Autism Treatment Center of America®

Change a Child's Life - Donate Today!
Autism Treatment Center, Celebrating Children with Autism!

Hungarian Version

Autismus muss kein Urteil auf Lebenszeit sein.

Üdvözöljük az Amerikai Autizmuskezelõ Intézetben ( The Autism Treatment Center of America ), a Son-Rise program hazájában. A Son-Rise egy olyan hatásos és eredményes program, ami autista, autisztikus spektrumhoz tartozó, pervazív fejlõdési zavarban szenvedõ, Asperger szindrómával, és bármely más fejlõdési rendellenességgel küzdõ gyermekek és felnõttek megsegítésére/kezelésére szolgál.

Ezt a forradalmian új eljárást szülõk dolgozták ki szülõknek és szakembereknek, hogy megtervezhessenek és kivitelezhessenek egy otthon végezhetõ, gyermekközpontú programot. A Son-Rise program hiszi, hogy a gyermek legnagyobb erõforrása a szülõ, így az intézetben nemcsak a gyermekekkel dolgozunk, hanem a szülõkkel is. A szülõk kezébe konkrét oktatási és attitudbeli eszközöket adunk, így segítve õket, hogy gyermekük legeredményesebb tanárává és terapeutájává válhassanak, és képessé tegyék gyermeküket, hogy a tanulás, kommunikáció, készségek terén drámai fejlõdést érjenek el.

Az Amerikai Autizmuskezelõ Intézet munkatársai több mint 100 év gyermeknevelési és fejlesztési tapasztalatát hasznosítják a Son-Rise Program alkalmazásában. Eddig több mint 22000 szülõvel és szakemberrel dolgoztak együtt a világ minden részérõl, és 25 év bizonyított eredményét tudhatják magukénak .

Hogyan segítik a Son-Rise Program alapelvei és technikái a különleges szükségletu gyermekeket ?

  • A gyermekek ismétlõdõ és rituális tevékenységéhez való csatlakozás felfedi a titkát ezeknek a viselkedéseknek, megteremti a szemkontaktus és a szociális készségek fejlõdésének lehetoségét, illetve alkalmat teremt arra, hogy a játékban mások is részt vegyenek.
  • A Son-Rise program a gyermek saját motivációját használja a tanulás elõsegítésére, és arra, hogy megteremtse az oktatás és készségfejlesztés alapját.
  • A lelkesedés, érdekesség, lendületesség magával ragadja a gyermeket, tanulásra, interakcióra ösztönzi.
  • Az ítéletmentes és optimista attitud maximalizálja a gyermek élvezetét, figyelmét, vágyakozását.
  • A szülõ válik a gyermek legfontosabb és állandó erõforrásává.
  • A biztonságos, zavaró körülményektõl mentes munka/játék terület megteremti a tanulás és növekedés optimális feltételét.

Mi segítünk Önnek,
hogy segíthessen gyermekének:

  • Hívja a (800) 714-2779-es számot, hogy egy 30 perces ingyen beszélgetést folytathasson családsegítõink egyikével.
  • Azonnal elkezdheti alkalmazni a Son-Rise program technikáit ha ellátogat weboldalunkra,amely 5 problémás területtel foglalkozik.
  • Iratkozzon fel levelezõ listánkra , és elküldjük önnek ingyenes katalógusunkat.
  • Lépjen kapcsolatba hasonló helyzetben lévõ szülõkkel és szakemberekkel az üzenet oldalunkon . Nem számít, hogy gyermeke hol tart a fejlõdésben, a Son-Rise program mindörökre megváltoztatja gondolkodásmódját az autizmusról és gyermekérõl.

*** Ez az oldal eredetileg angol nyelvu, fordításra került. Kérjük nézze meg a weboldal további részeit is, a tanfolyamokról és katalógusokról szóló információk angolul találhatóak.

A Division of The Option Institute
A nonprofit, federally tax-exempt, charitable organization
2080 S Undermountain Road
Sheffield, MA USA 01257
Phone: 413/229-2100
Fax: 413/229-3202