Vine vara, ne pregătim de vacante, fie ele la mare, fie la munte sau chiar un City Break. Dar și o ieșire la iarba verde nu mai poate sa ne prindă fata tehnologie după noi. Nu?

Dacă ne gândim putin cam ce activități facem în vacante care ar necesita tehnologie ajungem sa atingem câteva sau poate chiar toate punctele de mai jos:

  • Facem poze sa arătăm prieteniilor pe unde am fost – Smartphone, aparat foto, camera video
  • Rămânem în contact cu cunoscuții noștri (Facebook, Whatsapp, etc.)  – avem nevoie de un Smartphone
  • Cautam trasee, consultam hărți, verificam sau facem rezervări – laptop, Smartphone, tableta
  • Vrem sa vedem un film, un serial (binging cum se zice mai nou)  – laptop, tableta, Smartphone
  • Ne măsurăm pașii și distanta parcursa – Smartphone, smartwatch, brățară fitness

Dacă ne uitam atenți la lista de mai sus cam pentru orice putem folosi un Smartphone. Fie ca comunicam fie ca facem poze fie ca folosim o harta Smartphone-ul ar fi un mast have.

Dacă nu suntem pretențioși se poate folosi Smartphone-ul și pentru a face pozele și filmele de vacanta eu unul asa fac și sunt mulțumit de calitate.

Dacă în schimb sunteți pasionați de poze poate un aparat foto ar fi indicat de luat cu voi. Atenție însă un Smartphone chiar si mai putin performant este cel puțin la fel de bun ca un aparatele foto ieftin. Singurele aparate foto care “bat” camerele din Smartphone-urilor actuale sunt aparatele de tip DSLR.

Canon EOS 100D

Canon EOS 1200D

Nikon D5200

Deși am amintit mai sus de laptopuri cred ca oricât de mic și subțire ar fi este prea mare și prea voluminos pentru a mai fi carat după voi în vacanta. In cel mai bun caz dacă vreți sa aveți un ecran mai mare decât pe un Smartphone, pentru a vedea un film sau a citi un email sau a vedea o pagina web o tableta este mai mult decât suficienta.

Pentru o tableta buna de luat în vacanta ar trebui sa aveți:

  • o rezoluție buna, cel puțin 1200×800 dar eu as recomanda mai mare,
  • 3G pentru ca atunci când sunteți pe drum nu veți avea Wi-Fi și
  • GPS pentru a putea folosi Google Maps, Waze sau alte soluții de navigare

ASUS ZenPad 10 Z300CG-1A025A

Apple iPad mini 2 Cellular,

Samsung Tab S2 T815

Navigatorul dedicat este un alt gadget util dar care în ultima vreme a fost înlocuit de Smartphone-uri. Eu încă îl prefer pentru ca mi s-a întâmplat ca mergând cu mașina ore întregi vara și cu telefonul pe post de navigator, telefonul sa se încălzească în asa hal ca sa oprit și nu a mai pornit câteva ore. Pe când cu un navigator ieftin nu am pățit niciodată asa ceva.

Vezi cele mai vandute navigatoare auto.

Si revenind la Smartphone-uri cele mai potrivite ar fi cele actuale. Nu am sa intru în detalii dar rezistenta la apa, ar fi un punct forte mai ales dacă mergeți la mare, calitatea imaginii pentru poze si baterie suficient de mare sa te tina măcar pana ajungi la hotel/cabana. In rest fiecare cu modelul / marca preferata.

Apple iPhone 6S

Samsung GALAXY S7

LG G5

Iar dacă sunteți pe drum atunci veți avea nevoie și de curent. Nu uitați sa luați cu voi un încărcător de mașină sau o baterie externa pentru reîncărcarea Smartphone-ului / tabletei.