14.12.2017,  19:11:28 | 1 comentariu | 485 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cristian Bumb: „Pentru mine arbitrajul nu reprezintă o meserie, ci o vocaţie”
de Loredana JUGLEA

Cristian Bumb are 21 de ani și este student în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

A absolvit Școala de arbitri - fotbal în anul 2014. Din anul 2015 arbitrează jocuri la nivelul Ligii a IV-a, a V-a, dar și la copii și juniori în județul Hunedoara. Din anul 2017 oficiază jocuri la nivelul Campionatului Național U19 și U17 și Liga Elitelor.
În luna mai a anului 2017, la Arad, a participat la Programul dezvoltare a arbitrilor de lot județean, unde în urma rezultatelor obținute a trecut în următoarea fază a programului. În octombrie, la București a continuat programul, fiind testat teoretic, fizic și psihologic alături de încă 90 de arbitri. În perioada 28-30 noiembrie la București a participat la cursul de Consolidare a programului Cavalerii viitorului în calitate de arbitru asistent, alături de încă 60 de arbitri selectați din toată țara.
„Pe durata acelor zile am fost testat teoretic, fizic, psihologic, video, am parcurs diferite teme și ne-au fost luate măsurători antropometrice. Testările au avut loc la Casa Fotbalului, respectiv Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Prima zi de cursuri a fost deschisă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, cel care a ținut un discurs participanților. Din partea CCA au fost prezenți vicepreședintele Comisiei de Arbitri, Alexandru Deaconu, Augustus Constantin, Marian Salomir, instructorul fizic Dan Monea, Zoltan Szekely, Cristina Trandafir și Gabriel Gherman care ne-au prezentat diferite teme: ce reprezintă calitatea de arbitru, gravitatea abaterilor, off-side-ul, alimentația unui arbitru. La finalul cursului am avut ocazia de a avea de a dialoga și de a primi informații foarte utile din partea arbitrilor din Lotul Ligii I Radu Petrescu, respectiv Radu Ghiunguleac. Din partea Comisiei, fiecare arbitru a primit o diplomă de participare și un cadou reprezentând un trening, un tricou de prezentare si mai multe obiecte. Pot să spun că a fost o experiență unică, 3 zile în care am observat pe propria piele ce înseamnă programul unui arbitru de top. La începutul anului 2018 se vor comunica rezultatele obținute, și apoi arbitrii care vor continua, printre care sper să mă număr și eu, vor susține testările cu lotul Ligii a III-a, urmând apoi sa fie delegați la jocuri de Liga a III-a. Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc în mod special domnilor Grigore Macavei - președintele CJA Hunedoara, pentru toată încrederea și susținerea, Petru Spărios - secretarul CJA Hunedoara pentru tot ce m-a învățat și pentru sprijinul acordat, Cristian Petrean - vicepreședinte CJA Hunedoara, pentru că m-a ajutat cel mai mult în tot ce am realizat, Alin Marius Paval - arbitru de la care am avut foarte multe de învățat, bunului meu prieten și coleg Leopod Herczeg, dar și domnilor observatori și colegi. Din punctul meu de vedere, arbitrajul nu reprezintă o meserie, ci o vocație. Pot să spun că pregătirea mea fizică și teoretică este una zilnică sau aproape zilnică la nivelul unui arbitru din primele ligi, pentru că munca = sacrificiu = performanță = succes”, a declarat Cristian Bumb, arbitru asistent subcomisia locală Simeria.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Alin16.12.2017,  22:45:39
Felicitari!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter