Ruffino Brunello Di Montalcino Il Greppone Mazzi DOCG

Voordat een BRUNELLO op de markt gebracht mag worden moet hij 5 jaar rijpen, waarvan minimaal 2 jaar op eikenhouten vaten en minimaal 4 maanden op fles. De wijn is meestal op dronk na ongeveer 10 jaar.

Sommige wijnhuizen produceren BRUNELLO volgens de oude regels die 4 jaar op hout verplicht stelden. Deze wijnboeren gebruiken grotere vaten waardoor de wijn minder met hout in aanraking komt en dus een andere smaak krijgt dan wanneer deze 2 jaar in kleinere vaten rijpt.


Dit verschil, alsmede de vele verschillende microklimaten die de streek rondom MONTALCINO bevat, maken het lastig om een eenduidige omschrijving van BRUNELLO te geven. De kwaliteit van het jaar zegt ook iets over hoe lang een wijn kan bewaard worden. Goede wijnjaren kun je tot 30 jaar wegleggen, mindere wijnjaren kun je beter binnen 10 jaar drinken.
Brunello di Montalcino Il Greppone Mazzi heeft een schitterende robijnrode, bijna granaatachtige kleur met licht oranje reflexen. Hij heeft een intens en rijp aroma van pruimen, kersen en karamel. Kruidige wijn. Zeer aangename wijn met een subtiele vanilletoon (rijping op eiken vaten). Vol en fruitig, complex en evenwichtig.

Het wijnjaar 2010 is een uitmuntend wijnjaar. Deze BRUNELLO is geschikt om lang te bewaren, zeker een jaar of 25 en meer, uiteraard in de ideale wijnkelder omstandigheden.

Food & Wine: 
BRUNELLO is aanbevolen bij rood vlees, wildgerechten en gevogelte zoals fazant en gerechten met truffel.
Bij wat oudere kazen zoals Toscaanse Pecorino en Parmezaanse kaas zoals Parmigiano-Reggiano.
.

 

Land

Italië

Streek

Toscane

Herkomstbenaming

DOCG Brunello di Montacino

wijn

Rood

Druivenras

Sangiovese

Oogstjaar

2010

Bewaarpotentieel

25 jaar

Alcoholvolume

12%

Drinktemperatuur

17°-18°C

Producent

Rufino

Verpakking

Verpakking

Houten kistje

Fles inhoud

75cl

Artikelcode

 rubr10

 

€ 35,21

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen1