1. november 2012

Straffet af Google

nooo

Howdy :)

Her er status for mit site KitchenGuide.dk, som jeg deltager med i AffiliateDM 2012.

Lad os gå direkte til det sjove:

Straffet af Google

30. september blev KitchenGuide.dk desværre straffet grumt af store G. Alle rankings røg af helvedes tid. Og nej, det er ikke fordi, sitet er nyt at rankings droppede … den slags SERP fluctuations ser meget anderledes ud.

Jeg skal ikke komme ind på, om det var en panda, der kom forbi, men med alt for mange tags og en keyword density, der i nogle artikler kom op over 13 %, så giver det sig selv 😀 Da det drejer sig om mit eget, personlige site, har jeg ikke gidet tænke over keyword density – med andre ord har jeg skrevet alle artikler frit fra leveren, men jeg har nok været lidt for ivrig på det ubevidste plan. Tag det roligt, ninja :)

Skal du ud af sådan en straf er det bare med at holde tungen lige i munden og opdatere sitet hurtigst muligt. Keyword density kom derfor ned og de små tag-sider fik en noindex. Sitet fik lige et link eller to med på vejen, og så var det ellers bare om at vente og tørre sveden af panden af …

6 dage efter, den 4. oktober, vender sitet tilbage. Og her tror du sikkert, at jeg er gået glip af 6 dages indtjening? Nope … sitet har lavet affiliate-salg, selvom det var nakket.

Tjente penge på trods af Google-straf

Når jeg laver linkbuilding for kunder eller for mig selv, skaffer jeg også trafik. Et link, der giver trafik, er så meget mere værd, end et link fra det typiske jeg gik en tur i skoven og kom pludseligt til at tænke på et køkkenmaskine tilbud-splog-indlæg.

Jeg har med andre ord ikke blot satset på at få bedre rankings til KitchenGuide.dk, men også på at få skabt relevant trafik.

2 hurtige tips

Sådan kan du gøre:

1. Laver du en såkaldt “linkbuilding-artikel”, så sørg for at skrive noget ordentligt og troværdigt, men hvor du samtidig også går efter at ranke på nogle nemme longtail-søgeord. Fokusér på, at din artikel skal blive fundet i Google.

2. Drop de der ankertekster, der synes at være flettet tilfældigt ind i teksten. Lav et ordentligt link, hvor du virkelig forsøger at henvise den besøgende videre til dit site, fordi det er hér, den besøgende kan finde endnu mere viden. Lige som du ville gøre i “virkeligheden”.

Status for oktober 2012

Først og fremmest: September-indtjeningen for KitchenGuide.dk skal revideres lidt, da jeg har fået annulleret nogle få salg. Det er ekstremt besværligt (hvis overhovedet muligt) at finde ud af, hvad et bestemt site har tjent hos Partner-ads. Dette betyder også, at jeg dropper at medregne indtjening fra Partner-ads fra tidligere måneder og fremover, indtil Partner-ads opdaterer brugerfladen. Det glæder jeg mig til :)

Indtjening fra september er derfor gået ned til: 372,21 kr.

I oktober har jeg absolut intet lavet på KitchenGuide.dk. Jeg har bl.a. haft travlt med lanceringen af et andet projekt, Stenalderkost.nu. Nu hvor Stenalderkost.nu er lanceret kan jeg rette fokus tilbage på det kære køkken-site.

Indtjening for oktober er derfor kun 1.008,37 kr., hvilket alligevel ikke er helt skidt taget mængden af arbejde, der er lagt i, i betragtning.

I alt er jeg altså på 1.380,58 kr. for september og oktober.

/Ninja :)

UPDATE: Nu er det muligt at se indtjening fra Partner-ads. Tak, Ken! Good job :) Så det ser således ud i stedet for:

September: 401,91
Oktober: 1.111,39
I alt: 1.513,30

32 mennesker har kommenteret “Straffet af Google

 1. Rolf Hansen siger:

  Slet ikke så dårligt, overskriften taget i betragtning :-)
  …troede ellers lige mine chancer for en god placering var blevet forbedret 😛

 2. Jan Kaczmarek siger:

  Fooled you 😛 Og tak!

 3. Det ser godt ud. Du skal nok vinde det skidt 😉
  Hvem tipper bookmakerne, så vi kan nogle officielle odds på?

 4. Hej Ninja

  Det er altså sjovt at læse dine artikler – de jo fyldt med humor 😀

  Med hvilket værktøj måler du din keyword density? Og hvordan kan du vide det er det som er årsagen?

 5. Er KitchenGuide.dk tilbage på fuld kraft i forhold til sine tidligere rankings? :O

  – Alexander Larsen

 6. Jan Kaczmarek siger:

  @Erik
  Ha-ha! Thanks, mate :)

  @Martin
  Tak :) Jeg tjekker keyword density ved at trykke CTRL+F i Chrome + indtaste søgeord, og så kan du se, hvor mange gange et ord optræder på en given side. Du kan også bruge Yoast SEO WordPress plugin, men jeg synes, det er hurtigere i Chrome, da jeg meget hurtigt kan tjekke flere forskellige søgeord og søgeordskombinationer.

  @Alexander
  Jeg har ikke tjekket rankings for en masse forskellige søgeord, men de vigtigste klarer sig bedre end før. Sitet er jo også blevet styrket generelt :)

 7. Jan Kaczmarek siger:

  @Martin
  Jeg glemte at svare på det med straffen …

  Jeg tror mest på den høje keyword density som værende synderen, for jeg har generelt haft alt, alt for høj KW density på næsten alle artikler, og specielt for et helt nyt site uden den store trust er det sgu en dræber.

  Det er svært at være sikker på noget i det her game, men med den erfaring, jeg nu har, og taget i betragtning af, at jeg fik sitet tilbage ved at skrue på de ting, jeg har nævnt, så er jeg ret sikker her.

  Det vigtigste er dog, at sitet er tilbage :)

 8. Ken Schultz siger:

  Hej Jan

  Muligheden for at lave statistik for salg/leads på f.eks. domæner åbnes der snart for (12/11).

  Men du har mulighed for at teste det allerede nu (har p.t. data tilbage til 1/9).

  Når du er logget ind, så kalde følgende URL:
  http://www.partner-ads.com/dk/programstat_salg.php

  Mvh.
  Ken Schultz
  Partner-ads

 9. @ Ken og Jan
  Jeg kan se i gammel mailkorrespondance med Ken, at jeg benyttede callback hos partner-ads for lidt over 2 år siden, så det burde vel også være en mulighed?
  Jeg ved dog ikke om det blev sat op specifikt til mig, eller om det er en generel feature i systemet.

 10. Jan Kaczmarek siger:

  @Ken
  Hvor er det super. Tusind tak :) Og kanon timing! Jeg har opdateret indlægget med korrekt indtjening.

  @Erik
  Det må du lige uddybe senere i dag :)

 11. Hej Jan

  Det var sku et hurtigt recovery godt arbejde.

 12. Jan Kaczmarek siger:

  Takker :)

 13. Fedt eksempel på et comeback efter et slap fra Google-maskinen! Siger også noget om, hvor varsom man skal være, når man skriver indhold til websites… Jeg bruger altid WordPress SEO Plugin fra Yoast til at tjekke min keyword density for ellers kan jeg godt selv komme til at gå lidt amok, når der bare skrives frit fra leveren! :)

 14. Kasper Toxvig siger:

  Hej Ninja

  Ser fornuftigt ud med indtjeningen…
  Har selv oplevet det der med sider, der pludseligt falder langt ned i Google.
  Jeg har også nogle få sider der gør det lige nu… Hvad kan det skyldes udover for mange keywords i artiklerne?(selvom jeg tror at dette primært er problemet)

  -Kasper

 15. Jan Kaczmarek siger:

  Hey Kasper :)

  Uha, det kan skyldes ekstremt mange ting. For tyndt indhold, for mange annoncer above the fold, keyword stuffing og en dårlig anchor text distribution jf. Penguin Update er blot nogle af de mest populære måder at få hapset sit site på lige for tiden :)

  @Frederik
  Tak for din kommentar :) Jep – det er med at passe på med ikke at blive for ivrig 😀

 16. Skal du bruge hjælp ringer du bare!

  Ninja love!

 17. Jan Kaczmarek siger:

  Ha-ha! Tak, min ven 😀

  Ninja love back at ya!

 18. Henrik siger:

  Godt kommet igen!!!

 19. Simon siger:

  Hej Ninja

  God, spændende og sjov artikel du har dig! Ærgeligt at høre om dit panda besøg:/ Men altid noget du kan se på det med humor og som en læring:-)

  Hilsen Simon

 20. Rasmus siger:

  Hej Ninja.

  Synes det super fedt du kom godt videre, og så deler det med os andre. Desværre kan det jo ske for en hver.

  Hilsen Rasmus

 21. Aris Kuckovic siger:

  Hej Jan!

  Længe siden 😉
  Godt at se at du stadig fifler med en masse projekter!

  Mht. at store G har givet dig et gok i nødden – AV!
  Er dog glad for at du med din sunde fornuft kunne finde tilbage på rette spor 😀

  Held og lykke fremover 😀

  MVH
  Aris Kuckovic

 22. Jesper siger:

  Her en del måneder siden – Kommer der en update? 😉

  Det kunne være spændende at høre, hvad der er sket siden!

  1. Jan Kaczmarek siger:

   Hey Jesper :) Der kommer i hvert fald en update mht. hvad jeg har lavet i al den tid, jeg ikke har skrevet herinde :)

 23. Tror stadig vi er mange der vente på denne update? – desværre lang tid siden, der sidst er skrevet. Vil se frem til en update :-)

 24. Ejvind siger:

  Jeg fik også en omgang med den store hammer. Jeg forsøgte alt muligt, men endte med at måtte lægge sitet ned, og starte et nyt op. Det har heldigvis virket, men det er da helt tosset at man skal gøre det, bare fordi det der virkede i går ikke virker i dag. Pandaer plejede at være søde dyr, nu er det en slem straffeaktion.

 25. Lars siger:

  Haha – ENIG 😀 Kunne være sjovt at høre hvordan det går med siden i dag. Vi venter spændt 😉

 26. Fandt du nogen sinde ud af hvad der præcist gik galt? Eller var det bare en blanding af det hele, som du nævner i artiklen?

 27. Puhha. Ja – Få tørt sveden af panden og kom videre. Al erfarring er bedre end ingen erfarring eller hvad man siger :-)

 28. Esben siger:

  Deltager du i flere affiliate DM. Måske der kommer et for 2015, i så fald ved du hvornår?. Altid super spændende at følge med i 😉

 29. Jan Kaczmarek siger:

  Jeg svarer lige lidt forsinket her … bedre sent end alt for sent :)

  @Kim Jørgensen
  Som jeg nævner i indlægget, var det IMO KW density den var gal med :)

  @Esben
  Jeg har ingen anelse om, hvorvidt der kommer et Affiliate DM 2015, men jeg tror det ikke. Så er der nogle friske gutter, der skal samle ideen op og skubbe den i gang. Hvem ved :) Jeg kommer næppe til at deltage, hvis det skulle ske, men jeg ville af flere grunde gerne følge med!

  1. Stefanl siger:

   Så er det da afgjort at der kommer et nyt, spændende og anderledes Affiliate DM 2015! Jeg overvejer selv at hoppe med på vognen, måske det giver et lille kick til at få lavet endnu mere?

   13 % keyword density lyder også en smule voldsomt. Det er vidst det man kan kalde at over optimerer sitet (Mildt sagt :) )

 30. Jan siger:

  Hey Stefan :)

  Jeg glæder mig rigtig meget til at følge Aff. DM i år. Det tegner til at blive bedre end nogensinde. Om jeg deltager … det får tiden vise. Jeg udelukker det ikke.

Skriv et svar til Jan Kaczmarek Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>