Monthly Archives: December 2016

VPS gostovanje vam omogoča popoln nadzor nad strežnikom

Varno, zanesljivo in nemoteno gostovanje je bistveno za vsako spletno poslovanje. Počasi delujoče, neodzivne in pomanjkljive spletne strani odganjajo stranke. Za hitro delovanje spletne strani potrebujete VPS gostovanje. VPS gostovanje pomeni virtualni privatni strežnik, kjer se fizični strežnik loči na več delov. Vi zakupite le en del strežnika, ki je ločen od drugih uporabnikov. Continue reading

Izbral si bom slovensko domeno

Marsikdo se odloči, da se bo podal na splet, pa si preprosto ne zna izbrati domene. Najprej koleba med .SI in .COM domeno, potem ga nekdo opomni, da bi lahko izbral tudi domeno .NET ali pa celo kakšno iz neke druge države in zmešnjava je popolna, odločitev pa skorajda nemogoča. Neuk človek se tako ne zna racionalno odločiti za neko domeno, ki bi mu prišla najbolj prav in pogosto se odloči napačno. No, poglejmo si kakšne so sploh razlike med vrstami domen in kako se poskusiti odločiti pravilno. Continue reading

Ni nujno, da je kvaliteta zelo draga

Slej ko prej je potrebno v tiskalnik zopet potisniti novo kartušo, zamenjati trak ali pa toner. Naša želja seveda je ta, da bi zopet lahko nadaljevali s tiskanjem, a barva nas hitro kar precej stane. Ker tiskalniki tiskajo na papir, so si med seboj sorazmerno podobni, saj papir vendarle mora nekje priti notri in potem ko je potiskan tudi oditi iz naprave. Continue reading

Sportklub, stadion doma

Sportklub nudi kakovosten program . Kakovost se kaže v prenosu kot samem dogodku. Sportklub uporablja napredno tehniko prenosa, zato sta zvok in slika gledalcu na voljo v vrhunski izvedbi. Napredek televizijskega prenosa je izjemen, vsekakor pa tehnika še ni rekla zadnje besede. Pred desetletji je bil luksuz spremljanje športnih dogodkov v barvah, kasneje je bil luksuz spremljanje posameznih globalno odmevnih dogodkov, danes jih lahko gledamo praktično kadarkoli.

Continue reading

Aplikacija za parkiranje premika meje

Verjetno je aplikacija za parkiranje prav vse presenetila. Gre za aplikacijo, ki ljudem omogoča, da plačujejo parkirnino preko svojega pametnega telefona, kar je seveda zelo dobrodošlo. Prav vsak, ki je imel že kakšne slabe izkušnje s tem, kako izgleda plačevanje parkirnine takrat, ko je zunaj dež ali ko vam zmanjka drobiža verjetno meni, da je aplikacija za parkiranje več kot le dobrodošla. Veliko ljudi, ki se dnevno ne ukvarjajo s takimi stvarmi sploh ne vedo, da je takšna aplikacija lahko za nekoga zelo dobrodošla pridobitev. Vsak lastnik osebnega avtomobila verjetno ve, kako neprijetno je lahko, če nimate kam parkirati svojega jeklenega konjička. Vsi, ki menite, da se pogosto znajdete v situaciji, v kateri vam lahko pride aplikacija za parkiranje še kako prav si jo le naložite, saj jo boste zelo verjetno nekoč uporabili, ker vam bo lahko precej olajšala parkiranje.

Kaj pridobite z aplikacijo za parkiranje?

Vsi uporabniki takšne aplikacije, ki omogoča plačevanje parkirnine bodo seveda veliko pridobili z njo, tako da vsekakor je dobro, da jo uporablja kar se le da veliko število ljudi. Aplikacija za parkiranje, ki se pri nas v Sloveniji najpogosteje uporablja se imenuje mobilePark mP. Gre za aplikacijo, ki so jo razvili v podjetju ZELENO MESTO d.o.o., ki se profesionalno ukvarja z razvojem tovrstnih aplikacij.

Ljudje bodo pridobili to, da jim bo aplikacija za parkiranje skrajšala čas parkiranja, kot drugo jim bo omogočila, da enostavno in hitro plačujejo kjerkoli in kadarkoli in pa seveda poskrbela bo, da bodo imelu ljudje manjše stroške plačevanja parkirnine, kar je seveda vsekakor dobrodošlo.

Aplikacija za parkiranje – redarji

Uporanbiki aplikacije za parkiranje se pogosto sprašujejo, kako neki lahko redar preveri ali je nekdo plačal parkirnino ali ne. Verjetno si morate misliti, da mora biti za vsem skupaj zelo kompleksen sistem, toda to sploh ni res. Rdarji imajo prav tako aplikacijo, ki je seveda prilagojena njim. Z njeno pomočjo lahko enostavno in hitro preverijo, ali je neka oseba plačala parking ali ne. V kolikor je odgovor ne, potem seveda prejmete globo – višina le te se razlikuje. V kolikor pa ste plačali, se bo redarju izpisalo koliko časa še imate na voljo, prav tako pa bo vam aplikacija za parkiranje javila, da je potekel čas in da morate podaljšati parkirni čas.

Kakorkoli že, redar nima nekih večjih težav s preverjanjem ali je nekdo plačal parkirnino ali ne. On lahko to zelo enostavno preveri, zato menimo, da je takšen način plačevanja koristen tudi za redarje, saj jim aplikaicja za parkiranje pomaga, da svoje delo opravijo ihtree in seveda tudi bolj učinkovito.

Aplikacija za parkiranje je aplikacija, ki je brezplačna. Seveda govorimo o aplikaciji, ki smo jo že prej omenjali, torej o aplikaciji mobilePark mP. Brezplačno si jo lahko namestite na svoj mobilni telefon in pomembno je prav to, da lahko na njo naložite veliko denarja (50€-100€ ali več) kar vam omogoči, da boste naredili samo 1 transakcijo, kar je seveda zelo pozitivno s stališča stroškov. Aplikacija za parkiranje je torej nekaj, kar je uporabno za ljudi, tako da vsekakor je prav, da se je razvila in da omogoča storitve, ki pač jih.