub.org I mi ćemo ti odgovoriti što pre. Za članove takođe postoji i Pitanja za clanove sa jos pitanja i odgovora.

Ko sve može da postane član Hospitality Club-a?
Svako. Ako voliš da putuješ ili jednostavno da upoznaješ zanimljive ljude, onda si ti prava osoba za Hospitality Club! Tokom poslednjih godina primetili smo da većina naših članova ima jednu zajedničku osobinu: druželjubivost.

Da li je učlanjenje zaista besplatno?
Da. Nikada ne naplaćujemo članarinu. Nećeš imati nikakvih troškova. Ali zamolićemo te da nam posvetiš malo vremena ako možeš, I da nam pomogneš da iznova poboljšavamo Hospitality Club.

Koje su to lične informacije koje moram da dam?
Da bi postao član kluba moraš da ostaviš sledeće podatke: ime, punu adresu i važeću e-mail adresu. Sve druge informacije su opcione.

Da li će moji lični podaci biti dostupni drugim članovima?
Sam odlučuješ u kojoj će meri ti podaci biti dostupni drugim članovima. Oni će moći da vide samo tvoje korisničko ime, grad i državu. Možeš sakriti svoje pravo ime i adresu i sve ostale informacije su opcione. Tvoja e-mail adresa neće biti prikazana.

Da li neko ko nije član može da pristupi mom profilu?
Ne. Da bi mogao da pristupiš sigurnoj korisničkoj zoni (gde se nalaze i korisnički profili) moraš biti član sa važećom lozinkom.

Da li moram da ugostim nekoga da bih i ja mogao da budem nečiji gost?
Ne. Možeš danas da se učlaniš I već sutra kreneš na put, ukoliko nađeš ljude koji su voljni da te prime. Naravno, ljubazno te molimo da pomogneš ostalim putnicima u vezi sa mestom boravka ili bilo čim drugim što je u tvojoj moći. Ideja Hospitality Club-a je i da pružamo i da primamo pomoć.

Kakve su moje obaveze kao člana?
U obavezi si da se prema svim članovima odnosiš sa poštovanjem i da se pridržavaš pravila Hospitality Club-a. .

Kakva je moja zaštita protiv krinimalaca koji dolaze da me posete?
Svaki član koji te kontaktira preko Hospitality Club-a mora da ti ostavi svoje puno ime i prezime, broj pasoša i svoje korisničko ime.Ove informacije možeš da sačuvaš na sigurnom mestu ili da ih pošalješ na security@hospitalityclub.org gde ćemo ih mi sačuvati. Kada tvoj gost stigne, obavezno proveri pasoš kako bi potvrdio njegov identitet.

Koje su još sigurnosne mere na raspolaganju?
Pošto ti tvoj budući gost da svoje korisničko ime na Hospitality Club-u, moći ćeš da proveriš njegov profil preko interneta. Tu ćeš moći da pročitaš komentare drugih članova o njemu, i da vidiš ko je sve njega posetio ili ugostio, kao i da vidiš ko mu sve veruje. Molim te piši i sam komentare o drugim članovima – to svima nama povećava sigurnost.

Da li mogu parovi ili porodice da se zajedno registruju kao jedan član?
Ne. Tražimo da se svako registruje pojedinačno. Naravno da možete da koristite klub zajedno I da takođe napišete u svojim profilima da živite I putujete sa svojim partnerom. Odvojeno registrovanje vam pruža priliku da tačnije naznačite različita interesovanja, a ovo je od velike važnosti za mehanizam povratnih informacija u sklopu kluba.

Nemam pasoš, jer sam putovao/la samo po Evropi. Da li mi je dovoljna lična karta da se učlanim.
Da. Nije ti potreban pasoš kada se učlanjuješ već samo kada putuješ. Ako putuješ u okviru Evrope ili zemalja gde ti nije potreban pasoš, tvoja lična karta je dovoljna, pošto je to u tim zemljama i tvoja zvanična legitimacija. A to je i svrha pravila – da se identifikuješ članovima kluba koje srećeš.

Koliko godina ima većina članova?
To su ljudi svih uzrasta. Imamo mnogo mladih koji se ušlanjuju ali i dosta starijih članova. Naćićeš ono što tražiš.

Zaboravio/la sam lozinku - šta da radim?
Možemo ti poslati novu lozinku na e-mail adresu koju je naznačena prilikom tvog registrovanja. Molimo te da koristiš link ''Zaboravio si lozinku?'' ispod ekrana za logovanje. Moraćeš da ukucaš korisničko ime I e-mail adresu koju si koristio prilikom registrovanja.

Zaboravio sam svoje korisničko ime - šta da radim?
Molim vas posaljite email na password@hospitalityclub.org sa sledecom informacijom:puno ime i prezime,adresa,grad,region i zemlja.Poslacemo korisnicko ime na email koji ste koristili prilikom registrovanja.

Kako da kontaktiram nekog od članova?
E-mail adrese nisu prikazane na sajtu kako bi se osigurala privatnost I sigurnost svih članova, I kako bi se izbegle neželjene poruke. Za kontaktiranje drugog člana možeš koristiti sistem za poruke koji je na sajtu. Sve poruke se šalju na e-mail adresu člana kojem pišeš.

Kako da se ispišem iz kluba?
Molim te prijavi se na sajt, izaberi Edit my profile, idi na link na vrhu da promeniš odgovarajuće informacije i popuni obrazac sa svojim korisničkim imenom, lozinkom, punim imenom i e-mail adresom koju si koristio prilikom učlanjenja. U polju gde se traži da upišeš razlog zašto menjaš profil unesi: "please delete my profile" a bilo bi lepo kada bi dao kratak komentar zašto napuštaš klub da bi mogli da rešimo probleme koji su možda do toga doveli. Kada dobijemo te informacije obrisaćemo tvoj profil i korisnički nalog.

Kako mogu da pomognem kao volonter (dobrovoljac)?
Ako želiš da pomogneš u pravljenju Hospitality Club-a, jednoj od najlepših stvari na internetu i u stvarnom svetu, molim te pošalji poruku na volunteer@hospitalityclub.org ili se upiši direktno na mailing listu volontera. Putem nje ćeš dobijati najnovije informacije o tome kako možeš da pomogneš. Molim te takođe da redovno proveravaš Help us! (pomozi nam!) deo u delu za članove, tamo ćemo ostaviti dovoljno ideja i molbi za pomoć.

Zašto postoje reklame? Zar ovo nije nekomercijalni projekat?
Mi jesmo nekomercijalni projekt,i svi volonteri provode mnogo sati zbog toga sto veruju u ideju o razmeni gostoprimstva.Medjutim,sto je sajt popularniji sve su skuplji troskovi webhosting-a.Umesto da od nasih volontera trazimo da to plate iz svog dzepa odlucili smo da u nas sajt uvrstimo i zanimljivu Google tehnologiju reklamiranja.Trudicemo se da pronadjemo pametan nacin da sponzorisemo nas projekat a clanarina ce uvek biti besplatna,tako da bez obzira gde ste na planeti mozete biti deo svetske mreze dobrih ljudi.

Nije odgovoreno na tvoje pitanje? Pošalji ga na info@hospitalityclub.org !

Saznaj nešto više - Učlani se!

 Sponzorisani linkovi    ?

Početna strana - Kontakt - Glavni meni - Učlani se - Pomoć - Obilazak sajta - Države - O nama - Chat - Mapa sajta - Disclaimer

Copyright © 2000-2006 The Hospitality Club. Sva prava zadržana.