Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Rafael Nadal oporavlja se od povrede desnog kolena koju je zaradio u polufinalu US Opena protiv Huana Martina del Potra, zbog čega je morao da propusti polufinale Dejvis kupa između Španije i Fracuske.

Ujedno, neizvestan je njegov nastup na turnirima u Kini, te je još uvek neizvesno da li će nastupiti u Pekingu i Šangaju. Čini Rafa sve što može da se što pre oporavi, posebno što brani veliki broj poena do kraja sezone, ali je činjenica da mu bolovi u kolenu zadaju velike probleme.

Rafael Nadal Foto: JASON SZENES / EPA;
Rafael Nadal

Da je tako, svedoče i reči Tonija Nadala, stica prvog reketa sveta i njegovog bivšeg trenera.

- Rafael živi sa bolovima od 2005. godine! Njih pokušava da neutrališe lekovima, ali je činjenica da su oni uvek prisutni. Zbog toga mi je i više puta rekao da bi više voleo da ga manje boli koleno, a da zauzvrat ima manje pobeda - rekao je Toni Nadal, a prenosi portal "Tennis World USA".

Istakao je španski stručnjak da ni lekari nisu imali rešenje za Nadalov problem.

- Te 2005. godine Rafa je imao bolove i u stopalu i lekari su bili saglasni da je njegova karijera skoro završena. Tako da od 2005. Nadal mora da se suočava sa bolovima, zbog kojih mnogo treninga nismo ni mogli da odradimo do kraja. Zbog toga je često, gotovo uvek, morao da pije lekove protiv bolova kako bi mogao da nastavi da igra. Probleme sa stopalom je uspeo da reši koristeći specijalizovane uloške, ali su ga onda mučila kolena, leđa i ostali delovi tela - istakao je Toni Nadal.

(Milan Zarić)