Piraya-GT

Piraya-GT

Om projektet

Piraya-GT är arbetsnamnet på vårt bilprojekt. Bilen har en glasfiberkaross av modellen Piraya från slutet av sextiotalet, en fackverksram och mittmonterad V8.

Broms/koppling cylinder

ChassiPosted by Mattias Björklund Thu, January 27, 2011 21:58:21

Nu har vi fått dit bromsservo och kopplingcylinder. Bromsservot kommer från Ford Fiesta och huvudcylinder införskaffades en ny till Volvo 240 och vi planerade att göra en adapterplatta mellan servot och cylinder men det visade sig att de passade ihop rakt av! Det enda vi behövde göra var att placera servoklockan lite vriden för att bromsvätskebehållaren skulle komma rakt upp. Men det spelade ingen större roll för oss eftersom vi ändå gjort vår egen infästning.

Kopplingscylindern inhandlades på Tradera och skulle nog vara till en Volvo Amazon/P1800 om jag minns rätt men ser misstänkt likt de universalcylindrar som Roadster sålde när de fanns. En ny stång fick dock tillverkas för att passa ihop med pedalerna.

På bilderna kan man också se pedalinfästningarna skymta, bara punktade än så länge tills vi har pedalerna färdiga så vi kan prova helheten.
Pedalerna jobbar vi på att få till och bilder kommer väl om ett tag på dem. Kommer nog bli rätt fina...


Mera bakvagn

HjulupphängningPosted by Mattias Björklund Mon, September 13, 2010 22:46:04

Nu är vi på gång igen efter ett långt uppehåll. Kanske tack vare alla mail vi fått av andra Piraya-ägare har vi fått ny inspiration!
Länkarmarna bak är nu färdiga och helsvetsade. Första prov med hjul ser lovande ut. Vi fick justera stötdämparfästet 10 mm upp för att få rätt vinklar på länkarmarna, annars stämde allt bra.

Bakre hjulupphängning

HjulupphängningPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 11:19:22

Hjulupphängning bak är precis som fram av typen dubbla A-arm. Då vi har gott om plats ovanför länkarmarna valde vi att placera stötdämparen där. På såvis slipper man att konkurrera med drivaxlarna vid placeringen. Även bak har vi använt overcoildämpare från GAZ.

Lite historia kring Piraya

AllmäntPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 11:04:52

Kanske har du hört talats om den svenska plastkarossen Piraya från Racing Plast i Burträsk (RBP)? Inte? Det hade faktiskt inte jag och min far heller innan vi började leta efter Ford GT40 liknande kitcars...
Piraya tillverkades i slutet på 1960-talet av RPB och har gemensamma drag med Ford GT40. Tanken var att den skulle monteras på en VW bubbla bottenplatta.
RBP hade tidigare haft stora framgångar på tävlingsbanan i klassen Formel Ve och satsade nu på att bygga en gatbil.

En bild ur en tidig reklambroschyr som har en rolig episod som kan läsas på Thomas hemsida om RPB som förövrigt lånat ut bilden till oss.

Kuggstång

StyrningPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 10:47:17

Av en ren slump visade sig att kuggstången från en Volvo 240 passar perfekt utan att behöva göra något ingrepp alls. Lederna hamnar på exakt rätt ställe för att undvika så kallad "bump steer" (dvs att hjulet svänger när hjulet fjädrar upp eller ner).

Egentligen var tänkte vi använda Ford Fiestans kuggstång men då den har kuggstången sittandes bakom framaxeln istället för framför som vi har skulle det få till följd att bilen svänger åt fel håll!

Adapterplatta

DrivlinaPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 10:42:31

Adapterplattan mellan Rover V8:an och växellådan börjar ta form. En hel del jobb kvar men det besvärligaste med att få allting att linjera är avklarat.

Stötdämpare fram

HjulupphängningPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 10:37:52

Fästen för stötdämparna håller på att monteras. Dämparna kommer från GAZ och är inhandlade hos Roadster.

Ny bak...

ChassiPosted by Mattias Björklund Sun, March 08, 2009 10:31:57

Chassit har kapats bakom kupéutrymmet för att göras om så den passar en längsmonterad motor med transaxel. På bilden ses hur den nya bakdelen börjar ta form.

« PreviousNext »