Andreas Kramer efter EM-silvret i Berlin. Arkivbild. Foto:

Kramer missar Finnkampen: "Jobbigt beslut"

Friidrott

Andreas Kramer vaknade upp med halsont. Efter samråd med läkare konstaterades det då att det inte blir någon Finnkampsstart för EM-silvermedaljören.

— Det är ett jobbigt beslut att ta men samtidigt ett ganska enkelt beslut, säger Kramer.

Andreas Kramer skulle ha haft fullt upp under fredagskvällen med starter på både 400- och 800 meter i Finnkampen. Det blir dock inget av det.

— Jag kände av halsen lite när jag vaknade. Och det går inte att springa med det, tyvärr. Löpning är inte det bästa att tävla med när man har halsont, säger Kramer, som tvingats lämna återbud på grund av sjukdom och nu fått ett eget rum på den svenska truppens hotell.

Beslutet togs i samråd med landslagsläkare och tränare strax efter lunchtid.

— Det är ett jobbigt beslut att ta men samtidigt ett ganska enkelt beslut. Inte bra att tävla så här.

För Kramer är heller inte säsongen slut med Finnkampen, då bland annat en gala i Zagreb väntar nästa vecka. En gala han sett fram emot mycket med tanke på det starka startfältet.

— Jag har ju två tävlingar planerade som är kvar. Men först och främst måste jag bli frisk. Jag tar en dag i taget så får vi se. Jag hoppas det går åt rätt håll.

Det blir Anton Sigurdsson på 400 meter och Kalle Berglund på 800 meter som ersätter silvermedaljören på 800 meter från EM i Berlin.

Förbundskapten Karin Torneklint ser dock positivt på de svenska chanserna trots det tunga avbräcket.

— Vi har ändå bra chanser att ta poäng. Det är inga dåliga ersättare. Men så klart det blir tuffare. Det är jättetråkigt.