KUOLLUT 20.09.2014

Perustiedot


Hippios

Nimi: Rebentos Bombadil Syntynyt: 01.10.2010 (29v.)
Rotu & skp: New Forest, ori Säkä: 142cm
Rekisterinumero: VH11-027-0083 Väri: Punaruunikko
Kasvattaja: RNFS Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Kouluratsastus Koulutustaso: KoHeA, Re90cm

Palkittu elokuun YLA tilaisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 31+36+12+20 = 99
Palkittu elokuun KRJ tilaisuudessa KRJ-I palkinnolla pistein 25(8+9+8)-42-20-10-8=105p.
Palkittu lokakuun NFL tilaisuudessa NFL-II palkinnolla pistein 12-15,5-40-15,5-13-7=103p.

Ikääntyminen

Täytti 3v. 20.10.2010

01.10.2010 --> 0 vuotta
02.11.2010 --> 4 vuotta
02.10.2012 --> 10 vuotta
02.02.2013 --> 11 vuotta
02.06.2013 --> 12 vuotta
02.10.2013 --> 13 vuotta

Luonne

Ville ei pienistä hätkähdä. Ori onkin yksi koko tallin varmajalkaisimmista ratsuista, eikä epäilystäkään, etteikö Villen selkään uskaltaisi laittaa vaikka vasta-alkanuttakin. Ori kunnioittaa ihmisiä ympärillään, eikä edes yritä hyppiä silmille. Ratsuna Ville on, kuten jo aiemmin sanottu, luotettava ja varmajalkainen. Vaikka Ville onkin ratsastettaessa hieman helpommasta päästä, kaikkein hienoimpia taitojaan Ville ei todellakaan anna ilmaiseksi - ne ratsastajan täytyy osata vaatia! Varmasta ratsastettavuudestaan huolimatta - tai ehkä juuri siksi - Ville on kuitenkin äärimmäisen herkkä. Mikäli erehdyt antamaan liian kovat avut, Ville ei takuulla tee mitään, mitä yrität pyytää. Orin kanssa pitää osata tulla toimeen, muuten yhteistyö tyssää jo heti alkumetreilleen.

Hoitaessa Ville on erittäin herttainen ja ihana, ilkeätahtoisempi voisi sanoa Villeä jopa pullaponiksi tai mammanpojaksi. Sitä se ei kuitenkaan missään nimessä ole. Myöskään pienet lapset eivät saa Villeä säikähtämään. Mitä useampi pieni käsipari ponin ympärillä on touhuamassa, sitä tyytyväisemmän oloinen ori tuntuu olevan. Kavionsa Ville nostaa erittäin esimerkillisesti, eikä nojaa turhaa painoa ylhäällä olevalle kaviolle. Myös taluttaminen sujuu ongelmitta, eikä tallimestarin tarvitse arvuutella, missä Ville ja hänen taluttajansa milloinkin ovat. Luultavasti heidät nimittäin löytää kuitenkin sieltä, mistä pitääkin! Toisin kuin muut ponit, ruohomättäät eivät tunnu vetävän Villeä puoleensa ainakaan hirveän suurissa määrin. Viihtyy hevosseurassa enemmänkin yksin kuin yhdessä - mitä pienempi laumakoko, sitä tyytyväisemmältä Ville tuntuu. Liian suuressa laumassa jää helposti alakynteen.

Hyvästä koulutustasostaan huolimatta Ville ei anna ratsastajalleen liikaa ilmaiseksi. Taitamattomamman ratsastajan kanssa Ville toimii ammattilaisen tavoin - tekee pakolliset liikkeet, mutta esimerkiksi kunnon kulmien ratsastukseen ratsastajalta vaaditaan jo hieman osaamistakin. Antaakseen täyden osaamisensa Ville vaatii selkäänsä osaavan ratsastajan, joka tietää, mitä vaatia. Niin kouluratsastus kuin esteetkin sujuvat. Kouluratsastus on kuitenkin se osa-alue, jossa Ville pääsee oikeuksiinsa. Tarpeeksi osaavan ratsastajan kanssa Ville näyttää parhaat puolensa ja tekee asiat kunnolla. Villen ratsastajalta vaaditaan siis osaamisen lisäksi äärimmäistä tarkkuutta, ote ei voi lipsua hetkeksikään. Kaiken ydin on kuitenkin herkkien apujen käyttö, sillä liian raskaista avuista Ville vain tekee lähes täydellisen stopin. Ilmavat liikkeet ja halu tehdä - nämä asiat yhdessä tekevät Villestä hyvän kouluratsun. Maastossa Ville on oma varmajalkainen itsensä, kilpailuissa tuppaa hieman jännittämään.

Sukutaului. Löwers Birger
nf, 142cm, koHeA, re80cm
Ch, KTK-III, KRJ-II
ii. Löwers Widsith iii. Molenier Marshall
iie. Trogen Primadonna
ie. Löwers D'anna iei. Antgårds Moscan
iee. Berhof Honey's Mina
e. Hallbera
nf, 142cm, koHeA, re100cm
ei. Aikamoisen Haldor eii. Rappflod Bonjour
eie. Aikamoisen Natalie
ee. Linnehorn Madrona eei. Syracuse
eee. Linnehorn Madelina

i. Löwers Birger on komea orii, jolla riittää kapasiteettia kouluponina helpon A:n tasolle asti. Luonteeltaan pidättyväinen ori on kilpaillut helpoissa luokissa sijoittuen 46 kertaa ja näistä voittoja on seitsemän. Tummanruunikolla ponilla on kaksi jälkeläistä.
ii. Löwers Widsith on likimain 20-vuotias ori, joka menestyi kilpaurallaan erityisen hyvin. Poni on hyvärakenteinen ja se on periyttänyt sitä jälkeläisilleen. Korrektin rakenteen lisäksi ori periyttää komeaa ja eleganttia liikettä.
ie. Löwers D'anna viettelee aikansa varsoja hoivaillen kotitilallaan. Nuori Anna kuitenkin hurmasi tuomarin jos toisenkin lennokkailla liikkeillä kulkien oikein päin, mitä on hieman hankala kuvitella. Rauhallista elämää viettelevä poni rouva periyttää jälkipolville irtonaista ja tyylikästä liikettä.

e. Hallbera on rauhallinen ja rento tamma, jolla mielenkiinto enemmän hemmoteltavana olemiseen kuin kouluvääntöön. Tästä huolimatta taitavan ratsastajan kera tamma on sijoittunut 46 kertaa kouluradoilla ja 11 kertaa rataesteillä. Jälkikasvua ponilla on kahden varsan verran.
ei. Aikamoisen Haldor on omistajansa oma kasvatti, joka nykyisin toimii siitosoriina. Tämä upea kimo ori on niittänyt menestystä aina 130cm radoilta asti. Lisäksi se on palkittu II-palkinnolla.
ee. Linnehorn Madrona omaa ruotsalaiset sukujuuret, jotka ovat tammalle periyttäneet taitoa niin esteillä kuin koulussakin. Rehellisen luonteen omaava poni on tutustuttanut myös eri-ikäisiä ratsastajia lajin saloihin hyvällä menestyksellä. Nykyisin tamma on omistajansa, Elina Merenpään, tallissa siitoseläimenä.

Jälkeläisets. 02.01.2012 t.Fame's Problemia (e.Chennye´s Maysa)
s. 01.03.2012 t.Fame's Cheetah (e. Dejá Vu Dainty)
s. 03.01.2012 o. Birgir Efrain (e. Jefton's Sandra)
s. 05.10.2012 t. Breezy Delilah (e. Jefton's Delia)
s. 07.02.2013 t. Riihen Amazing Grace (e. Riihen Ask The Sky)
s. 09.08.2012 t. Brian Whovian (e. Riot Panthera)
s. 20.04.2013 t. Hillaway LAC (e. Nerian Holly Diver)
s. 24.06.2013 o. Sävelsalon Eemil (e. Poniniemen Aria)
s. 15.09.2013 t. Celestial Ailia (e. GL Claire)
s. 01.11.2012 t. Sofianna v. Harley (e. Fame's Annabel)
s. 15.07.2014 o. Happy Grasshopper Inc (e. Tpsyknoll's Pilow)

Päiväkirja & valmennuksetKouluvalmennus, valmentajana
Saapuessanne maneesiin Ville vaikutti suhteellisen rauhalliselta. Rauhallinen se olikin, sillä alkukäyntien jälkeen sain pyytää teitä muutamaan kertaan kiristämään tahtia. Ensimmäiset raviosuudet sujuivat samalla letkeällä tahdilla, mutta hiljalleen Ville alkoi päästä oikeaan rytmiin kiinni ja alkoi myös rentoutua niskastaan ja takaosastaan. Aloitimme päivän varsinaiset harjoitukset niinkin yksinkertaisista harjoitteista, kuin pohkeenväistöistä. Tätä ennen teimme kuitenkin muutamia avo- ja sulkutaivutuksia alkuverryttelyksi. Ensimmäisissä taivutuksissa Ville laiskotteli hieman - muutaman puolipidätteen ja herättelyjen avulla Ville kuitenkin sai taas rytmistä kiinni ja alkoi toimia pehmeämmin. Kun katsoin taivutusten sujuvan hyvin, siirryimme pohkeenväistöjen pariin. Molemmista suunnista sekä ravissa että laukassa väistöt olivat erittäin mallikkaat, eivätkä ne tuottaneet Villelle ongelmia. Vihdoin pääsimme varsinaisen asian kimppuun: laukanvaihtoihin. Ensimmäiset vaihdot menivät Villen osalta hieman hätäillen, joten oria piti hieman rauhoittaa. Kun Ville ei enää puskenut eteenpäin höyryjunan tavoin, alkoivat myös laukanvaihdot sujua paremmin. Eniten laukanvaihtojen sujuvuuteen vaikuttivat selkeät istunta-avut - kun ne olivat hallinnassa, myös laukanvaihdot onnistuivat. Valmennuksen lopuksi olin erittäin tyytyväinen suoritukseenne!

Kouluvalmennus, valmentajana Cynoria
Tänään oli erityisen kuuma päivä, mutta koska maneesissa oli samaan aikaan meneillään toinen valmennus, oli pakko ratsastaa ulkona kentällä. Tunti alkoi ratsun verryttelyllä. Helteen takia ori ei ollut ihan parhaassa terässä ja ratsastaja sai tehdä paljon töitä ponin saamiseksi liikkumaan tehokkaasti eteen. Aloitimme helpoilla peruasioilla ja yritin saada ratsukkoon virkeyttä keksimällä paljon aktivoivaa tekemistä, kuten taivutuksia ja tempon lisäyksiä. Kun poni alkoi pyrkiä paremmin eteen, aloimme harjoitella vastalaukkaa. Koska ponille vasen vaikutti toimivammalta ja helpommalta puolelta, harjoitus aloitettiin oikeassa kierroksessa, jolloin tarkoituksena oli nostaa ja laukata vasenta laukkaa. Ensimmäinen nosto oli hiukan takkuileva ja poni nostikin väärän laukan. Seuraava sujui jo paremmin, ja Ville laukkasi siististi vasenta laukkaa oikeaan kierrokseen. Toiseen kierrokseen mennessä ratsukon keskittymiskyky tuntui vähän hapuilevan, ja kun ratsastaja ei ollut täysillä mukana, poni alkoi hyytyä ja hidastella. Päätin keskittyä hetken aikaa siihen, että saadaan taas ratsastaja ja poni täysin hereille, joten käskin tehdä paljon siirtymisiä, mm. pysähdyksestä raviin, käynnistä laukkaan, ravista seis jne. Tämä tuntui antavan uutta tehoa ratsukkoon, joten pian puurrettiin taas vastalaukan parissa. Tällä kertaa vastalaukat sujuivat lähes moitteettomasti, vaikka ei ratsukko selkeästi parhaimpaansa yltänytkään. Helle teki kuitenkin tehtävänsä, joten olisi ollut turhaa ja typerää vaatia enempää. Poni, ratsastajasta puhumattakaan, oli selkeästi kuumissaan, joten loppuverryttelyt suoritettiin maastossa, metsän viileydessä.

Kouluvalmennus, valmentajana Cynoria
Pieni, pirtsakka pakkanen tuntui piristävän itse kutakin, ja Villekin vaikutti tällä kerralla oikein vireältä. Jo alkuverryttelyissä Ville hakeutui oikeaan muotoon ja kuunteli ratsastajan apuja. Pyysin ratsastajaa ottamaan muutamia väistöjä käynnissä ja ravissa, sekä asettelemaan ponia paljon molempiin suuntiin. Ori vaikutti olevan sen verran hyvässä vireessä, että otimme samalla myös laukkaharjoituksia. Ville laukkasi tahdikkaasti ja hyvässä temmossa. Alkuun harjoittelimme hieman takaosankäännöksiä, joissa Ville yritti alkuun tarjota peruutusta, mutta sitten alkoi sujua. Pyysin ratsastajaa ottamaan parit laukannostot käynnistä, jonka jälkeen ponille annettiin hetkeksi pitkä ohja. Sen jälkeen oli tarkoitus ruveta treenaamaan laukanvaihtoja käynnin kautta. Vaan Villepä ei ollutkaan enää samaa mieltä. Äskeinen yhteistyöhalukkuus tuntui olevan tiessään, ja ponin eteenpäinpyrkimys laski roimasti. Kai se kuvitteli, että kun kerran sai pitkän ohjan, niin työt on jo tehty.. Ensin pitikin siis saada poni liikkumaan taas tehokkaasti eteen, joten otettiin paljon siirtymisiä sekä temponlisäyksiä. Kun Ville sitten ymmärsi, että työt jatkuvat edelleen, eikä laiskottelu yhtään auta asiaa, se alistui kohtaloonsa ja alkoi taas totella ratsastajaansa. Lopulta päästiin siis harjoittelemaan laukanvaihtoja käynnin kautta, jotka ratsukko kyllä hallitsikin, mutta keskityimme hiomaan niitä tarkemmiksi. Loppukäynnit ratsukko meni kävelemään maastoon.

Kouluvalmennus, valmentajana melissa
Valmennus alkoi rauhallisissa merkeissä, joskin ehkä turhan rauhallisesti. Ville liikkui todella tahmeasti eteenpäin ja vaikutti uneliaalta. Käskin Fridan ratsastamaan oria kunnolla eteen ja herättelemään sitä volteilla ja erilaisilla ratsastusteillä. Pikkuhiljaa Villekin alkoi heräillä ja pystyimme aloittamaan treenin. Harjoittelisimme pohkeenväistöjä Fridan pyynnöstä. Ville toimi moitteettomasti kun teitte muutaman väistön käynnissä, mutta heti kun toistitte samaa ravissa, alkoi Ville jäykistyä. Tempo oli turhan hidas ja ori kompasteli, muotoakaan ei voinut kehua. Kävimme vielä muutaman väistön läpi käynnissä ja neuvoin Fridaa joka askeleella. Kun ratsukko taas teki väistöt ravissa, oli tulos täysin eri. Frida osasi myödätä ja antaa oikeat avut ja Villekin selkeästi nautti taas työskentelystä. Muutamaksi vinkiksi kotiin vietäväksi annoin apujen annon treenaminen, Ville selkeästi lyö piuhat kiinni epäselvistä avuista ja suorastaan vaatii ratsastajaltaan selkeitä apuja.

Kouluvalmennus, valmentajana Violet
Autoin Fridan Villen selkään ja ratsukko lähti verryttelemään. Pari kierrosta ensin käynnissä ja sitten ravissa saivat orin jo kulkemaan nätisti muodossa. Alkuverryttely tehtäväksi menimme temponlisäyksiä. Mietin mitä voisimme harjoitella ja päädyin temponvaihteluihin, mutta tällä kertaa menisimme koottua-, harjoitus-, ja lisättyä laukkaa ja ravia. Alkuverryttelyn jälkeen neuvoin, että Frida tekisi Villellä pitkällä sivulla lisättyä ravia ja toisella sivulla koottua ravia. Lyhyet sivut normaalissa harjoitusravissa. Ratsukon taidot tulivat esille kun vaihdoimme ravin laukkaan. Villen koottu laukka näytti mahtavalta ja ratsukon työskentelyä oli hienoa seurata ja neuvoa. Lopuksi teimme vielä hieman pohkeenväistöä ja avotaivutusta. Molemmat sujuivat Fridalta ja Villeltä erittäin hyvin. Ori kulki alusta loppuun oikein mukavasti. Ville hikosi ihan läpimäräksi, mutta se nyt ei ole ihmekään tuollaisen treenin jälkeen. Fridan istunta ja ryhti pysyivät koko ajan hyvinä. Hienoa yhteistyötä näillä kahdella!

Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia KRJ yht. 67kpl, voitot boldattu.
28.12.2010 - kutsu - NJ - new forest orit - 3/12, irtoSERT
28.11.2010 - kutsu - KRJ - HeA - 1/60
05.03.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
02.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/30
06.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
14.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
05.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
06.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
12.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
14.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/30
16.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
17.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/30
14.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
15.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
16.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
15.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
31.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 7/50
28.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
19.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 1/60
20.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 5/60
21.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/60
22.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/30
09.05.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 1/98
26.06.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 1/50
29.06.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
19.07.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
01.08.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
28.08.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 7/50
25.08.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 5/30
11.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 2/50
30.08.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
24.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
27.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
16.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/50
04.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/26
17.09.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
21.08.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 1/49
18.11.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
22.11.2011 - kutsu - KRJ - HeA - 7/80
16.01.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/40
18.01.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
26.01.2012 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 19/274
09.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
10.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/40
17.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
18.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/40
22.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 1/40
02.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/60
04.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 2/60
05.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/60
06.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 8/100
08.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 6/50
02.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
03.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/40
06.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 5/40
13.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 2/60
04.04.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 1/60
05.04.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/60
28.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 4/40
11.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 5/100
12.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 1/100
14.02.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 9/100
24.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
26.03.2012 - kutsu - KRJ - HeA - 3/50
25.04.2012 - kutsu - KRJ CUP - HeB - 8/407
20.02.2014 - kutsu - KRJ (nf osakilpailu) - HeA - 5/54
20.03.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 2/49

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!