bedrijfszekere opslag van kalkmelk

OPSLAGTANK MET ROERWERKEN

Wegens schade aan een kalkmelkinstallatie had een fabriek tijdelijk nood aan opslag van kalkmelk (Calciumhydroxide).

Hier kan u meer informatie vinden over de opslag van kalkmelk.

Kalkmelk

calcium-hydroxide-tank.jpg

kalkmelk bestaat uit calciumhydroxide of gebluste kalk (een anorganische verbinding) die opgelost is in water. Vaak voegt men nog additieven toe om veroudering tegen te gaan (ongeveer 0,5%).

Kalk is een base die men gebruikt in verschillende zuiveringstoepassingen. Vaak voegt men kalkmelk toe aan drinkwater of afvalwater om de PH te corrigeren. Tevens gebruikt men kalkmelk in het zuiveren van afvalwater om sulfaten (SO4) neer te slaan. Bij semi-droge rookgaswassingen gebruikt men ook kalkmelk.

  • De concentratie van kalkmelk varieert tussen de 15% en 50%
  • Kalkmelk heeft een densiteit tussen de 1,15 kg/L en 1,36 kg/L.
  • De viscositeit is maximaal 2000 cP.
  • In verzadigde vorm heeft kalkmelk een pH van ongeveer 12,4.

Aandachtspunten bij opslag en handeling: 

  • Corrosief en abrasief
  • indikking door warmte
  • breuk van kalkpartikels door energie (roeren, verpompen)
  • verlies van kwaliteit door luchtinslag
  • verstoppen van leidingen en pompen

Materiaal opslagtank

 RVS roerwerken

RVS roerwerken

De opslagtank is volledig uit RVS 316 gemaakt. Ook de vulleiding, kranen, roerwerken en andere toebehoren zijn uit RVS gemaakt.
Koolstofstaal kan ook gebruikt worden voor de opslag van kalkmelk maar dit heeft een kortere levensduur.

Bovendien is RVS 316 eenvoudig te reinigen en geschikt voor voedingstoepassingen.

Energie besparing

Wij kiezen voor ronde opslagtanks. In een ronde tank is het eenvoudiger een vloeisstof goed te mengen en bovendien zijn ronde tanks eenvoudig te reinigen. Op die manier zijn ook slechts 2 roerwerken van 3kW nodig om de vloeistoffen homogeen te houden. 

De roerwerken zijn voorzien van een frequentie sturing. Bij kalkmelk van een lage concentratie kunnen we de roerwerken dus ook trager laten draaien.

Al deze voordelen leiden tot een lager elektrisch verbruik, en dus een energie besparing voor de klant.

 36.500L huur mixtank

36.500L huur mixtank

Veiligheid

De opslagtanks zijn voorzien van en trap en een loopbordes. Zo kan men veilig het materiaal reinigen en onderhouden. Ook heeft de tank een continue digitale niveaumeting, een overloop, noodstoppen, ...

Service bij liqson

Een tank huren bij Liqson betekent ook dat wij deze komen installeren. We voorzien de opslagtank van de nodige snelkoppelingen, reducties en flexibels. Voor kalkmelk voorzien we voor en na de flexibels/slangen de nodige spoelstukken. Bij vragen of problemen komen we snel ter plaatse.

HUREN

Door te kiezen voor een huuroplossing heeft de klant een goed zicht op de kosten, er zijn geen onderhoudskosten en geen investeringskosten. De huur is steeds opzegbaar. Bij problemen komen onze mensen snel ter plaatse of kunnen we eenvoudig een beschadigde tank verwisselen. Bovendien heeft Liqson steeds tanks op voorraad en kan er dus snel geschakeld worden. 


EEN MIXTANK HUREN? 

Door de ervaring met verschillende vloeistoffen is LIQSON de partner voor tijdelijke opslag van vloeistoffen. Interesse? Vragen over dit project? Meer informatie nodig? Contacteer ons!

Bron foto 1: https://sodimate-inc.com/blog-calcium-hydroxide-slurry-and-feed-system/