Delen wordt gewaardeerd!
Smoothie: voor een energieboost op een drukke werkdag is een gezonde smoothie sterk aan te raden. Deze kun je al gemakkelijk thuis maken en bewaren in de koelkast op werk. Dit gezonde drankje zit vol met vitaminen en zorgt voor een gevulde maag. Wat dacht je van de volgende smoothies een smoothie met banaan, avocado en limoen, een smoothie met mango en mandarijn, een smoothie met appel, kiwi en ananas of een smoothie met granaatappel en kokosBewerkt vlees zéér ongezond
worstjes ongezond?
Bewerkt vlees kan leiden tot kanker, met name darmkanker. Dit geeft de WHO Wereldgezondheidsorganisatie aan. Bewerkt vlees wordt in dezelfde categorie kankerverwekkende stoffen geplaatst als roken, asbest en alcohol, mede vanwege het bewijs voor het risico op kanker.

Volgens de WHO verhoogt de dagelijks consumptie van 50 gram bewerkt vlees de kans op het ontwikkelen van darmkanker met 18 procent ten opzichte van mensen die geen bewerkt vlees eten.

Het risico op het ontwikkelen van darmkanker als gevolg van de consumptie van bewerkt vlees is klein, echter wordt het risico groter naarmate men een grotere hoeveelheid bewerkt vlees eet. Ook is het risico van kanker afhankelijk van andere factoren, zoals leeftijd, aanleg, dieet, leefomgeving en leefstijl.

Dus is je eigen gezondheid een zorg van jezelf, verminder dan de consumptie van hamburgers, frikadellen, ham, bacon, spek, rookworst, bbq worsten. Gebruik zo min mogelijk vleesproducten die zijn bewerkt om de smaak te verbeteren of om de houdbaarheid te verlengen. Denk maar eens aan het roken of zouten van vlees.


Ongezonde voeding: de zwarte lijst:


Uitgebreide zwarte lijst


Tips voor gezonde voeding:
Gezonde voeding om rimpels te voorkomen:
Het beste dieet om geen rimpels te krijgen is tevens het beste voor je spieren, lever, nieren en hersencellen.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: