Publiserte artikler

Helamerikansk

Tar Walsh-May-Treanor sitt tredje OL-gull på rad? Foto: FIVB

Det blir to lag fra USA som møtes i OL-finalen i sandvolleyball for kvinner i kveld. I den første semifinalen i går var tittelforsvarerne Misty May-Treanor og Kerri Walsh Jennings ille ute flere ganger mot kineserne Zhang Xi og Xue Chen. Først da de ble liggende etter 7-13 i første sett. Denne negative trenden greide de i snu på det tidspunktet og kjempe seg inn til seier 22-20. I andre settet så det ut til at trenden var stikk motsattt, for da var de amerikanerne som ledet 12-8 før kineserne snudde til settball 20-19. Kineserne hadde stor fordel på denne ballen, men på en spektakulær måte fikk Walsh opp ballen helt inne ved nettet og fanget den kinensiske forsvarsspilleren på feil fot. Dette knakk tydeligvis kineserne mentalt og de to neste ballene gikk til USA, 22-20 også her. Du kan lese mer her og her.

May-Treanor-Walsh får dermed mulighet til å sitt tredje OL-gull på rad. I Beijing i 2008 var kineserne Tian Jia-Wang motstandere. Denne gangen trodde mange at brasilianske Juliana Felisberta Da Silva og Larissa França skulle finalemotstandere. Men April Ross og Jennifer Kessy fra USA ville det annerledes. Etter at lagene hadde følt hverandre på tennene i starten, tok braislianerne tak i kampen midtveis og vant sikkert første sett med 21-15. Larissa-Juliana kom også best  i gang i andre sett, men fra stillingen 8-12 snudde amerikanerne kampen og tok de to siste settene 21-19, 15-12. Du kan lese mer her og her.

Dette blir første gang USA har to kvinnelag i en OL-finale. Hos mennene har det skjedd en gang før, i 1996 i Atlanta. I 2004 kom et annet USA-lag på bronseplass, Youngs-McPeak. Bronsefinalen i kveld spilles kl. 20:00, finalen kl. 22:00. På sendeplanen til NRK står bronsefinalen oppført til å vises på OL 4, mens finalen vises på OL 7 og fra kl. 22:20 også på NRK 1.

Mennene spilte også semifinaler i går, de har sine avsluttende kamper fredag. Emanuel Rego og Alison Cerutti fra Brasil gikk som ventet til finalen etter 2-0 (21-15, 22-20) mot overraskelsesmennene fra Latvia, Martins Plavins-Janis Smedins, de norskes overmenn. Den heleuropeiske semifinalen mellom Julius Brink-Jonas Reckermann fra Tyskland og Reinder Nummerdor-Richard Schuil fra Nederland, ble lett vunnet av tyskerne med 2-0 (21-14, 21-16). Du kan lese mer her og her.

Legg igjen en kommentar