Savršeno nesavršena kupaonica: NENADMAŠNA LJEPOTA PRIRODNOG KAMENA!

Prirodna, različita i savršeno nesavršena –  riječi su koje najbolje opisuju novu kolekciju kupaonskog asortimana salona Vodotehnika. Zaintrigirat će mnoge koji pri uređenju interijera prate svjetske trendove, a u skladu s kojima kupci sve češće zahtijevaju uporabu prirodnih materijala, nesavršenih oblika i neutralnih tonova.

Naime, keramički proizvodi izrađeni uobičajenim industrijskim postupcima zbog svoje dostupnosti i standardiziranosti imaju brojne prednosti. No,proizvodi izrađeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i neprikosnovenom estetskom vrijednosti. Oblici, boje i dimenzije artikala izrađenih od prirodnog kamena uvijek su različiti što ih čini jedinstvenim, odnosno unikatnim primjercima.

Nova kolekcija kupaonskih dodataka izrađenih u Italiji odnedavno dostupna u salonu Vodotehnika, posebnu pažnju privlači zbog toga što, među ostalim, sadrži i jedinstvene komade mramora. Da bi se što više očuvale tehničke karakteristike materijala te kako bi estetika sirovog kamena ostala netaknuta, ovi unikatni komadi isklesani su do savršenstva.

„Prirodni mozaici u mramoru ili oniksu nepravilnih oblikaali ravnih površina zbog svoje suptilne upečatljivosti također zaslužuju posebnu pozornost. Nepravilni uzorak omogućuje dodatno isticanje prirodnosti materijala, a homogenost površine odgovara “opus incertumu”, modelu gradnje tipičnom za poznate venecijanske vile koje je dizajnirao arhitekt Andrea Palladio“, objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Linija sadrži i umivaonike od prirodnog kamena koji se osim po obliku ističu karakterističnim venama te jedinstvenim kromatskim naglaskom. U kolekciji se nalaze i artikli od riječnog kamena, a ovalni mozaik moduli dizajnirani su kako bi nakon polaganja na pod pružili vizualni odmak od klasičnog izgleda pločica. Ova nepravilna shema omogućuje da se upravo na prirodnom proizvodu dodatno naglasi homogena površina koja rezultira visokim estetskim dojmom te asocira na riječno korito.

„Prisutnost različitih vena, boja i sjena na istom materijalu, kao i mikro-pukotine i rupice koje ne predstavljaju manu već dio izvornih karakteristika kamena, ono je što artikle od prirodnog kamena izdvaja od ostalih“, dodala je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Prema njezinim riječima, savršena površina kao takva postoji isključivo kod proizvoda koji se izrađuju postupcima tipičnim za masovnu proizvodnju. Kako bi se i kod proizvoda od prirodnih materijala, poput riječnog kamena s prirodnim pukotinama, osigurala visoka razina kvalitete i izdržljivosti,u posljednjim fazama izrade svi proizvodi prolaze kroz stroge postupke kontrole.

Stoga, svoje nesavršeno savršene kupaonske komade od prirodnog kamena za opremanje doma, vikendice ili ugostiteljskog objekta, potražite u salonu Vodotehnika na zagrebačkom Jankomiru.

Više informacija potražite na adresi:http://www.salon-vodotehnika.hr/

Radno vrijeme salona Vodotehnika na adresi Kovinska 3, Zagreb: radnim danom od 8 do 20 h i subotom od 8 do 13 h.

A.M.

Midas

Ostavite komentar