Simply Sensational, kuollut 17.09.2013

       
© Bagoniebos

Virallinen nimi: Simply Sensational, "Simo" Syntynyt: Syntynyt 21.05.2009 (17v.) 3v 21.10.2009
Rek.nro: VH12-021-0171 Rotu & sukupuoli: Trakehner & Ori
Säkäkorkeus: 167cm Väritys: Musta
Maahantuoja: WW Omistaja: Frida, Faconde
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: ko:HeA, re:150cm

Meriitit

Palkittu syyskuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 29-36-20-35=120p.
Palkittu lokakuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 7+50+18+15+8,5=98,5p.

Luonnekuvaus

Hyvää päivää kaksijalkainen!

Olet näköjään löytänyt tiesi tallin komeimman hevosen luokse? Oletko ystävällinen ja pyyhit jalkasi, minähän sentään asun täällä. Olen siis Simply Sensational, mutta kutsumanimekseni on jostain kumman syystä valittu niinkin alentavan kuuloinen nimi kuin Simo. Käyttäydyn toki hoitotilanteissa hyvin, mutta oletan toki, että hoitajani tulee siinä asiassa puolitiessä vastaan. Jos minä käyttäydyn hyvin, oletan, että myös hoitajani taitaa hyvän käyttäytymisen etiketin. Ja tietenkin minut pitää huomioida parhaansa mukaan, en kestä, jos hoitaja lähtee hakemaan varusteita ja jää juoruamaan jotain tyhjänpäiväistä. Varusteet sujahtavat ylleni kuin vettä vain, olenhan toki aito gentleman. Viihdyn hyvin ulkona, ja pidän liikkeideni näyttämisestä kaksijalkaisille, ja loukkaannun syvästi jos minuun ei vilkaistakaan! Vaikka ainahan ne tämän paikan tammat katsovat minua kieli ulkona roikkuen. Eikä pieni sade minua haittaa, eihän tällainen ori poika ole mistään sokerista tehty!

Kouluratsastuksessa olen omasta mielestäni hyvä. Älä kuuntele niitä tallin tyttöjä, jotka sanovat, etten pistä kaikkea peliin ja lyön mukamas kaiken leikiksi! Tämä ei nimittäin ole totta! Osaavan, ja minun arvoni tuntevan ratsastajan alla vitsiinkin työtä tehdä. Ratsastajan täytyy osata oma hommansa, ennen kuin minä tulen peleihin mukaan. En ole mikään automaatti koni, se olisi hyvä selvittää ihan näin aluksi. Osaanhan sentään helpon A:n liikkeet! Eikös se ole paljon, eikö?

Esteillä minä loistan! Sellaiseen hommaan ei mitään ihmisiä tarvita selkään roikkumaan, harmi vain, että kisoissa esteet ovat aina kaikissa kummallisissa järjestyksissä. Esteillä hypin aina 150cm esteitä missä muodossa tahansa, muuri, pysty, okseri, trippeli, kaikki menee! Ja näkisitpä kuinka innoissani olen kun pääsen hyppimään kunnolla! Ihmiset puhisevat vain yksikseen, että tarvitsen muka kaiken maailman martingaalit ja muut härpäkkeet. Eivätkö ne näe kun hevonen on innoissaan, ei silloin mitään apuvarusteita tai muita tarvita.

Estekisoissa sitten vasta innostunkin! Siellä ne kisahoitajat huutelevat, että tulkaa auttamaan tämän gigolon kanssa, mutta mitä ideaa olisi olla kisoissa, olematta esittelemättä itseään. Ei niin mitään järkeä. Nuorena varsana minä vähän pelkäsin tuota kuljetuskoppia sen pimeyden takia, mutta enää minua ei pelota niin mikään! Ratsastajan täytyy kyllä osata asiansa, sillä nämä kaksijalkaiset eivät osaa laittaa esteitä järjestykseen! Aina mukana on tiukkoja käännöksiä ja laukanvaihtoja. Koulukisoissa olen yhtä komea kuin estekisoissa, vaikka saatan olla hieman leikkisällä tuulella. Estekilpailuissa on kiva voittaa tai sijoittua, sillä silloin saan aina paljon kehuja ja herkkuja hoitajilta!

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Mouse's House evm
ko, recm, sk.cm,
ii. Ring My Bell evm
ko, recm, sk.cm,
iii. Sir Lancelot QR evm
ko, recm, sk.cm,
iie. Eleabelle evm
ko, recm, sk.cm,
ie. Unusual evm
ko, recm, sk.cm,
iei. Vertical Limit evm
ko, recm, sk.cm,
iee. Lady Blackstar evm
ko, recm, sk.cm,
e. Gambit Spring evm
ko, recm, sk.cm,
ei. Just the 2 of us evm
ko, recm, sk.cm,
eii. Abbervail Dream< evm
ko, recm, sk.cm,
eie. Ebony Everthing evm
ko, recm, sk.cm,
ee. U Got Meevm
ko, recm, sk.cm,
eei. Navigator evm
ko, recm, sk.cm,
eee. Fortuna Fame evm
ko, recm, sk.cm,

Isä Mouse’s House, lyhyemmin House, on komea, kulomusta esteori. Housella kilpaillaan esteitä 150 cm luokissa, ja ori onkin periyttänyt hienoa kapasiteettiaan. Sirorakenteiselta trakehnerorilta löytyy säkäkorkeutta huimat 175 cm, mutta isokokoisen orin liikkeet ovat hurmanneet koulutuomarit ja orilla kilpailtiin myös koulua, aina vaativaan B:hen asti. House oli luonteeltaan hiukan hankala, muttei kuitenkaan ilkeä.
Isänisä Ring My Bell aka Ringo oli 177-senttinen, kookas hurmuri. Ringolla kilpailtiin pääasiassa kenttää CCI/CIC4-tasolla, mutta lajeja myös erikseen. Maastoesteitä kisattiin 130 cm, rataesteitä 140 cm ja koulua vaativaa B:tä. Mustanruunikko ori menehtyi kaaduttuaan kaatosateen jälkeen maastoesteillä murtaessaan jalkansa. Luonteeltaan Ringo oli tavallinen ori, hiukan omapäinen, mutta kuitenkin sisimmästään kiltti.
Isänemä Eleabelle, ”Belle” on 160 cm korkea koulutamma. Belle kilpaili monena vuonna vaativaa A:ta ja siirtyi vanhemmiten eläkkeelle. Kilpauran aikana Bellellä myös hypättiin 130 cm luokkia. Kulomustan tamman luonne oli huippulaatua, kiltti tamma sopi kaikkien käsiteltäväksi, vaikka ratsastaessa vaatikin paljon töitä myös ratsastajalta.

Emä Lady Blackstar, lempinimeltään Blackie on nimensä mukaisesti musta tamma. Estepainotteinen Blackie kilpaili esteillä 150 cm luokissa, mutta myös koulua Helpossa A:ssa. 160-senttinen tamma oli luonteeltaan hyväkäytöksinen, vaikkei aivan mitä tahansa riepottelua kestänytkään.
Emänisä Gambit Spring, eli Gambo on 165 cm korkea. Väriltään Gambo on kimo, ja kapasiteettia löytyy koulussa aina vaativaan A:han asti. Gambolla kilpailtiin koulua, mutta se hyppäsi myös taidokkaasti 130 cm luokkia. Gambo on melko haastava, mutta luottamuksen voittamalla se on oikein mukavaa seuraa.
Emänemä Ebony Everything alias Ebony oli pienikokoinen, vain 155 cm korkea musta trakehnertamma. Pienen kokonsa vuoksi Ebonylla kilpailtiin koulua, missä se pärjäsikin kiitettävästi vaativaan B:hen saakka. Ebony hyppäsi hienosti 130-senttisiä esteitä. Luonteeltaan Ebony oli kiltti, aivan unelmahevonen. Ebony kuitenkin menehtyi traagisesti synnytyksessä.
C: Selena

Syntynyt Varsan tiedot Emä Kotipaikka
30.12.2011 o. Lejeune Steeds Lorriefair om. DST
01.10.2011 t. Fortunia F Secret Frolic om. Joe
20.02.2012 t. Wira Sassye Wira Marusha om. Menchi
21.02.2012 t. Ebonia Solstice F Killdream QK om. Yogi
20.03.2012 o. Wallander J Bardot GER om. Norpatar
11.12.2012 t. La Mia Sensazionale Cieramina om. Miara
04.02.2013 o. Sad Sarcasm F Secret Frolic Sorel
20.02.2013 t. Simply Gorgeus RHK Uncelebrated Sunday om. Linda
01.11.2013 t. Jarina F Jaylyn D om. Frida
03.02.2014 t. Othello HILL! Jenga om. Sierra

Päiväkirja & valmennukset

Estevalmennus, valmentajana Stina
Ratsukko lämmitteli kentällä kun rupesin asettelemaan esteitä paikoilleen. Tänään otetaan vain vähän jumppasarjaa ja joitakin yksittäisiä esteitä. Rakensin kolmen esteen jumppasarjan, johon sisältyi 2 ristikkoa ja yksi pysty viimeisenä ja jokainen este oli metrin korkeudella. Lisäkis oli yksittäinen este josta sai tehtyä pystyn sekä okserin jne. Otetaan pari lämmittely hyppyä metrin yskittäisellä esteellä pystynä. Ratsukon lähestymis tempo on hyvä. Rytmi hieman rikkoutui muutamaa askelta ennen estettä. Pelkkää huolimattomuutta, mutta otetaan uudelleen. Näin ratsukko hyppäsi täydellisesti ja korotetaan samantien pysty 120cm ja ratsukon täyttyy nyt tulla este molemmista kierroksista. Huomaa selkeästi että hevonen ponnsitaa ja keskittyy enemmän, kun on esteitä korotettu. nostetaan pysty vielä 140cm ja siitä 150cm. Ratsukko suoritti molemmilla korkeuksilla esteen moitteettomasti. Lasken vähän estettä niin, että etupuomi on 120cm ja takapuomi on 130cm. Hyppäämme nyt siis oskerina samaa estettä. Takajalat vähän kolhasivat taaempaa puomia, mutta puomi ei pudonnut. Tullaan uudelleen tässä kierroksessa ja nyt vähä reippaampi tempo ja kunnolla yli. Lähestyminen hyvä ja ylitys meni nätsiti. Nostetaan okseri vielä 150cm ja hypätään se pari kertaa. hyvä. Siirrytään pienen jalottelu tauon jälkeen jumppa sarjalle. Tasainen tempo ja kerran yli jumppasarjasta. Tullaan heti perään uudelleen ja nyt ratsastajan täytyy nostaa oikea käsi kypärään. Uudestaan. Vasen käsi kypärään jumppasarjan ajaksi. Loppu valmennuksen ajan työtettiin pääasiassa ratsastajan tasapainoa jumppasarjalla erilaisilla käden ohjasta irroittamis harjoituksilla. Lopuksi kevyt veryttely ravissa ja loppu käynnit.

Estevalmennus, valmentaja Nadja D.
Simon kanssa oli ideana tahkota lähestymisiä ja vinoja teitä. Rakensin kentälle kolme estettä, jotka oli tarkoituksena hypätä soikiossa kentän keskellä. Kaksi estettä oli pitkien sivujen sisäpuolella, kulmiin päin vinossa. Niille ratsastettiin vinossa ja ne hypättiin vinoon, koska ensimmäiseltä esteeltä piti jatkaa kaarevaa tietä toiselle. Kolmas este oli toisessa päässä kenttää pituushalkaisijan suuntaisesti. Alkuveryttelyissä mentiin kevyttä ravia, vähän väistöjä, asetuksia sekä siirtymisiä. Kun ori oli hyvin kuulolla, oli aika ryhtyä tositoimiin. Hypytin teillä ensin keskihalkaisijan pystyä muutaman kerran kummastakin suunnasta, sen jälkeen oli aika siirtyä vinoille esteille. Simo selviytyi niistä ketterästi, ratsastajana olit hereillä ja ori tiesi mitä ollaan tekemässä. Lopuksi hyppäsitte kaikkia kolmea estettä pariin kertaan molemmista suunnista. Valmennus meni hienosti ja loppuveryttelyssä mentiin vähän innaria.

Estevalmennus, valmentajana Miki
Kun pääsin kentälle, Frida oli jo verryttelemässä Simoa. Ori näytti kuuntelevan hienosti ratsastajaansa ja taipui hyvin molempiin suuntiin. Verryttelyn jälkeen aloitimme matalilla esteillä, jotka olivat neljän esteen ratana. Esteiden korkeus nousi kuitenkin nopeasti, sillä Simo hyppäsi ne hyvin. Se oli innoissaan, vaikka esteet olivatkin melko matalia. Pidensin rataa kuuteen esteeseen, joiden korkeus oli 120cm. Frida osasi hienosti ohjata Simoa, eikä yhteistyössä tökkinyt mikään. Simo on nopea hevonen, joten radat selvitettiin todella vauhdikkaasti. Korotin vielä muutaman kerran esteiden korkeutta. Lopulta esteet olivat 150cm ja radalla oli kahdekan estettä. Simo nautti silminnähden hyppäämisestä. Tehtävät se suoritti vaivattomasti ja kepeästi.

Estevalmennus, valmentajana Veera
Kentällä komeaa oria, Simoa, lämmiteltiin. Aloitimme lämmittelyn jälkeen 80 senttisellä pystyllä, sillä vaikka tiesin hevosen hyppäävän 150 senttiä niin päätin aloittaa helpolla ja katsoa orin hyppytekniikkaa. Se oli oikein loistava, joten kysyin mikä on ratsukolle hankalaa. Frida vastasi että orin kiireisyys ja innokkuus kostautuu joskus pudotuksella, joten päätin pyytää ratsukkoa tekemään rauhoittavia harjoituksia. Kokosin siis muutaman pienen esteen ihan peräkkäin, käskin ratsukon menemään ravissa. Huomasin että Simon silmät pyörähtelivät ja tämä oli hyvin ärtyisän oloinen, luultavasti ravaamisen takia. Laitoin ratsukon hyppäämään pikkuruiset esteet niin useaan kertaan että ori lopulta ravasi niiden yli rauhallisesti ja esteiden kokoa liioittelematta. SItten sama toistettiin laukassa samaan pisteeseen. Huomasin että ori oli aivan hiessä, luulen että kiihtymyksen takia. Tämän takia päästin ratsukon jäähdyttelemään.

Estevalmennus, valmentajana Nizza
Jos jotain hevosta ihailen enemmän kuin muita, se on vasrmasti päivän toinen valmennettavani Simo. Päästessäni kentälle, Frida oli jo verryttelemässä oria, josta kävi heti selväksi, että se oli innokas ja kapasiteetikas. Aloin rakentaa kentälle esteitä, päivän esterataa varten. Pysty, okseri, trippeli, kolmoissarja, vesimatto ja okseri. Kun esteet oli pystyssä, tein vielä viime hetken mittauksia esteiden väliin, kunnes selitin tehtävän Fridalle, joka nyökytteli päällään. Annoin ratsukolle luvan verryttelyhyppyyn. Esteenä oli 60cm yksittäinen pysty. Simo oli innoissaan, laukkasi energisesti eteenpäin ja hyppäsi vain pienellä hypyllä esteen yli. Verryttelyhyppy toistettiin vielä muutama kerta, kunnes annoin seuraavan esteen. Pari lähestyi hallitusti kolmoissarjaa, joka oli kolmen 60cm korkean pystyn muodostama. Tämäkään ei tuottanut mitään vaikeuksia korkeiden luokkien hyppääjälle. Neuvoin radan kulun ja päästin parin suorittamaan 60cm korkeiden esteiden rataa. Käännökset ja lähestymiset osuivat nappiin, samoin kuten myös itse hypyt ja paikat esteille. Hilasin kaikki esteet 120cm, mutta Simo loikki kaikkien yli helposti. Viimeisenä tehtävänä oli 150cm rata. Kaikki muut esteet sujuivat loistavasti, lukuunottamatta viimeistä okseria, jolle lähestyminen epäonnistui ja puomit tippuivat maahan. Uudella lähestymisellä Simo ja Frida suorittivat koko radan ja annoin luvan loppuverryttelyyn. Itse kasasin esteet pois.

Estevalmennus, valmentajana Nizza
Kentälle saapuessani Frida verrytteli jo päivän valmennettavaa, upeaa trakehnerori Simoa. Neuvoin heti kättelyssä Fridaa ottamaan ohjista paremman tuntuman, jotta Simo ei kulkisi kaulapitkällä. Kasasin pikapuoliin esteet kentälle. Mietin hetken esteiden korkeuksia ja tehtävää, kurkkien sivusilmällä mustan orin sulavaa liikkumista. Frida käveli orin kanssa hetken, jolloin kerroin tälle päivän tehtävän. Ratsastaja nyökkäili säännöllisin väliajoin kertoessani, että tänään päivän aiheena olisi sarjat. Ori joutuisi siis tosissaan keskittymään. Hetken kävelyn jälkeen mittasin vielä esteiden välit ja nostin puomit kannattimille. Ensimmäiseksi verryttelyesteeksi olin kasannut yksittäisen pystyn, jonka nostin 80cm korkeaksi. Ori lähestyi käskyn saadessaan innokkaasti ja tuntui olevan jopa Fridan hallinnan ulkopuolella. Simo suoritti silti esteen upeasti, vaikkakin hyppäsi hieman korkealta ja kaukaa. Ohjeistin Fridaa tekemään enemmän voimakkaampia pidätteitä ja vaatimaan orilta vauhtia, jota itse haluaa mennä. Seuraavalla kerralla Simo oli jo huomattavasti paremmin hallinnassa ja hyppy osui kohdilleen. Nostin pystyn vielä 100cm korkeaksi ja pyysin parivaljakkoa suorittamaan sen molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloitimme varsinaisen tehtävän. Olin rakentanut kolmoissarjan, joista nostin puomit vain kahdeksi esteeksi. Laitoin esteet samoin tein 100cm korkuisiksi, sillä Simo tuskin jaksaisi raahautua maapuomien korkuisten esteiden yli. Annoin Fridalle luvan tulla sarjan ja kehotin vielä muistamaan pidättää oria. Ensimmäinen hyppy sujui loistavasti, josta johtuen myös sarjan toinen osa osui nappiin. Seuraavilla kerroilla nostin esteitä niin kauan, että ne olivat 130cm korkeita. Tämäkään ei tuottanut ongelmia, joten lisäsin sarjaani yhden esteen, jolloin siitä tuli kolmoissarja. Mittasin välit ja nostin viimeisenkin osan kolmoissarjasta 130cm korkeaksi. Simo ylitti esteet hienoilla ilmavaroilla ja kehotin Fridaa taputtamaan oria. Vielä viimeisenä tehtävänä päätin nostaa sarjan joka esteen 150cm korkeuteen. Frida yritti hillitä Simon yli-innokkuutta ja muutamilla voimakkailla pidätteillä ori siirtyi takaisin hallintatilaan. He liihottivat esteiden yli tyylillä. Kehuin ratsukkoa, siivosin esteet pois ja seurailin vielä hetken loppuverryttelyä, jonka jälkeen lähdin kotiin.

Kilpailukalenteri

Sijoituksia 80kpl
07.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
12.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
12.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
11.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
15.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/50
16.06.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
24.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
27.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
30.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
01.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
04.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
05.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
25.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
26.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
07.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
12.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
27.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/48
31.07.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/48
14.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
17.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
05.08.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/40
08.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
04.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
03.08.2010 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/40
12.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/47
13.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
15.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
17.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
17.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
25.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/30
28.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/30
10.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
24.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/60
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/38
21.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
18.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 6/40
12.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/30
13.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
15.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/30
21.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/26
30.09.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/26
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
15.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 7/60
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 3/60
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 2/60
15.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 7/60
17.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/60
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 5/60
17.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 6/60
21.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/60
22.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 4/60
20.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/50
25.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/50
30.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 2/50
25.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 4/30
23.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 5/30
25.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 4/30
26.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 3/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 4/30
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 7/50
08.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 6/50
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 4/30
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/30
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
28.10.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 5/30
08.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm – 2/40
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 2/30
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 5/30
18.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/40
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/23
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 4/21
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 150cm - 1/22

ETUSIVU | HEVOSET | ESITTELY | TOIMINTA
Webdesign © Pirdila     Faconde on virtuaalitalli!