E - MAIL:  oliver.oliver@ymail.com
KONZULTACIJE: četvrtakom u 19h.
WEB: www.rea-games.com
 

Oliver Oliver rođen je u Zagrebu gdje je i završio kontrabas u Srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te gitaru u Srednjoj glazbenoj školi “I. Matetića-Ronjgova” u Puli. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, pedagoški smjer, čime je stekao zvanje profesora Glazbene kulture. Za vrijeme studija djeluje kao nastavnik gitare, a nakon studija kao profesor glazbeno-teorijskih predmeta u nekoliko glazbenih škola u Zagrebu.

Od 1985. godine režira koncerte iz ciklusa “Muzika XX. stoljeća” u art klubu ”Kulušić” u Zagrebu, a od 1986. godine piše glazbu za kazališne predstave: K. Čapek “Doktorska Bajka” (“Teatar Žar–ptica”), A. Miller “Smrt trgovačkog putnika” (Zagrebačko kazalište mladih), D. Trumbetaš “Der Nichtraucher” (Zagrebačko kazalište mladih) i druge.

Od 1988. do 1994. djeluje kao organizator i voditelj glazbenog života Hrvatskih katoličkih misija u njemačkim gradovima Freiburgu, Baden-Badenu, Karlsruheu, Münchenu, Frankfurtu, Offenbachu, Köelnu, Berlinu, Hamburgu. 1991. osniva i vodi glazbeno-izdavačku kuću Pan-music koja se bavi izdanjima tradicionalne, duhovne, popularne i klasične glazbe.

Autor je metode solfeggia REA, po kojoj radi u istoimenom vlastitom studiju za istraživanje sluha. Metoda je 2000. godine,nakon 25 godina istraživanja, po prvi puta predstavljena i izvan Zagreba, u Salzburgu (Mozarteum) u klasi profesora Eliota Fiska, a 24. 11. 2001. metoda je predstavljena i u Hrvatskoj, u okviru VII. skupa Društva hrvatskih glazbenih teoretičara, nakon čega su uslijedili brojni seminari (Zagreb, Dubrovnik, Karlovac, Varaždin, Šibenik, Split, Pula, Požega, Osijek) i ljetne glazbene radionice u međunarodnom kulturnom centru hrvatske glazbene mladeži 2002. i 2003. godine u Grožnjanu te stalni seminari u brojnim austrijskim i njemačkim gradovima (Chor Akademie Kärnten u Ferlachu, Kärnten Landes Konservatorium u Klagenfurtu, Gesamtösterreichischen Kongress der MusikerzieherInnen an Musikhauptschulen u Pörtschachu). 2004. objavljuje knjigu o metodi REA na njemačkom jeziku Die gehörbildungsmethode Rea, a 2006. zbirku 777 tema iz glazbene literature za solfeggio.

Od 2007. radi kao predavač za predmet Solfeggio na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

<< Nazad