Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Blog

Uitkijken naar de Wervershover kermis

In meerdere opzichten kijk ik ieder jaar weer uit naar de Wervershover kermis. Ten eerste natuurlijk omdat het de gezelligste kermis van Nederland is maar bedrijfsmatig ben ik er ook mee bezig.
Met de kermis in het derde weekend van augustus zitten alle planten in de grond, is het schoffelwerk meest gedaan en komen we in een periode terecht waarin het voornamelijk op produceren aan komt. Op dat moment kan ik de balans opmaken of alle planten goed de grond in zijn gegaan en hoe alles weggroeit.
 
Een aantal weken geleden stond er in artikel van mij in het Noordhollands dagblad met de tekst De broccoli van Botman is booming en sexy. Ten tijde van dat schrijven voelde het niet helemaal zo.
 
De kwaliteit liet op dat moment te wensen over, we hadden een rassenbestand met een zacht gezegd zeer wisselend resultaat. Ik had het organisatorisch heel druk. Op dat moment was het tanden op elkaar en incasseren.
De laatste weken trekt de vraag aan, de kwaliteit is beter. het werkt allemaal een stuk lichter. Ieder jaar rond Wervershover kermis raakt de vakantietijd op zijn einde, gaan de consumenten weer een beetje normaal eten. Dat kunnen we vaak ook merken aan de afzet. Op dit moment is de broccoli dan ook Booming en sexy, en voelt dat ook zo.
 
Ik zou zeggen: Laat de kermis maar komen, proost.
Ik ga er in ieder geval een paar op drinken.
 
Meindert-Jan Botman