Πολιτική

12/7/18 15:26

τελ. ενημ.: 12/7/18 15:39

BINTEO | Η υποκρισία ανθρωπισμού περισσεύει στη ΒΙ.ΑΛ.

Σε απόσταση αναπνοής με βούρκο με ζωντανά λύματα στήνονται νέες σκηνές ελλείψει χώρου φιλοξενίας

Το περίσσευμα υποκρισίας όσων συνεχίζουν να κρατούν εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο, έρχεται να αναδείξει επιτόπια αυτοψία του «π» στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ., εκεί όπου ο αριθμός των φιλοξενουμένων φθάνει πλέον τα 2.000 άτομα, σύμφωνα με το Υπουργείο, παρά την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για ανώτερο αριθμό φιλοξενίας τα 1.274 άτομα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο από την απραξία της Κυβέρνησης όσο και από την στάση των αρχών που προκλητικά αδιαφορούν για την καταπάτηση της απόφασης του Σ.τ.Ε., έχει οδηγήσει στην άναρχη επέκταση του hotspot εξαιτίας του υπερπληθυσμού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πρωί της Πέμπτης είχαν στηθεί νέες σκηνές ακόμα στον χώρο που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται ως χώρος πυρασφάλειας για το hotspot, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική λίγα μέτρα παραπέρα, αφού ελλείψει άλλου χώρου έχει ξεκινήσει το στήσιμο αυτοσχέδιων σκηνών από πρόσφυγες και μετανάστες σε χώρο όπου καταλήγουν ζωντανά λύματα έχοντας δημιουργήσει βούρκο στο οποίο κάνουν «πάρτι» κουνούπια και ζωύφια.

Η μυρωδιά που αναδύεται από το συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά αφόρητη πόσο μάλλον για μικρά και παιδιά και οικογένειες με νεογέννητα που αναγκαζόμενοι από τις συνθήκες στήνουν σκηνές σε απόσταση αναπνοής από το συγκεκριμένο σημείο.  

Την ίδια ώρα τα περιβόητα σχέδια για αποσυμφόρηση του hotspot αποδεικνύονται σχέδια επί χάρτου χωρίς καμία ουσιαστική αξία, αφού αυτή την εβδομάδα αναχώρησαν για κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας μόλις 7 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων στη ΒΙ.ΑΛ. βρίσκονται 1.975 άτομα μαζί με την τελευταία άφιξη το βράδυ της Τετάρτης και στη Χίο συνολικά 2.157 άτομα.