Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: auteur
Creer datum:
3-01-2017 15:40:31
Politiek VS
Wat gaat er allemaal veranderen vanaf regering Trump ?
Auteur: auteur Creer datum: 3-01-2017 15:41:36
Washington worstelt met toekomst „Obamacare”

ANP/RTR

Donald Trump heeft dinsdag de aanval geopend op de gezondheidswet van president Barack Obama. „Mensen moeten onthouden dat Obamacare gewoon niet werkt en niet betaalbaar is”, twitterde de aankomende president.
Obamacare, officieel Affordable Care Act genoemd, biedt miljoenen voorheen onverzekerde Amerikanen dekking bij ziektekosten. De Republikeinse partijgenoten van Trump lopen zich warm om de wet in te trekken, maar worstelen nog met de vraag wat te doen met de Amerikanen die zijn verzekerd via het stelsel.

De Republikeinse leider in de Senaat erkende onlangs dat hij had gerekend op een verkiezingsoverwinning voor de Democraten. „Ik had niet gedacht dat Trump kon winnen”, zei Mitch McConnell. Inmiddels lijken de Republikeinen alsnog in staat te zijn Obamacare af te schaffen, maar ze hebben nog geen alternatief klaarliggen.

President Barack Obama lijkt ondertussen niet van plan te zijn zich zomaar neer te leggen bij de afschaffing van de zorgwet. Hij overlegt woensdag met partijgenoten over strategieën om Obamacar te redden.

Reformatorisch Dagblad 03-01-17
Auteur: Reporter Creer datum: 13-01-2017 23:02:34
Huis van Afgevaardigden steunt afschaffing Obamacare

REUTERS

Na de Senaat neemt nu ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de resolutie aan die de ontmanteling van Obamacare in gang moet zetten. Obamacare is het ziektekostenstelsel dat door scheidend president Obama is opgezet.

Aankomend president Trump beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne het systeem af te schaffen. Het Congres, waar de Republikeinen de meerderheid hebben, wil net als Trump zo snel mogelijk van Obamacare af, ook al is er nog geen alternatief voor de algemene ziektekostenverzekering.

Enkele commissies moeten nu voor 27 januari met wetsvoorstellen komen waarmee de afschaffing wordt geregeld.

NOS 13-01-17
Auteur: Reporter Creer datum: 27-01-2017 18:52:32
McCain waarschuwt Trump over Rusland

ANP/RTR

De Republikeinse senator John McCain heeft president Trump gewaarschuwd de sancties tegen Rusland niet op te heffen. McCain vindt dat de Amerikaanse regering ten opzichte van Rusland een onverantwoorde koers vaart.
McCain dreigt via het parlement een wet te laten aannemen die de sancties wettelijk verankert. McCain is een van de toonaangevende buitenlandsenatoren van de Republikeinse partij.

Reformatorisch Dagblad 27-01-17
Auteur: Reporter Creer datum: 30-01-2017 18:46:30
resident Bannon': de ongekende invloed van Trumps adviseur

Een immigratiestop voor vluchtelingen. Een streep door het handelsverdrag TTP. Een uitgesproken vijandigheid naar de media. Critici van Trump hebben de ene klap nog niet verwerkt of de volgende dient zich alweer aan; aanhangers smullen van zijn dadendrang. Het brein achter de hectische eerste werkweek is zijn strateeg, Steve Bannon.

Hij heeft een zeer innige band met Trump, die - buiten zijn gezin - niemand méér vertrouwt dan Bannon. Zijn vlucht vooruit tijdens de campagne leidde tot een overwinning die weinigen hadden verwacht. Nu is het zijn taak de onvrede in het land om te zetten in beleid. Zelden kreeg een adviseur daarvoor meer macht in het Witte Huis. Tegenstanders zetten hem al weg als 'President Bannon'.

Bannon (63) kan lachen om de beschuldigingen dat hij de kwade genius van het kabinet is. Hij plaatst zichzelf in een opmerkelijk rijtje: "Duisternis is goed. Dick Cheney. Darth Vader. Satan. Dat is pas macht."

Bannon kent een opmerkelijke carrière: na bij de marine te hebben gediend ging hij aan de slag op Wall Street. Na een flirt met Hollywood rolde hij de media in met de controversiële nieuwssite Breitbart. Hij leidde de website vier jaar, tot Trump hem aanstelde als campagnemanager.

In die tijd groeide Breitbart uit tot de belangrijkste nieuwsvoorziening voor mensen die het rechtse Fox News te links en te redelijk vonden. Hij vond zijn publiek met berichtgeving die op het randje van de waarheid balanceerde, waarin duidelijk stelling werd gekozen tegen alles wat progressief was. Het leverde hem het verwijt op dat hij xenofoob, racistisch, misogyn en antisemitisch is.

In dienst van Trump vertaalde Bannon de Breitbart-succesformule naar de campagne. Hij voerde een guerrillastrijd tegen Hillary Clinton, waarbij hij zelfs een persconferentie belegde met vrouwen die haar man Bill misbruikt zou hebben. De stijl sloot naadloos aan bij de voorkeuren van de onconventionele Trump. Als een van de weinigen schreef Bannon mee aan de inauguratietoespraak van Trump, waarin de president een apocalyptisch beeld van de VS schetste.
Het gaat er nu om dat de Amerikanen niet genaaid gaan worden.

Wat door al het vuurwerk in de media ondersneeuwde, was het feit dat Trumps boodschap - met Bannon als souffleur - aansloeg bij een specifieke groep kiezers. "De globalisten hebben de Amerikaanse arbeidersklasse uitgebeend en een middenklasse in Azië gecreëerd. Het gaat er nu om dat de Amerikanen niet genaaid gaan worden", verwoordde Bannon dat thema.

Trump sprak de mensen aan die niet mee konden komen met de globalisering, die zich in de steek gelaten voelden. De "vergeten mensen", zoals Trump het verwoordde. Mensen die niet aan het woord kwamen in de pers. "Onder de mediakaasstolp praat iedereen elkaar na zonder te weten wat er speelt. Als The New York Times niet bestond, zou CNN een testbeeld zijn. Daar kreeg Hillary Clinton al haar informatie - en haar zelfvertrouwen. Dat was onze kans."

"De media moeten zich schamen, hun mond houden en een tijdje gewoon luisteren", zei Bannon na de inauguratie. "De media zijn de oppositiepartij. Ze begrijpen dit land niet. Ze begrijpen nog altijd niet waarom Donald Trump president is."
We bouwen een compleet nieuwe politieke beweging.

Bannon richt zijn pijlen ook op wat hij de donorklasse noemt: de rijkaards die met hun geld invloed kunnen kopen, bij beide partijen. Het establishment - Democraten én Republikeinen - moet eraan. Door Jimmy Carter verloor hij het vertrouwen in de ene partij, bij George W. Bush raakten ook de Republikeinen hem kwijt, vertelde Bannon eens. Tijd voor iets nieuws: Trumpisme. "Ik wil dat alles in elkaar stort, ik wil het huidige establishment vernietigen."

"We bouwen een compleet nieuwe politieke beweging. Het draait allemaal om banen. De conservatieven zullen gek worden: ik ben de man die een biljoen wil uittrekken voor infrastructuur. Nu de rente zo laag is, gaan we alles herbouwen: scheepswerven, staalfabrieken, allemaal aanpakken."

Trump geeft Bannon alle ruimte om dat te bewerkstelligen. Zo schreef hij mee aan het decreet waarmee de immigratiestop werd afgekondigd, terwijl minister Kelly van Binnenlandse Veiligheid via de televisie moest ontdekken dat Trump zijn handtekening al zette - nota bene terwijl Kelly nog over de tekst vergaderde. De minister van Defensie kreeg het besluit pas enkele uren eerder te zien.

Ongehoord

De unieke positie van Bannon werd dit weekend extra duidelijk: Trump gaf zijn politiek strateeg een vaste plek in het belangrijkste veiligheidsoverleg van het Witte Huis, de principals meeting van de National Security Council. Dat was al ongehoord, maar tegelijkertijd werd duidelijk dat de stafchef van het leger en de directeur van de inlichtingendiensten voortaan alleen op uitnodiging mogen komen, als er zaken besproken worden die hen aangaan.

Washington reageerde verbijsterd. "Als je het over de nationale veiligheid hebt is dit de laatste plek waar je iemand wil hebben die over politiek gaat", waarschuwde oud-CIA-directeur Leon Panetta. "Hij gaat over verkiezingsbeloftes, daar gaat de veiligheidsraad niet over."
Ook de prominente Republikeinse senator John McCain, die Trump kritisch volgt, maakt zich zorgen. "Dit is een radicale wijziging. De stafchef is onmisbaar." Anderen merken op dat George Bush zijn politiek adviseur Karl Rove de toegang ontzegde. Obama's adviseur gaf toe dat hij soms wel langskwam, "maar ook wel eens expliciet werd gemaand weg te blijven".

Trump en Bannon hebben al laten zien zich weinig aan te trekken van dergelijke ophef. Volgens woordvoerder Sean Spicer is het een uitgemaakte zaak: "Zijn aanwezigheid is cruciaal om de president een analyse te kunnen laten maken."

NOS 30-01-17
Auteur: Reporter Creer datum: 4-05-2017 20:48:50
Huis stemt Obamacare grotendeels weg

Het Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met de nieuwe zorgwet die president Trump had beloofd. Daarmee is een eerste stap gezet richting het einde van Obamacare, een verkiezingsbelofte van de Amerikaanse president.

Er mochten niet meer dan 22 Republikeinen tegen stemmen, het werden er uiteindelijk 20. Daarmee is de wet aangenomen met een kleine meerderheid van 217 tegen 213 stemmen. Alle Democraten stemden tegen.

In maart trokken de Republikeinen hun zorgwet op het laatste moment in, er zouden niet genoeg stemmen zijn in het Huis van Afgevaardigden. Dat werd beschouwd als een zware nederlaag voor Trump. Het was de eerste echte wet die Trump door het Congres goedgekeurd moest zien te krijgen. Bovendien was het afschaffen van Obamacare een belangrijke verkiezingsbelofte.

De race is nog niet gelopen, want nu moet de Senaat zich er nog over uitspreken. Ook daar wordt stevige oppositie verwacht. De Republikeinen hebben daar een nog kleinere meerderheid.

NOS 04-05-17
Auteur: Reporter Creer datum: 28-07-2017 15:08:29
Opnieuw nederlaag voor Trump, Obamacare blijft voorlopig

President Trump heeft opnieuw een nederlaag geleden. In de Senaat werd tegen aanpassing van Obamacare gestemd. Dat betekent dat het zorgplan van de vroegere Amerikaanse president Obama voorlopig intact blijft.
Alle 48 Democraten en drie Republikeinen, onder wie senator John McCain, stemden tegen. President Trump had vlak voor de stemming nog een tweet verstuurd waarin hij de Republikeinen opriep wel met de aanpassing in te stemmen.
Volgens Trump zijn gezinnen door Obamacare in de problemen gekomen. Door zieke kinderen of andere gezondheidsproblemen zagen ze hun ziektekostenpremie verdrievoudigen en moeten ze elk jaar maar afwachten of ze hun vertrouwde dokters mogen houden, zei Trump eerder.
Nederlagen
In de door Trump aangepaste zorgplannen zou onder meer de verplichte zorgverzekering vervallen, zouden staten meer te zeggen krijgen over de zorg en zou een zorgtoeslag voor een groot deel worden afgebroken.
De Republikeinen hebben nu in een week tijd drie nederlagen geleden in de kwestie-Obamacare.


Voorlopig blijft Obamacare dus intact. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets gaat veranderen.
De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, zei na de stemming in een emotionele toespraak dat de Democraten nu met een idee moeten komen, omdat veel mensen de ziektekostenpremie niet kunnen betalen. De Democraten zeiden daarop dat ze met de Republikeinen willen samenwerken om een oplossing te zoeken.

Reactie Trump

President Trump heeft teleurgesteld op de stemming gereageerd. Hij twitterde dat drie Republikeinen en 48 Democraten het Amerikaanse volk laten vallen.

NOS 28-07-17
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier