Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ....????Βενιζέλος: Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα, βρίσκεται γερμανική εταιρείαbeniΔριμύ κατηγορώ κατά της Γερμανίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο,κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με ευρωβουλευτές της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου του SPD, Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Sigmar Gabriel.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς αλλά
σημείωσε ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας εξάλλου τις αναφορές του Sigmar Gabriel ότι η Ελλάδα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στη ζώνη του ευρώ το 2001 και είναι ένα ασύντακτο κράτος, υπογράμμισε: « Υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία. Γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα. Όλες οι χώρες έχουν εφαρμόσει διάφορους κανόνες υπολογισμού του ελλείμματος και της βιωσιμότητας του χρέους τους. Για ποιο μέγεθος του ελληνικού δημοσίου χρέους μιλάμε; Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ. Οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος 7 τρισ. ευρώ! Οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Εάν υπάρξει ένα πρόβλημα χρηματοδότησης μια μεγάλης χώρας υπάρχει απειλή για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος. Εμείς είμαστε αναμφίβολα συστημικό πρόβλημα, όπως κάθε χώρα της ευρωζώνης, αλλά θυμηθείτε λίγο τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους».
Πάντως, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις ευρωεκλογές Martin Schulz, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση του SPD στο Πότσδαμ, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι μαζί του, ότι οι δηλώσεις του κ. Gabriel παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι αυτό που είπε ο αντικαγκελάριος ήταν πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για την ένταξή της στην ευρωζώνη, και πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έχει σημαντικά δομικά προβλήματα.
 http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/94056-venizelos-piso-apo-kathe-skandalo-stin-ellada-vrisketai-germaniki-etaireia
  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ...Like.... ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ......ΔΙΑΔΩΣΤΕ.....