Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

Тематска недеља „Сачувајмо планету земљу“

Поводом Дана планете Земље, у нашој школи је одржана тематска недеља „Сачувајмо планету Земљу“ од 18.04. до 21.04. 2017. године. Ученици су имали прилику да кроз много рановрсних активности науче значај и важност као и ефикасне начине за очување животне средине:
- презентација и квиз „Сачувајмо чист ваздух“ за ученике виших разреда;
- приказ филма Ози Озон;
- изложба ликовних радова на тему очувања планете Земље;
- израда паноа Еколошке зповести за ученике ИО Рабровица;
- едукативни филмови за ученике 7. и 8. разреда;
- акција „Чепом до осмеха“
- тематски дан за ученике нижих разреда матичне школе и издвојених одељења у оквиру ког су одржани заједнички часови садржинско усклађени са тематском недељом, ученици првог и трећег разреда су учествовали у Еко квизу;

Приредба за тате

Приребда за тате и деке је одржана 30.03.2017. године. Приредбу су припремили ученици млађих разреда у виду колажног програма. Ученици су своје тате и деке одушевили рецитацијама, скечевима и плесним тачкама које су припремили. Као и маме за осмомартовску приредбу и тате су добиле поклоне које су ученици правили на часовима ликовне културе и слободних активности.

Смотра рецитатора

Наши ученици млађих разреда су учествовали на Градској смотри рецитатора, 28.03.2017.године, у Центру за културу са почетком у десет часова. Смотра је одржана под слоганом „Песниче народа мог“, чији је председник жирија Катарина Вићентијевић, глумица. Наше три ученице првог, трећег и четвртог разреда су показале изузетне рецитаорске способности и представљале са поносом своју школу.

Гост на часу, родитељ – сарадник

У оквиру тематске недеље „Гост на часу“, која је одржана од 20.03. до 24.03.2017. године, родитељи су имали прилику да буду сарадници у настави. Родитељи су се радо одазвали позиву на одушевљење ученика. Часови који су одржани у сарадњи са родитељима допринели су бољој сарадњи породице и школе. Пројекат је одржан и у издвојеним одељењима.

Страна 10 од 25