Covadis biedt maatwerk software voor iedereen

Software kan het leven een stuk aangenamer maken. Dat geldt voor het ‘gewone’ dagelijkse leven, maar zeker ook voor bedrijven. Hoe zou jij alle tijd gebruiken die je overhoudt als je een deel van of zelfs al je werkzaamheden kon automatiseren? Covadis helpt je daar namelijk graag bij.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk software. Je kunt het volledige traject aan ons toevertrouwen, of ons op een bepaald onderdeel inzetten. Ook kun je ervoor kiezen om de specialisten van Covadis voor een afgesproken aantal uren of dagen per periode in te schakelen. Wij gaan graag een duurzame relatie met je aan, maar dat betekent niet dat je ook automatisch voor lange tijd aan ons vast zit. We zijn er alleen als je ons ook écht nodig hebt.

En het mooie is: wij bieden maatwerk software voor iedereen! We werken al ruim 12 jaar voor veel verschillende opdrachtgevers en hebben er 'ons ding' van gemaakt om maatwerk producten op een efficiënte en kosteneffectieve manier te ontwikkelen. Zo houd je écht alles onder controle, ook je budget!

Waar we je zoal bij kunnen helpen?

Een eigen ontwikkelteam

Als je snel wilt gaan, ga je alleen. Als je verder wilt komen, ga je samen. En dat geldt ook voor het ontwikkelen van maatwerk software. Eén ontwikkelaar kan binnen no-time iets voor je in elkaar zetten waar je direct iets mee kunt. Wij willen echter niet alleen op korte termijn iets voor je doen, maar ook op lange termijn. Daarom bieden we je de kracht van een eigen ontwikkelteam.

De samenstelling van zo’n team verschilt per opdracht en kan analisten, architecten, ontwikkelaars en/of testers bevatten. De kracht van onze ontwikkelteams zit ‘m in de combinatie van kennis en personen. Elk ontwikkelteam is helemaal op elkaar ingespeeld en kan een volledig project of een deel van het project uitvoeren. Een Covadis-ontwikkelteam kan ook ingezet worden voor een bepaalde periode.

Onze ontwikkelteams zijn:

 • schaalbaar
 • zelfsturend
 • doelgericht
 • gecertificeerd
 • snel inzetbaar
 • flexibel
 • multidisciplinair
Haal je eigen ontwikkelteam in huis!

Kortom; met een Covadis-ontwikkelteam haal je een tijdelijk 'dev department' in huis. Een afdeling die precies werkt aan de projecten die jij belangrijk vindt. En natuurlijk gebeurt dat in nauwe samenwerking met je eigen medewerkers. 

Meer weten over de mogelijkheden om een ‘eigen’ ontwikkelteam in te zetten voor jouw project? Bel ons!

Applicatieontwikkeling en software op maat

De ontwikkeling van software en applicaties op maat; wij zijn erin gespecialiseerd. Of het nu gaat om webapplicaties, webapps of mobiele applicaties. Het maakt voor ons niet uit of je ze intern wilt gebruiken of ze in de markt wilt zetten als (standaard) product of dienst.

Je kunt onze ontwikkelteams tijdens verschillende fases inzetten: voor functioneel ontwerp, technisch ontwerp, het opzetten van een datamodel of architectuur, de daadwerkelijke ontwikkeling, het testen en projectleiding.

Helder werkproces met duidelijk resultaat

We werken altijd volgens een in overleg vastgestelde ontwikkelmethode, zoals een Agile-methode. En heb je de voorkeur voor een hybride vorm? Dan passen we onze werkwijze daar gewoon op aan. We vinden het belangrijk dat onze ontwikkelmethode helder en overzichtelijk is en werkt voor onze opdrachtgevers. Een duidelijke manier van werken zorgt immers ook voor een duidelijk resultaat. En als dat ergens belangrijk is, dan is het wel voor de ontwikkeling van applicaties en software op maat!

Weten welke applicaties of software jouw (zakelijke) leven kunnen vergemakkelijken?  Maak een afspraak en ‘pick our brain’!

Effectief en flexibel werken volgens Agile

Je hebt het vast al eens meegemaakt of om je heen gezien. Je wilde een applicatie of speciale software laten ontwikkelen en dit werd bijna ongemerkt een enorm project, met hoge kosten en relatief weinig resultaat. Daar houden wij dus niet van.

Onze teams werken onder andere volgens Agile. Dit is een methode waarmee teams op effectieve en flexibele wijze software kunnen ontwikkelen. Voor elke sprint - een korte periode van een aantal weken - wordt bepaald wat er in die periode wordt ontwikkeld. Aan het einde van de sprint is er dan een werkend product dat kan worden opgeleverd. Het werken met sprints zorgt voor overzicht, zowel in de planning als in de kosten.

Elk ontwikkelteam is multidisciplinair en wordt geleid door een teamleider. Deze houdt het proces in de gaten en zorgt ervoor dat het team gefocust blijft op wat er echt nodig is. In ons ontwikkeltraject kunnen verschillende vormen van Agile (oa scrum) toegepast worden.

Meer weten over de voordelen van onze werkwijze? Neem dan contact op!

Codereviews en -standaarden

In elk project staan twee aspecten centraal: de kwaliteit en de kosten. We doen er alles aan om de kwaliteit van de door ons ontwikkelde software doorlopend te verbeteren. Een van de manieren waarop we dat doen is het gebruik van codereviews en -standaarden.

Codestandaarden zijn afspraken die we binnen Covadis hebben gemaakt over waaraan de code moet voldoen. Bij codereview controleren ontwikkelaars elkaars code, bijvoorbeeld op fouten of de juiste toepassing van de codestandaarden. Dit biedt verschillende voordelen:

 • De code is veel beter te onderhouden, waardoor uitbreidingen minder tijd - en geld - kosten
 • De code is beter overdraagbaar; andere ontwikkelaars kunnen snel verder ontwikkelen
 • De code is veiliger; minder kans op gaten in de software
 • De code - en hiermee dus ook de software - bevat minder fouten
Tools voor doorlopende verbetering

Natuurlijk zouden we ons werk niet goed doen, als we hiervoor ook geen automatisch proces hadden ontwikkeld. Daarom gebruiken we ook tools om de code te beoordelen op opzet, inrichting en fouten. Deze tools halen bijvoorbeeld dubbele code, onjuiste, onveilige of te lange functies uit de code. Deze feedback kan automatisch worden gemaild naar de projectleider en kan door het team gebruikt worden om de volgende keer nog beter te werken.

Continuous integration

Een belangrijk voordeel van deze automatisering is dat alles doorlopend getest wordt. Hierbij kunnen we regelmatig nieuwe versies  van de goedgekeurde onderdelen opleveren, zonder dat gewacht hoeft te worden tot alle onderdelen klaar zijn.  Dit levert veel sneller resultaat op; voor sommige projecten leveren we zelfs dagelijks nieuwe functionaliteiten op!

Voor meer informatie over hoe we de kwaliteit in ons werk waarborgen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

Automatiseren of optimaliseren van bedrijfsprocessen

Nog steeds worden binnen veel bedrijven handelingen handmatig of dubbel uitgevoerd. Ook gebeurt het regelmatig dat dezelfde data in verschillende bronnen voorkomt en dus op verschillende plaatsen beheerd wordt. Of juist niet. Dat kost niet alleen veel tijd, maar vergroot ook nog eens de kans op fouten. Bovendien is het onnodig, als je bedenkt dat veel van deze processen prima geautomatiseerd of geoptimaliseerd kunnen worden met een stuk maatwerk software.

Wij helpen daarbij. We kunnen deze maatwerk software ontwerpen én ontwikkelen. Dat doen we in-house, op ons kantoor in Doetinchem. Je kunt er uiteraard op rekenen dat je rechtstreeks geholpen wordt door één van onze professionals; wij besteden namelijk niets uit aan het buitenland.

Lijkt het je interessant om eens met ons te brainstormen over hoe we je kunnen helpen jouw bedrijfsprocessen nog gemakkelijker te laten verlopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Doorontwikkeling en onderhoud van bestaande software

Veel ondernemers beginnen klein en groeien vervolgens. Zo verging het ons ook: toen Jan en Joris in 2005 met Covadis begonnen, zaten ze niet met ruim 30 medewerkers in een mooi pand in Doetinchem. Ze begonnen gewoon op de zolderkamer. Dit zien we bij veel van onze opdrachtgevers: hun bedrijf ontwikkelt zich en behoeften veranderen. En soms kan zo'n veranderde behoefte ook betekenen dat je eigenlijk een nieuwe partner nodig hebt. Een partner die je het vertrouwen geeft om de overstap te maken én met je meegroeit. Wij zijn zo'n partner.

Wij ontwikkelen niet alleen software ‘vanaf de grond’. We nemen ook bestaande software over om deze te verbeteren, aan te passen of te onderhouden. Bijvoorbeeld omdat de opdrachtgever dit niet intern kan of wil doen, of omdat de samenwerking met een eerdere partner niet meer kan worden voortgezet.

Investering en kwaliteit

Hierbij doen we ons best om een balans te vinden tussen een zo klein mogelijke investering en een zo groot mogelijke kwaliteitsverbetering. We verdiepen ons in de code of software, houden ons bezig met aanpassingen en uitbreidingen en verbeteren de code. Zo maken wij ons de code of software eigen, terwijl de jij direct resultaat ziet.

Durf jij de sprong te wagen? Neem gerust contact op, zodat wij eventuele twijfels bij je weg kunnen nemen!

Innovatielab

We vinden het mooi om steeds beter in ons vak te worden, om nieuwe dingen te ontdekken en nog meer waarde toe te voegen voor onze opdrachtgevers. Daarom hebben we binnen Covadis een speciale afdeling ingericht: het Innovatielab. Hier houden we ons op verzoek bezig met de nieuwste technieken en toepassingen. Opdrachtgevers kunnen hier vragen of opdrachten neerleggen die ze door ons willen laten uitzoeken of uitvoeren.

Binnen het Innovatielab ontwikkelen we Proof of Concepts. Op die manier bepalen we of een idee ook praktisch uitvoerbaar is en tegen welke problemen we aanlopen. Aan de hand van die resultaten kan de opdrachtgever bepalen om wel of niet door te gaan met het idee. Ze worden bovendien gedeeld met alle collega’s, zodat zij de nieuwe kennis ook in de praktijk kunnen toepassen. 

Heb jij een goed idee en ben je benieuwd naar de praktische uitvoerbaarheid ervan? Steek dan eens je licht op bij het Covadis Innovatielab!