Move møbler

Möbler

Möblerna till MOVE är designade för det moderna hemmet och den moderna människan. Våra produkter bygger inte bara på decennier av erfarenhet inom akvaristik utan också på århundradens utveckling och tradition inom dansk design och möbelhantverk.

Möblerna till MOVE levereras i ett vitt- eller svartlackerat utförande och finns i följande storlekar:

  • 80x40x72 cm, med 2 luckor till 80x40 cm akvarium
  • 100x50x79 cm, med 2 luckor till 100x50 cm akvarium
  • 130x50x79 cm, med 2 luckor till 130x50 cm akvarium
  • 160x60x79 cm, med 3 luckor till 160x60 cm akvarium
  • 200x60x79 cm, med 3 luckor till 200x60 cm akvarium

Alla möbler till MOVE är försedda med en eller två hyllor och en borttagbar skiljevägg. Den borttagbara skiljeväggen är tvådelad. Om du behöver ett stort utrymme till exempel för en filterpump tar du helt enkelt bara bort den bakre delen av skiljeväggen och låter den främre stå kvar som stöd för ditt akvarium.

För att säkerställa skåpets hållbarhet rekommenderar vi alltid att en eventuell filtersump förses med ett tättslutande lock. Alternativt kan du montera en ventilator som konstant avlägsnar den fuktiga luften inne i skåpet. Om det finns risk för vattenspill i skåpet kan du med fördel förstärka alla fogar och hål med lämplig silikon. I övrigt är det alltid bra att torka upp utspillt vatten direkt. Även om möblerna är lackerade i flera lager är de inte beständiga mot längre tids vattenpåverkan.

 

Material

De karakteristiska, solida gavelplattorna är tillverkade i 35 mm lackerad MDF och luckorna i 19 mm MDF. Alla invändiga delar samt bakstyckena är tillverkade av 18 mm vit melaminplatta. Därför är möblerna alltid vita och ljusa invändigt.

Hængsler

Genomföringshål

På baksidan av möblerna hittar du två stora genomföringshål. De kan användas till att föra ledningar och filterslangar in och ut ur skåpet. Om du vill slippa se slangarna komma ut ur skåpet och upp längs baksidan av akvariet, kan du med fördel ansluta slangarna direkt till akvariets botten genom hålen i bottenglaset på ditt MOVE-akvarium. Möblerna är också förberedda för detta, eftersom hålen i topplattan redan är borrade.

Gennemføringshuller

Kraftiga och eleganta gångjärn

Gångjärnen har en inbyggd fjäder som får luckorna att öppnas när du trycker på dem.

Hængsler

Push to open

Magneten håller luckan stängd. Ett lätt tryck får dörren att öppnas.

Push to open

 

 

Tillbehör

StillebenMOVE-möblerna är designade för att placeras utan ställskruvar. Om ditt golv är skevt eller om det finns risk för vattenspill på golvet kan du justera/staga upp skåpet med hjälp av avståndsstycken. Alternativt kan du köpa ett set ställbara ben som lätt monteras bakom skåpets socklar. För ytterligare information, se under fliken tillbehör.

OBS! Vi rekommenderar att du inte använder ställskruvar vid placering på mjuka trägolv. Ställskruvarna överför vikten och därmed trycket på ganska små områden (punktbelastning) vilket kan få golvbrädorna att sätta sig med tiden. Vid placering på svåra trägolv rekommenderar vi därför att möbeln stagas upp längs hela dess längd och bredd. På så sätt fördelas vikten över ett betydligt större område.