Naturfarmas huvudpersoner häktas

Två av huvudpersonerna kring företaget Naturfarma i Slite begärs idag häktade vid Gotlands tingsrätt. Misstankarna gäller grov oredlighet mot borgenärer.
De båda männen greps helt odramatiskt i Stockholm i förrgår morse - den ene i hemmet, den andre kom frivilligt till polisstationen dit han kallats. Männen har anhållits av åklagare, förts till ön och satt ännu på tisdagskvällen i förhör hos Gotlandspolisen. Som vi berättat tidigare gick företaget i konkurs i mitten av november.Konkursförvaltare Bengt Loquist misstänkte att det begåtts brott i samband med konkursen i Slite och han gjorde en åtalsanmälan. Loquist överlät till polis och skattemyndighet att fortsätta utreda vad som hänt. Företaget har tömts på allt av värde - inventarierna har forslats bort och brottsrubriceringen är nu grov oredlighet mot borgenär. Bengt Loqvist säger till Radio Gotland att fordringsägarna inte haft en aning om att lokalen är tömd. Naturfarma kom till Gotland för två år sedan för att tillverka hälsoprodukter av Aloe Vera, men i höstas slog fabriken igen och alla maskiner forslades bort.Efter sig har de lämnat tre miljoner kronor i skulder. Maskinerna som försvunnit är en del i säkerheten för företagets banklån. Fordringsägarna ser inte ut att ha något att hämta. Bland dem som har krav på Naturfarma finns, förutom banken, bland annat kommunen och staten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".