TERECoP
 
Font size
Va aflati aici: TERECoP>Acasa
Prezentare Generala
Proiectul nostru este inspirat din Kinds with robots image
  • teoriile constructiviste ale lui Jean Piaget care sustin ca invatarea umana nu este rezultatul transmiterii de cunostinte, ci un process activ de construire a cunoasterii bazat pe experientele castigate din lumea reala si conectate la pre-cunoasterea personala, universala (Piaget 1972).
  • Filozofia educationala constructionista a lui S. Papert care adauga conceptul conform caruia construirea de noi cunostinte este mai eficienta atunci cand persoanele care invata sunt angajate in construirea de produse care au o insemnatate persoanla pentru acestea. Constructionismul (Papert, 1992), este o extensie naturala a constructivismului si scoate in evidenta importanta lucrului direct ("hands-on"). Persoanele care invata intr-un mediu constructionist construiesc ceva singure, pe cont propriu, de regula un obiect tangibil, pe care il pot atinge dar care totodata considera ca are o anumita insemnatate, este semnificativ pentru ei. Scopul constructionismului este acela de a da copiilor ceva bun de facut astfel ca ei sa poata invata din practica ("facand si invatand") mult mai bine decat o faceau inainte (Papert, 1980).

In acest cadru teoretic este adoptata o perspectiva socio-constructivista, o perspectiva in care invatarea nu este o activitate individuala, ci in mod special ea reprezinta o activitate sociala si societala, insemnand ca invatarea are loc intotdeauna in context social.

Scop - Obiective
Scopul general al proiectului este de a dezvolta un cadru pentru cursurile de educatia profesorilor care sa ii capaciteze pe profesori in vederea implementarii invatarii constructiviste bazata pe utilizarea roboticii la clasele de elevi, si de a raporta experientele din timpul implementarii proiectului. Mai exact obiectivele noastre sunt:...

Pedagogie
Students workshop imageEste adoptata o abordare bazata pe cercetare in termeni de efort de dezvoltare profesionala a profesorului si de experiente raportate de acestia legat de utilizarea instrumentelor tehnologice in educatia profesorului si la clasa. Parteneriatul cognitiv comun intre tehnologie si persoanele care invata depinde de o atenta angajare si interactiune. In consecinta, pentru a proiecta un efect dezirabil cu sau al unei tehnologii, implica mai mult decat simpla introducere/prezentare a tehnologiei respective.

Asadar, in acest proiect de cercetare vom aplica pedagogia constructivista si o abordare didactica centrata pe elev, luand in considerare caracteristicile elevului pentru a proiecta un design eficient al invatarii care sa fie imbunatatita prin utilizarea tehnologiei. Incercarea de a crea un mediu de invatare colaborativ se bazeaza pe convingerea ca dinamicile inerente ale unui proces reciproc necesar contribuie probabil mult mai eficient la o transformare semnificativa, generand astfel un potential mai mare de dezvoltare. Acest aspect este puternic sustinut de dezvoltarea comunitatilor de e-invatare ("e-learning").