Dermatološki atlas psa: „Dermatologie-Atlas Hund: Krankheitsbilder und typische Verteilungsmuster“

(03.09.2014) Dermatološki atlas za psa je z več kot 700 slikami nepogrešljiv pomočnik ob izzivih vsakdanje veterinarske prakse.

Vezana izdaja: 496 strani
Založba: Enke; izdaja: 1 (26. februar 2014)
Jezik: nemščina
ISBN-10: 3830411669
ISBN-13: 978-3830411666
Naroči pri Amazon ....

Na sledi psom s kožnimi težavami

Knjigo „Dermatologie-Atlas Hund“ sta v začetku leta 2014 pri založbi Enke Verlag izdala priznana nemška dermatologa in specialista za kožo, dr.Stefanie Peters in dr.Hans-Joachim Koch.

Knjigo sestavljajo 3 deli:

V 1. delu so predstavljene dermatoze s svojimi tipičnimi kliničnimi značilnostmi na različnih predilekcijskih mestih, kot so smrček in ustna votlina, očesna regija, uho, vrat, trup, rep, okončine in tace.

Dodatna posebnost knjige so namigi za praktike. Tako je na primer pribeleženo, kdaj obstaja možnost za eventuelno neželeno zamenjavo sarkoptične parazitoze in alergije.

V 2. delu so bolezni razvrščene po abecednem redu. Tukaj se avtorja ob kliničnem delu približata tudi etiologiji in terapiji. Dodatno je vsaka od bolezni opremljena tudi s skico, ki prikazuje tipično in manj tipično razporeditev spremembe.   

Zadnji del predstavlja različne in trenutno najpomembnejše terapevtične ukrepe v veterinarski dermatologiji. Vsi so pregledno razporejeni v tabelah.

Prav tako avtorja bralcu predajata pomembne informacije glede obravnavanja multirezistentnih infekcij. Vsi kolegi, ki niso popolnoma prepričani o uporabi topikalnih terapevtikov in šamponov ali bi želeli dodatno poglobiti svoje znanje, bodo v knjigi našli odgovore zase.

Dermatološki atlas za psa je z več kot 700 slikami nepogrešljiv pomočnik ob izzivih vsakdanje veterinarske prakse.

Za veterinarje, ki se vsakodnevno ne srečujejo z dermatološkimi pacienti, je nova publikacija nepogrešljiv pripomoček za hitro nizanje diferencialnih diagnoz ali celo iskanje končne diagnoze.

Prav tako pa se lahko knjige veselijo tudi kolegi z nekoliko poglobljenim znanjem s področja dermatologije! Širok repertoar dermatoz z izjemnimi slikami in zanimivimi kliničnimi primeri, omogoča dermatologu v nas 'lepoto dermatologije' uživati na polno.

Ana Rostaher, DVM, dipl ECVD

 

Sorodni članki

Clinical Radiology of the Horse

Klinična radiologija konj

Knjiga „Clinical Radiology of the Horse“ je praktični vodnik po vseh področjih radiografije in radiologije konj, ki so ga sestavili izkušeni kliniki z širokim spektrom znanj
preberi več

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika – "Das Katzen-Homöopathie-Buch"

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika – „Das Katzen-Homöopathie-Buch“

Nemška njiga veterinarke Christiane Krüger bo veterinarju in lastniku mačke jasno, doživeto in obsežno predstavi homeopatsko zdravljenje mnogih bolezni in poškodb pri mačkah
preberi več

Wild Equids

Wild Equids

Nova knjiga o divjih sorodnikih konj, katerih avtorja sta Jason I. Ransom in Petra Kaczensky
preberi več

Zdravilne rastline za živali

Zdravilne rastline za živali

Novo odkrito in aktualizirano tradicionalno znanje v nemškem jeziku. Knjiga avtoric Cäcilia Brendieck-Worm, Franziska Klarer in Elisabeth Stöger
preberi več

Akupunktura bolnih psov in mačk

Akupunktura bolnih psov in mačk

Zahodne indikacije – kitajska diagnostika in terapija. Nemška knjiga „Akupunktur bei Krankheiten von Hund und Katze", ki jo je sestavila avtorica Christina Eul-Matern
preberi več

Manual of Canine and Feline Cardiology

Manual of Canine and Feline Cardiology

Knjiga o kardiologiji psov in mačk avtorjev Francis W. K. Smith Jr., Larry P. Tilley , Mark Oyama in Meg M. Sleeper
preberi več

Equine Emergency and Critical Care Medicine

Equine Emergency and Critical Care Medicine

Zgodnje odkrivanje težav s strani lastnikov, primerna prva pomoč in pravočasna napotitev terenskega veterinarja izboljša možnosti za preživetje konj, ki potrebujejo urgentno oskrbo in intenzivno nego
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij


[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.