O konferenci

Redki teoretski koncepti ponujajo ideje, ki presegajo ustaljene okvirje. Redki koncepti dajejo odgovore, ki se ne nagibajo k ortodoksnim ekonomskim rešitvam bodisi povečanega trošenja za spodbudo ekonomije v časih recesije bodisi pretiranega varčevanja za izboljšanje situacije.


Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je tak koncept, ki na novo opredeljuje teme, kot so delo, zaposlitev, na plači temelječa družba in socialna ekonomija. Njegova ideja je enostavna: razdeliti dohodek, brezpogojno dodeljen vsem na individualni osnovi brez preverjanja premoženjskega stanja in brez delovne zahteve.


Mednarodna konferenca »Univerzalni temeljni dohodek: za novo družbeno pogodbo v Evropi« bo združila vodilne teoretike na področju UTD in socialne države ter njune glavne nasprotnike. Odprla bo prostor za mednarodno razpravo in izmenjavo globalnih izkušenj na to temo v Sloveniji.


Konferenco, ki se bo odvijala v Ljubljani 11. in 12. oktobra 2012, financira Evropski parlament, organizirata jo Evropski liberalni forum in Inštitut Novum s podporo organizacije Projekt: Polska.


Novice

17.10.2012
Zaključek mednarodne konference o UTD

Zaključila se je mednarodna konferenca »Univerzalni temeljni dohodek: za novo evropsko družbeno pogodbo«, ki se je odvijala 11. in 12. oktobra 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Namen konference je bil združiti mnenja slovenskih in tujih strokovnjakov s področja temeljnega dohodka (TD) in spodbuditi razpravo o možnostih za promocijo in uveljavitev TD v Sloveniji ter širše.

Več...


10.10.2012
Informacije o mednarodni konferenci o UTD

Mednarodna konferenca »Univerzalni temeljni dohodek: za novo evropsko družbeno pogodbo« se bo pričela ta četrtek, 11. oktobra, ob 8.00.

Več...