VÄRLDSCUPSEGER I SOLLEFTEÅ

28 juli 2014

En utav de absolut starkaste drivkrafterna jag har som idrottsman är att få vinna. Ibland glömmer man nästa bort det. Det finns ofta andra delar att fokusera på, som nu under sommaren till exempel när massa timmars träning ska genomföras reflekterar sällan jag över den där underbara känslan det faktiskt är att få vara bäst på en tävling. Igår fick jag i alla fall uppleva den känsla igen. Det var under tredje dagens rullskidvärldscup i Sollefteå där bi körde 20 km på rullskidbanan och  jag lyckades knipa segern 33 sekunder före Jörgen Brink. Under hela loppet kändes kroppen pigg och rapp trots hård träning de senaste veckorna. Jag hade också ganska stor revanschlust efter lördagens 2:a plats då jag missade segern i det klassiska backracet med nån sekund till Marcus Johansson. Sammanfattningsvis blev det alltså en lyckad helg i Sollefteå, ännu lite mer träning så kanske man kan få känna på den där berusande vinnarkänslan även i vinter..

 

 

Fredagens sprintävling var den tävling som gick sämst för mig i helgen. Blev 15:e på den ganska speciella distansen 160 meter.

 

 

 

 

 

Det klassiska backracet blev till slut en uppgörelse mellan mig, Marcus Johansson och Robin Norum. Marcus var starkast för dagen och knep segern. Längre ner i backen drog jag före ganska stort fält åkare.

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER