INSTRUMENTS - Inovacija, razvoj, kvalitet

BosnianEnglish

Katalog proizvoda

E-mail Aktuelnosti


Početna
Svjetski poznati brandovi


Distribution


Ugrađujemo i isporučujemo samo najbolju opremu i komponente. Globalno priznate marke i proizvođači, garancija su kvalitete. U našem programu isporuke možete pronaći širok asortiman proizvoda iz oblasti procesne i energetske industrije renomiranih svjetskih proizvođača. Raspolažemo dovoljnim brojem stručnog kadra, visokog nivoa znanja, iskustva i kreativnosti, tako da, u pravim tržišnim uslovima, svojim poslovnim partnerima i kupcima možemo da pružimo usluge u obliku montaže i ugradnje, know-how, inženjeringa i konsaltinga za kompletna energetska i procesna postrojenja po sistemu “ključ u ruke” ili pojedinačne usluge koje se odnose na dijelove tih postrojenja.

 
Certifikati

   ABB Drive Certificate   SIPOS Drive Certificate


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Online Alati - ABB frekventni regulatori

DriveSize

DriveSize - Online alat za dimenzioniranje frekventnih regulatora i motora.

DriveUpgrade - Online alat za odabir novije zamjene za stari frekventni regulator.

 

Online Alati - SIPOS aktuatori

 Jednostavan i pregledan online alat za odabir odgovarajućeg aktuatora proizvođača SIPOS u skladu sa zahtjevima Vaše aplikacije.

 

SIPOS

 

Online Alati - VEGA mjerači i senzori

                                                       VEGAfinder
VEGAPomoću ovog online alata možete jednostavno specificirati aplikaciju i dobiti preporuku za najpogodniji mjerni princip.

VEGAconfigurator
Ako ste odabrali pogodan mjerni princip ovim alatom možete uređaj prilagoditi zahtjevima.Svi detalji uređaja poput: kućišta, elektronike i procenih priključaka mogu jednostavno biti odabrani preko ove online aplikacije.

 

Aktuelnosti

Područje općine Trnovo, tačnije područje Babinog Dola je prostor na kojem se realizuje veliki kapitalni projekat, kojim će Bjelašnica postati moderni skijaški i zimski centar. Učestvujemo u realizaciji kompletnog elektro projekta jednog od najsloženijih vodovodnih sistema – vodovod “Hojta – Bjelašnica – Igman”, koji će obezbjediti  neophodnu određenu količinu vode za sistem vještačkog osnježenja na Babinom  Dolu.

Saznaj više...
 

Izvorište "Vrutak" snabdijeva pitkom vodom grad Visoko. Da bi se omogučilo daljnje napajanje i nesmetano snabdjevanje, izvšili smo rekonstrukciju mjerno-upravljačke opreme, monitoring sistema i SCADA-e. U tu svrhu izradili smo Idejno-tehničko rješenje sa kompletim inžinjeringom nove mjerno-upravljačke opreme. Projektno riješenje je urađeno na platformi  PLC-a i SCADA-e.

Saznaj više...
 

Uspješno smo izvršili rekonstrukciju i modernizaciju dva 0,4 kV postrojenja, Napajanje nužnih potrošača i Otpreme šljake Bloka 7. Postrojenje napajanja nužnih potrošača smo zamijenili prema postojećem, dok na postrojenju otpreme šljake smo uradili podjelu na dvije sekcije preko prekidača spojnog polja i ugradnju komandnog pulta.

Saznaj više...
 


Rekonstrukciju bunkera šljake i ugradnja pogona na šiberima u TE Kakanj smo riješili pomoću hidrauličnog agregata, ventila, cijevi i cilindara. Lokalno i daljinsko upravljanje je omogučeno preko glavnog ormarića kao i pomoćnih lokalnih ormarića smještenih pored svakog cilindra.

Saznaj više...
 
Da li želite posao u firmi INSTRUMENTS?
 
Free Joomla Templates