O navă militară americană a intrat în coliziune cu un petrolier la est de Singapore

Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore, potrivit Reuters.

Zece marinari sunt dați dispăruți de la bordul distrugătorului, iar alți cinci sunt răniți.

”Primele rapoarte indică faptul că USS John S. McCain a suferit avarii la babord, în spate”, se arată într-un comunicat al Marinei americane.

USS John S. McCain se îndreaptă spre port cu ajutorul propriilor mijloace de propulsie, a precizat marina militară a SUA.

Incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină.

Cealaltă navă implicată în coliziune este un petrolier sub pavilionul Liberiei, folosită la transportarea petrolului şi produselor chimice, de 30.000 de tone, potrivit site-ului specializat în industrie Marine Traffic.

Este în desfășurare o misiune de căutare și salvare la care participă elicoptere și nave din Singapore — inclusiv remorchere — și o aeronavă a marinei militare americane.

În regiunea respectivă, traficul maritim este unul din cele mai aglomerate din lume, iar volumul de mărfuri și petrol transportat reprezintă aproximativ un sfert din totalul mondial.

Aceasta este a doua coliziune recentă implicând o navă de război americană.

Pe 17 iunie, şapte marinari au murit într-o coliziune între distrugătorul USS Fitzgerald şi un portcontainer sub pavilionul Filipinelor, în largul oraşului japonez Yokosuka, o zonă tranzitată de numeroase portcontainere care se îndreaptă către porturile Tokyo şi Yokohama.

Nava militară a fost grav avariată la tribord de o izbitură violentă cu ACX Crystal, mult mai masiv. Coliziunea a provocat inundaţii într-o sală a maşinilor, sala de radio şi în spaţii de dormit, în care scafandri au găsit corpurile marinarilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS