26 Септември 2018, 02:08

"Godsmack" представиха първия сингъл от новия си албум

Google+ Pinterest LinkedIn +

"Bulletproof" е пилотният сингъл от новия албум "When Legends Rise" на легендите "Godsmack". За пръв път в ефира на България парчето прозвуча в "Голият обяд" по "Z-Rock" с Елена Розберг, представено на живо от самия вокалист на групата Съли Ерна.

Съли гостува в студиото на "Z-Rock" близо два часа, за да разкрие новините около албума и групата. Изборът му да гостува в предаването на Елена Розберг не е случаен – Ерна признава, че с журналистката го свързва дългогодишно приятелство и той дори я нарича "моят таен герой в България". Може би заради това съвсем откровено фронтменът сподели, че със специфичния звук на новите парчета "Godsmack" поемат известен риск и е възможно някои от почитателите им да не одобрят посоката, в която се развиват. "Този албум просто е нов етап в развитието на "Godsmack" и демонстрира по-зрял период на групата", допълни Ерна. Вокалът и преди е споделял с Елена, че иска с новия албум да стигне до много по-голяма аудитория и още по-мащабна световна сцена.

Наследникът на "1000hp" (2014) "When Legends Rise" ще излезе на 27 април, а всички песни в албума са подчинени на обща тема. "Иска ми се тези парчета да помогнат на хората да се отърсят от негативността и да намерят по-позитивна пътека... Да се изправят на краката си, да се борят с трудностите и да постигат целите си! Но може би трябва да стигнеш дъното, за да можеш да се оттласнеш нагоре, също като феникс". Метаформата не му е чужда – изпълнителят сподели, че с годините се е освободил от някои хора и в момента самият той е в силен и позитивен период, тъй като е заобиколен и подкрепян от близки и верни приятели.

Дали ефектът от албума ще е такъв, може би българските фенове ще успеят лично да кажат на Съли Ерна – в края на разговора вокалистът съобщи и голямата новина, че София ще е важна точка от големия европейски тур на "Godsmack", (засега и неокончателно) с дата в България през октомври.

Посещението на Съли в България е свързано и с участието му в лентата "Black Files" с продуцент Мартин Макариев. Oригиналната му идея е била да снима пълнометражен филм, но сега плановете са да бъде направен сериал по сценария и една от ролите вероятно ще е на Sully.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.