{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demobilisani borci protestuju pred zgradom Federalnog parlamenta

17.4.2018. u 13:11
60
154
Demobilisani borci protestuju pred zgradom Federalnog parlamenta
60
Demobilisani borci su, kako je to već ranije najavljeno, stigli pred zgradu Parlamenta Federacije BiH, izrazivši na taj način negodovanje zbog položaja u koji su dovedeni.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Blizu stotinu bivših boraca Armije BiH i HVO-a protestuje pred zgradom Federalnog parlamenta kako bi izvršili pritisak na parlamentarce da usvoje njihove zahtjeve, a sve u vrijeme dok se u Parlamentu održava sjednica.

Demobilisani borac iz Zenice Hadis Burić, koji nije predstavnik nijednog boračkog udruženja, kazao je za Klix.ba da borci ostaju pri svojim ranijim stavovima.

"Tražimo jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak. Jedinstveni registar nam je najbitniji, da se zna ko je ratovao, a ko nije", kazao nam je Burić.

Borci su naglasili da je današnje okupljanje ujedno i posljednje upozorenje vlasti zbog ignorantskog odnosa, poručivši da se neće razići dok se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Osim današnjeg protesta demobilisanih boraca, protest je zakazan i za sutra u 10 sati, također pred zgradom Parlamenta Federacije BiH.

Vlado Marušić iz Udruge razvojačenih branitelja HVO-a ZHK kazao je za Klix.ba da će oni, zajedno s predstavnicima udruženja nastalih iz Armije BiH, u srijedu biti pred zgradom Federalnog parlamenta u 10 sati.

"Razvojačeni branitelji HVO-a iz Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Posavine i Viteza bit će sutra pred zgradom Federalnog parlamenta, zajedno s predstavnicima udruženja nastalih iz Armije BiH, iz Unsko-sanskog, Srednjo-bosanskog i Zeničko-dobojskog kantona", kazao je Marušić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: