Кратка история,

"В Света София "се ползват от статут, както и най-голямата катедрала в света на почти хиляда години след като тя е построена, към 1850"
> All Holy Books
> Pictures
> Web directory
> Games
> Humor
> Casinos
> Betting tips
> Frank Rijkaard
> Ruud Gullit
> Michel Platini
.: Начална страница.: За нас .: Новини  .: Карта на сайта .: свържете се с нас
Начална страница
Наричани стратегическото място, където "Изток" отговаря на "Запада", Истанбул в Турция, е историческа и прекрасен град, който мостове на континента Европа и Азия. Разположен на запад от Босфора страници, които са отговорни за присъединяването си към Черно море и Мраморно море, Истанбул разполага с разнообразна история, която е опаковано с традицията и етническа принадлежност на неговите различни завоеватели.

+ повече

В Света София или Ayasofya, както е известно, в турски действително е един патриархалната базилика, която е била счита за една носят на византийската архитектура и също имаше разлика от останалите най-голямата катедрала в света до 1520. Изградена въз основа на заповедите на византийският император Юстиниан, неговите интериори са богато украсени с мозайки художествена depicting различните религиозни сцени и бяха подкрепени от големи мраморни колони.

+ повече

"Империал галерия
Един от забележителни характеристики, които boasted на Света София е прекрасна Горна Империал галерия със своята фантазия мозайки и мраморни декорации. Централната част на горната галерия е запазено за Empress и други жени на нейната съда, които биха могли да седят там и разглеждане на дела посочени по-долу в дискретно забавление. В резултат на това беше познат като Loge на Empress.
Горна галерия
Един от най-забележителните черти на Света София по време на Византийската правило е неговата великолепна интериори. Влизането на КОРАБЪТ само по себе си е доста величествената афера, където един беше изложена на няколко описателни мозайки над декоративни врати тази дата той обратно към 9-ти век. Всички стени и тавани на КОРАБЪТ inlayed са покрити с мрамор и мозайки и напълно го доведе до ярки и цветни външен вид.
Украси
Една от най-големите преживял архитектурни чудеса на византийския период, просторния интериор на Света София "е художествено декорирани с огромни мраморни колони, безценни мозайки и други настилки. При Юстиниан на осем заповеди Corinthian колони са изпратени към Константинопол, след като е разглобена от Баалбек.

Copyright 2008 All Rights Reserved
Hagia-Sophia.net
Choose your language
English
Bulgarian

Soon
Turkish
Russian
Italian
Greek
French
Albanian