Philips "Cartomatic II" Buizentester
Sluit dit venster om terug te keren naar het overzicht

Afbeelding 1.

Gegevens over dit toestel:

 bouwjaar :

 jaren 40

 buizen :

 EZ2, neon lampje

 ontvangst :

 Met dit apparaat kunnen vele verschillende buizen getest worden. Origineel werden een aantal kaarten mee geleverd, met alle gangbare buizen. Deze kun je in de sleuf schuiven, de hendel naar beneden doen, en het apparaat is klaar om te testen. Geen verdere instelling nodig. Buiten een eenvoudige emissietest is het ook mogelijk te controleren op sluiting, zowel in koude als warme toestand. Daarnaast is het apparaat geschikt voor het meten van spanningen, stromen en weerstanden.

 overige gegevens :

 Werkt nog aardig. Manco is alleen dat voor mijn collectie meting van modernere buizen handiger is.  er is ook slechts 1 verloopvoet bij (naar Oktaal voet), en helaas helaas ook maar een pr kaarten, waaronder 1 zelfgemaakte. Wel zit er VOLLEDIGE documentatie bij, met genoeg informatie om 4 kaartenbakken vol testkaarten na te kunnen maken. Deze info wil ik tzt nog inscannen.
De reden dat ik dit toestel verkoop is dat ik er sinds ik hem gekocht heb van Maarten Gudde nog slechts zeer weinig mee gedaan heb.
buizen testen doe ik voornamelijk in de schakeling zelf, of ik pas de "exchange with known good specimen" methode toe. Dit toestel is echter vooral voor specifieke verzamelaars van buizen en testers bijzonder interessant, want knap zeldzaam! 

 verzamelstatus :  Verkocht op 10 november 2003