Evelien Amijeri en Zylenna Darson, beide werkzaam op de afdeling Exploratie van NV Grassalco, zijn recent afgestuurd. Evelien behaalde de titel Master of Science (Msc) in Geosciences aan de Anton de Kom universiteit van Suriname, Zylenna verkreeg haar graad Bachelor of Science (Bsc) in Mining Engineering aan de IBW University of Applied Sciences.

 

Evelien had als afstudeerthesis ‘Preliminary Study of Gold occurence in the Regolith of Linga poule at Maripaston concession’. Haar presentatie is gehouden op 30 augustus op het univertietscomplex. Het onderwerp van Zylenna’s afstudeerscriptie droeg als titel ‘Rent or Purchase drilling equipment? A financial comparison of in-versus outsourcing drilling programs for NV Grassalco using Monte Carlo Simulation’. Zij studeerde af op vrijdag 6 oktober in het auditorium van de IBW University aan de Grote Combe.

 

“Ik was opgelucht, omdat het harde werk eindelijk beloond is. Dit is mijn eerste stap naar een mooie toekomst in Mining”, was de eerste reactie van Zylenna nadat zij haar cijfer vernam. Ze stelt dat door God zijn genade zij deze mijlpaal heeft bereikt.
“Het is volbracht, ik heb mijn doel bereikt” , was de eerste reactie van Evelien na afloop van haar presentatie.

 

Ondersteuning
De geslaagden mochten felicitaties in ontvangst nemen van de aanwezigen onder wie familieleden, collega’s, vrienden en kennissen. President-Directeur van NV Grassalco, Sergio Akiemboto heeft de presentaties met zichtbaar veel interesse gevolgd. Na de voordrachten reageerde hij trots tegenover de twee employees. Hij heeft vaker aangegeven hoe belangrijk het is dat medewerkers zich verder scholen en benadrukt steeds ten allen tijde bereid te zijn ondersteuning te geven aan medewerkers die verder willen studeren.

 

Beide medewerkers hebben de gelegenheid gekregen hun onderzoek binnen Grassalco te doen en wel op het mijnbouwrecht te Maripaston in het distrikt Para.*

 

Foto/Afdeling Corporate Image

 

Foto/Afdeling Corporate Image