Höstlov_455x365.jpg
Grafiskt element

Höstlov med aktiviteter ute och inne

 

2017-10-26

Varför inte besöka Nationalstadsparken under höstlovet? Det ordnas massor med spännande aktiviteter för barn och unga i museer och i parken under lovet. Bergianska Trädgården, Naturhistoriska muséet och Prins Eugens Waldemarsudde har program under veckan.

I Hagaparken blir det särskild guidning för barn och vuxna.

Naturhistoriska muséet startar med kvällsöppet redan fredagen den 27 oktober. Det blir en magisk kväll med skalbaggar och spindlar, och för den som vill blir det tornvisning och film på Cosmonova. Under hela veckan är det öppet i Skaparverkstaden. Det blir forskarfnatt där forskare berättar om björn och varg, och det blir visning av både fladdermöss och spindlar.
Cosmonova har ett särskilt höstlovsprogram med många filmer varje dag fram till söndagen den 5 november.

Bergianska trädgården bjuder på höstlov med quiz och höstlövspyssel i Edvard Andersons växthus från den 28 oktober till den 5 november. Tipsrunda för hela familjen i växthuset. De tio svaren med flest rätt vinner pysselböcker. Under höstlovet gästas Bergianska trädgården av elever från Levande Verkstads Pedagogutbildning som skapar och experimenterar med höstlöv tillsammans med besökarna. Tillfälle att göra höstkonstverk.

Prins Eugens Waldemarsudde är temat mode och, art deco och kubism. Skissa, klipp och klistra egna dräkter. Det blir workshop i modeteckning och collage från tisdag 31 oktober till fredag 3 november.

Storstockholms naturguider arrangerar en särskild guidning i Hagaparken den 1 november kl 11.00 – 13.30 för barn och vuxna i sällskap. Temat är naturfilosofi och höstlov. Det blir en tur i parken för att leta efter kottar, löv och vad naturen bjuder på. Samtidigt blir det chans att fördjupa sig i landskapet och naturen för de vuxna. Samling kl 11.05 vid busshållplats Haga Södra (buss 515 från Odenplan).

Läs mer:

Naturhistoriska riksmuseet

Bergianska trädgården

Waldemarsudde

Ut i naturen

 

 

 


 

Skriv ut