Kärjenkallion lintutornin korjaus etenee

11.11.2016 - 11:12 Heikki Isotalo
Kärjenkallion lintutorni on ollut käyttökiellossa kesästä lähtien.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Puurijärven ja Isosuon kansallispuiston Kärjenkallion lintutorni saattaa olla yleisölle avoinna jo lintujen kevätmuuton aikaan. Kesästä lähtien käyttökiellossa olleen tornin perustuksissa havaittiin murtumia ja ylätasanteen laudoitus oli pehmennyt. Nyt selvitykset tornin kunnosta ovat valmiina ja seuraavaksi kilpailutetaan tornin korjauksen toteuttaja. Korjaus käynnistyisi jo alkukeväästä, mikäli talvesta ei tule liian ankara.

Kilpailutuksen yhteydessä selviää, riittääkö Metsähallituksen ensi vuoden budjetti korjaukseen vai edellyttääkö se yhteistyötä ulkopuolisten tahojen kanssa.
–Minulla on epäilys, että kyllä se järjestyy, toteaa Etelä-Suomen luontopalveluiden kenttäpäällikkö Jere Rauhala.

Tornin käyttökielto on herättänyt keskustelua siitä, oliko se ylipäätään tarpeellinen toimenpide.
Rauhala pitää ratkaisua oikeana. Kysymyksessä on yksi Euroopan suurimmista näköalatorneista. Rakenteellisten ongelmien suhteen sellaisen kohdalla ei voi ottaa riskejä.
–Asiaa voi katsoa toisinpäin. Jos tornia ei olisi pantu käyttökieltoon ja joku olisi tullut läpi ylätasanteesta, olisi ääni kellossa ollut toinen, Rauhala huomauttaa.

Jo aiemmin annettu hinta-arvio korjauskustannuksista liikkui kymmenissä tuhansissa euroissa. Rauhala ei halua tarkentaa arviota ennen kilpailutuksen toteuttamista.
–Jos sanon jotakin, saan sen suuruisia tarjouksia. En tässä vaiheessa spekuloi hinnalla, Rauhala toteaa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.